Nogometašice Pomurja so pred nekaj minutami izvedela imena nasprotnic v kvalifikacijah za Ligo prvakinj. Beltinčanke, ki so pred tedni še četrtič zapored osvojile naslov državnih prvakov, bodo po dveh letih znova gostile kvalifikacijski turnir, v Prekmurje pa prihajata dva stara znanca.


Tako kot lani, ko so se Pomurke do osrednjega dela Lige prvakinj prebile v Črni gori, se bo četa trenerja Bojana Jančarja znova pomerila s črnogorskim Ekonomistom iz Nikšića in estonskim Pärnujem JK. Beltinčanke so serijske prvakinje Črne gore in Estonije lani poleti premagala s 4:0 in se nato kljub porazu z madžarskim MTK-jem prebile do Lige prvakinj, ker so morale v šestnajstini finala priznati premoč italijanskemu Torresu.

Namesto z madžarskimimi prvakinjami, se bodo Monika Conjar, Tjaša Tibaut in soigralke letos pomerile z romunskimi prvakinjami. Iz najmočnejšega bobna je ples kroglic namenil CFF Olimpio iz Cluja, ki se lahko ravno tako pohvali z odličnim nizom. Klub, ki je bil ustanovljen leta 2010, je naslov državnih prvakinj letos osvojil že petič zapored. V sezoni 2011/12 in 2012/13 pa so Romunke zaigrale tudi v Ligi prvakinj, v drugem poizkusu so se prebile med šestnajst najboljših ekip na Stari celini, lani pa so, potem ko so gostile turnir, obstale v kvalifikacijah.

Kvalifikacijski turnir bo v Lendavi in Beltincih oziroma Bakovcih potekal med 11. in 16. avgustom.

Kvalifikacijska skupina 5
Olimpia UT Cluj-Napoca (ROM)
ŽNK Teleing Pomurje
Pärnu JK (EST)
ŽFK Ekonomist Nikšić (ČG)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…