V nedeljo se po štirinajstih dnevih reprezentančnega premora nadaljuje spomladanski del prvenstva za dekleta. Velesovo gosti neugodne Korošice, v Ankaran odhajajo igralke Jevnice, Ajdovščina bo pozdravila Pomurke, Velenjčanke gostijo pa Mariborčanke.


VELESOVO : ŽNK PREŠA SLOVENJ GRADEC (Nedelja, ob 11:00)
Gorenjke po težkem porazu v Radomljah tokrat čaka izredno težak dvoboj proti Korošicam. Slovenjgradčanke na Gorenjsko prihajajo brez pomembne igralke, saj bo zaradi števila rumenih kartonov manjkala Vanja Duronjić. Domačinke se bodo svojim navijačem želele odkupiti za poraz v zadnjem krogu. Korošice so v spomladanskemu delu zabeležile visoko zmago v Ajdovščini ter presenetljiv poraz doma proti Ankaran-Hrvatinom. Največja nevarnost gostij bo znova predstavljala napadalka Sanja Malinić, ki je jesensko strelsko formo prenesla tudi v spomladanski del. Pri domačinkah sta na Nizozemsko z mladinsko reprezentanco odpotovali Evelina Kos in Nika Lombar, ki bosta poleg Lucije Kos glavni orožji domačega trenerja Primoža Štrajharja.

ŽNK ANKARAN HRVATINI : ŽNK JEVNICA (Nedelja, ob 16:00)
Primorke so v spomladanski del vstopile solidno, kljub temu, da so morale v 12. krogu priznati premoč Radomljankam. V minulem krogu so dobro igro iz prvega polčasa obračuna z Radomljami še izboljšale ter na zahtevnem gostovanju v Slovenj Gradcu premagale domačinke z 1:3. Z zmago so ohranile upanje na napredovanje in še lovijo zadnji vlak za ligo za prvaka. Srečanja Ankarančank in Jevničank so bila vselej sila zanimiva in atraktivnega značaja, zato je tudi v nedeljo pričakovati dobro igro obeh moštev. Jevničanke so v minulem krogu prvič v letošnji sezoni okusile slast zmage, ki je mladim dekletom na čelu s Kajo Jerino vlila prepotrebno samozavest. V nedeljo bodo Ankarančanke velik favorit, a so Jevničanke že dokazale, da se lahko odlično kosajo tudi proti boljšim nasprotnikom.

AJDOVŠČINA : ŽNK TELEING POMURJE (Nedelja, ob 16:00)
Pomurke čaka tokrat nekoliko lažja tekma kot v minulem krogu, ko so s 4:0 ugnale Velenjčanke. V Beltincih so v teh dneh pozdravili še zadnjo okrepitev. Gre za Dejano Boškan, bivšo igralko madžarskega Ferencvarosa, ki je bila zaradi poškodbe kar tri mesece oddaljena od nogometnih zelenic. Poškodba Dejane je danes že preteklost, zato je pričakovati, da bo gostujoči trener Bojan Jančar lahko računal tudi na njene usluge. Ajdovke so v zimskem premoru trdo trenirale in zato lahko pričakujemo trdo in agresivno tekmo, a bi Pomurke z zadetkom v uvodnih minutah lahko kaj hitro strle upor domačink in si tako olajšale stvari do konca tekme. Vse drugo kot nove tri točke Pomurk bi bila prava senzacija.

ŽNK RUDAR ŠKALE : ŽNK MARIBOR (Nedelja ob 16:00)
Velenjčanke po derbiju s Pomurkami čaka nova zahtevna preizkušnja. Tokrat bodo morda vseeno imele nekoliko lažjo nalogo, saj bodo Mariborčanke v Velenje prišle brez poškodovane Sare Lovrec in kaznovane Neje Uršič. Kljub poškodbi gostujoče vratarke Sare Lovrec, se je Saša Peruš izkazala kot odlična zamenjava in v obup spravljala tudi Pomurke. Velenjčanke bodo tokrat pred domačim občinstvom želele popraviti boleč poraz v Beltincih, nove tri točke pa bi še kako vplivale na samozavesti. Derbi kroga tokrat postavlja Velenjčanke v vlogo favorita.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …