Pred kratkim smo poročali o trojnem odhodu slovenskih igralk k avstrijskemu klubu Carinthias Soccer Women, kamor so prestopile Kaja Eržen, Lucija Grad in Lara Ivanuša. Trend odhoda slovenskih igralk v Avstrijo nadaljuje, kar potrjuje prestop dveh igralk Maribora v Graz. Gre za zelo obetavni reprezentančni nogometašici, Katjo Nežmah in Martino Potrč, ki sta še prejšnjo sezono igrali za Dornavo.


Martina Potrč in Katja Nežmah sta v ženskem nogometnem prostoru v Sloveniji dobro znani, obe igralki namreč na najvišjem nivoju ženske nogometne lige nastopata že nekaj let. Martina je svojo kariero začela na Ptuju in v sezoni 2006/07 za ŽNK Ljudski Vrt Ptuj nastopila na enajstih tekmah in v premierni sezoni dosegla kar osem zadetkov. V svoji karieri je branila še barve Slovenj Gradca, Dornave in v jesenskem delu letošnje sezone tudi Maribora. Skupaj je v prvi slovenski ženski nogometni ligi zbrala 95 nastopov, na katerih je dosegla 37 zadetkov. Katja Nežmah, ki je svojo kariero začela v Mariboru za katerega je v prvi sezoni odigrala zavidljivih 16 nastopov in dosegla tudi 6 zadetkov. Kasneje je po dobrem letu nadaljevala v Dornavi, a se je pred letošnjo sezono vrnila nazaj v Maribor. V prvi slovenski ženski nogometni ligi je Katja zbrala 94 nastopov in dosegla tudi 26 zadetkov.

O prestopu v LUV Graz, ki je v prvi avstrijski ligi uvrščen na predzadnje mesto, nam je malce več povedala Martina Potrč: “Primarni cilj kluba je, da ekipo zadrži takšno kot je in se obdrži v avstrijski Bundesligi.” Ker se v LUV Graz seli z dolgoletno soigralko Katjo Nežmah, nismo mogli niti mimo vprašanja kaj to pomeni za njo in kako so odhod obeh igralk sprejeli v zdajšnjem klubu: “Vsekakor je lažje, če imaš poleg sebe nekoga, ki ga poznaš, ki ima podobne cilje in ambicije, zato mislim, da si bova s Katjo ena drugi v veliko oporo in pomoč. V Mariboru so bili zelo korektni do naju. Če bi šlo po polletni izkušnji v Avstriji karkoli narobe ali mi ne bi ustrezalo, so mi vrata ŽNK Maribor odprta na stežaj, kar mi osebno zelo veliko pomeni, saj sem se v klubu zelo dobro počutila, rezultati so bili dobri, kar je bil odraz dobrih treningov.”

Uredništvo SNPortal želi obema igralka obilo uspeha pri nadaljevanju karier, se pa v uredništvu sprašujemo, če je res potrebno, da slovenska ženska nogometna liga izgublja tako ključne igralke in s tem izgublja tudi na kvaliteti? Je res tako zelo težko najti sponzorja lige, ki bi klubom pripomogel do vsaj malce boljše finančne situacije in s tem zaustavil trend odhoda slovenskih igralk v tujino?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prekmurska velikana pred odmevno združitvijo?

Medtem, ko se Mura ukvarja z rezultatskimi težavami, se nam na slovenski nogometni sceni o…