Pred kratkim smo poročali o trojnem odhodu slovenskih igralk k avstrijskemu klubu Carinthias Soccer Women, kamor so prestopile Kaja Eržen, Lucija Grad in Lara Ivanuša. Trend odhoda slovenskih igralk v Avstrijo nadaljuje, kar potrjuje prestop dveh igralk Maribora v Graz. Gre za zelo obetavni reprezentančni nogometašici, Katjo Nežmah in Martino Potrč, ki sta še prejšnjo sezono igrali za Dornavo.


Martina Potrč in Katja Nežmah sta v ženskem nogometnem prostoru v Sloveniji dobro znani, obe igralki namreč na najvišjem nivoju ženske nogometne lige nastopata že nekaj let. Martina je svojo kariero začela na Ptuju in v sezoni 2006/07 za ŽNK Ljudski Vrt Ptuj nastopila na enajstih tekmah in v premierni sezoni dosegla kar osem zadetkov. V svoji karieri je branila še barve Slovenj Gradca, Dornave in v jesenskem delu letošnje sezone tudi Maribora. Skupaj je v prvi slovenski ženski nogometni ligi zbrala 95 nastopov, na katerih je dosegla 37 zadetkov. Katja Nežmah, ki je svojo kariero začela v Mariboru za katerega je v prvi sezoni odigrala zavidljivih 16 nastopov in dosegla tudi 6 zadetkov. Kasneje je po dobrem letu nadaljevala v Dornavi, a se je pred letošnjo sezono vrnila nazaj v Maribor. V prvi slovenski ženski nogometni ligi je Katja zbrala 94 nastopov in dosegla tudi 26 zadetkov.

O prestopu v LUV Graz, ki je v prvi avstrijski ligi uvrščen na predzadnje mesto, nam je malce več povedala Martina Potrč: “Primarni cilj kluba je, da ekipo zadrži takšno kot je in se obdrži v avstrijski Bundesligi.” Ker se v LUV Graz seli z dolgoletno soigralko Katjo Nežmah, nismo mogli niti mimo vprašanja kaj to pomeni za njo in kako so odhod obeh igralk sprejeli v zdajšnjem klubu: “Vsekakor je lažje, če imaš poleg sebe nekoga, ki ga poznaš, ki ima podobne cilje in ambicije, zato mislim, da si bova s Katjo ena drugi v veliko oporo in pomoč. V Mariboru so bili zelo korektni do naju. Če bi šlo po polletni izkušnji v Avstriji karkoli narobe ali mi ne bi ustrezalo, so mi vrata ŽNK Maribor odprta na stežaj, kar mi osebno zelo veliko pomeni, saj sem se v klubu zelo dobro počutila, rezultati so bili dobri, kar je bil odraz dobrih treningov.”

Uredništvo SNPortal želi obema igralka obilo uspeha pri nadaljevanju karier, se pa v uredništvu sprašujemo, če je res potrebno, da slovenska ženska nogometna liga izgublja tako ključne igralke in s tem izgublja tudi na kvaliteti? Je res tako zelo težko najti sponzorja lige, ki bi klubom pripomogel do vsaj malce boljše finančne situacije in s tem zaustavil trend odhoda slovenskih igralk v tujino?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Polom Mure v Ljubljani, po simultanki Sare Makovec Olimpija slavila s kar 4:0

Veliki derbi 1. SŽNL med ekipama Olimpije in Mure je pripadel zmajčicam. Ljubljančanke so …