V 15. krogu smo lahko spremljali zanimiva srečanja, ki so med drugim prinesla tudi presenečenja. Še največje so spesnile igralke Ankaran-Hrvatinov, ki so na gostovanju v Slovenj Gradcu domačinke premagale z izidom 2:4. Pomurke so se tokrat znesle nad Jevnico in zmagale z 0:18, Velenjčanke so Novomeščanke poslale domov s petardo, Mariborčanke pa so po novem preobratu odnesle vse tri točke iz Velesovega.


JEVNICA 0 : 18 TELEING POMURJE
Strelke: Vrabel (14′, 35′, 53′, 56′), Conjar (17′, 49′, 61′, 82′, 88′), Zver (21′, 31′, 84′, 86′ pen, 90′), Rogan (23′), Tibaut (43′, 69′), Špur (64′)

Jevnica: Vamberger, Jevšenak, Močnik, Zver, Zupančič, Kavčič, Gicić, Poglajen, Petrač, Koprivnikar, Vodlan
Teleing Pomurje: Nemet, Godina, Zelko, Rozmarič, Špur, Rogan, Kolbl, Zver, Tibaut, Vrabel, Conjar.

Igralke Pomurja so v Jevnico prišle po visoki zmagi nad Slovenjgradčankami in svojo odlično strelsko formo nadaljevale tudi tokrat. Tokrat je bila žrtev Pomurk Jevnica, ki v spomladanskem delu nikakor ne najde strelskega učinka iz jesenskega dela. Gostje so že v prvem polčasu jasno pokazale, da si želijo vse tri točke. Tokrat sta ponovno blesteli Vrablova in Conjarjeva, a tudi Mateja Zver ni ostala dolžna, saj je dosegla kar pet zadetkov. Staša Špur in Manja Rogan nadaljujeta z odlično formo, saj sta dosegli po zadetek, prav tako pa je piko na i postavila Tjaša Tibaut z dvema zadetkoma. V drugem polčasu je gostujoči trener ponudil priložnost še  nekaterim obetavnim dekletom, ki se še kalijo v mladinskih selekcijah Pomurja. Že v četrtek igralke Jevnice gostujejo na Primorskem, Pomurke pa na domačem igrišču v Beltincih pričakujejo igralke Velesovega.

RUDAR ŠKALE 5 : 0 KRKA
Strelke: Prašnikar (5′, 10′), Šoronda (61′), Marolt (76′), Bric (79′)

Rudar Škale: Horvat, Bric, Gomboc, Sevšek, Nagy, Marolt, Prašnikar, Dervić, Zagajšek, Berdnik, Šoronda.
Krka: Šoštarič, Plut, Smukovič, Jelovšek, Kržan, Metelko, Čiča, Marolt, Colarić, Delić, Škvorc.

Velenjčanke so tokrat na domačem igrišču nalogo opravile z odliko, saj je novomeška Krka padla s 5:0. Smukovič, Kržan in Metelko enostavno niso bile kos nalogi, saj je Lara Prašnikar že v prvih desetih minutah izkoristila neizkušenost domače vratarke Sare Šoštarič, ki je pred tedni dopolnila vsega 15 let, dosegla dva zadetka in tako otresla pritisk z ramen domačih igralk. Kasneje so domačinke nadzirale potek srečanja, v drugem polčasu pa izkoristile utrujenost Novomeščank in zadetke so dosegle še Larissa Šoronda, Tina Marolt in Maja Bric, ki se je veselila prvega zadetka v letošnjem prvenstvu. Velenjčanke so z novo zmago svojo nalogo opravile in ohranjajo prvo mesto na prvenstveni razpredelnici. V 16. krogu bodo Novomeščanke gostile Slovenjgradčanke, Velenjčanke pa bodo tokrat proste in z enim očesom spremljale dogajanje v Beltincih, kjer bo potekal obračun med Pomurjem in Velesovim.

Foto: Ana Kos

PREŠA SLOVENJ GRADEC 2 : 4 AH MAS TECH
Strelke: Malinić (36′, 44′); Pečar (30′), Kunej (43′), Bužan (56′), Čepak (99′)

Slovenj Gradec: Marković, Mirtič, Poberžnik, Jevtić, Malinić, Ješovnik, Preksavec, Goričan, Zupanc, Kašnik, Primec.
AH Mas Tech: Gregorič, Čepak, Pasar, Bužan, Kunej, Lofino, Pšaker, Shaqirl, Pečar, Požar, Celin I.

Po dobrem začetku spomladanskega dela, forma Slovenjgradčank očitno nazaduje, ne popušča pa Sanja Malinić, ki je dobro formo dokazala tudi tokrat. Gostje so v 30. minuti preko Lare Pečar povedle, a je Malinić šest minut kasneje že izenačila. Razburljiv konec prvega dela tekme se je končal z zadetkom Barbare Kunej, ki je Primorke popeljala v novo vodsto, a le za kratek čas, saj je Malinić v 44. minuti ponovno zadela in rezultat izenačila na 2:2. Barbara Kunej, igralka Ankarana, v spomladanskem delu kaže odlično formo, saj je bil to že drugi zadetek v spomladanskem delu. V drugem polčasu je svoj prvi letošnji zadetek v 56. minuti dosegla Sara Bužan in tako Primorke popeljala v novo vodstvo, tri točke pa je s tretjim letošnjim zadetkom postavila Lina Čepak in Ankarančanke so se lahko veselili zmage. Gostujoči trener Dragan Puzić po tekmi ne more biti povsem zadovoljen, saj se je v 80. minuti tekme poškodovala strelka prvega zadetka Lara Pečar, ki so jo z igrišča odnesli na nosilih. Kljub poškodbi pa v primorskem taboru vlada odlično vzdušje in s to zmago so Primorke vknjižile že četrto zmago in tako za Velesovim zaostajajo le za tri točke. Primorke v krstni sezoni kažejo odlične predstave, svojo dobro formo pa bodo lahko nadaljevale že v naslednjem krogu, ko na domačem igrišču gostijo igralke Jevnice.

VELESOVO 1 : 2 MARIBOR
Strelke: Rozman (7′); Hanžič (46′), Rola (67′)

Velesovo: Mencinger, Mazi, Kos E., Dim, Rogelj, Bešter, Kos L., Murnik, Kozinc, Lombar, Rozman.
Maribor: Lovrec, Zagoršak, Rola, Miljkovič, Senekovič, Peruš, Hanžič, Kozar, Ploj, Uršič N., Uršič A.

Mariborčanke, po začetnih dveh porazih v spomladanskem delu, nadaljujejo z dobrimi igrami in se iz težkega gostovanja v Velesovem vračajo s polnim izkupičkom, a tudi tokrat ni šlo gladko in brez težav. Tekma se za Mariborčanke ni začela po njihovih željah, saj je Sandra Rozman, s prvencem v prvi ženski slovenski nogometni ligi, domačinke že v 7. minuti srečanja popeljala v vodstvo. V drugem polčasu so gostje zaigrale bolje in med strelke sta se ponovno vpisali Anisa Rola in Živa Hanžič. Tokrat sta vlogi zamenjali, saj je za izenačenje poskrbela Hanžičeva, Rola pa je v 67. minuti tekme Štajerke povedla vodstvo, ki ga varovanke trenerja Cipota do konca tekme niso več izpustile iz rok in si tako priigrale nove, pomembne, tri točke v boju za preboj v skupino za prvaka. Igralke Velesovega v naslednjem krogu gostujejo v Beltincih, Mariborčanke pa v derbiju 16. kroga gostijo igralke Radomelj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…