Po sredinem spektaklu v lendavskem Športnem parku, ki se na žalost Beltinčank ni zaključil po željah Pomurja, bodo dekleta odigrala tekme sedmega kroga. Najbolj napeto bo verjetno v Mariboru, na osrednjem igrišču športnega parka Tabor, kjer domače moštvo pričakuje obisk s Primorske, saj v goste prihajajo igralke Ankaran-Hrvatinov. Že omenjene Pomurke ob 11. uri krog odpirajo z dvobojem z Velesovim, popoldne pa bosta odigran še dve tekmi. Ajdovščina bo gostovala pri velenjskem Rudarju, Radomljanke pa bodo točke iskale proti zadnjeuvrščenim Jevničankam.


TELEING POMURJE – VELESOVO (nedelja ob 11.00 uri. Glavni sodnik: Simon Grlec)
Pomurke se bodo po sredinem spektaktlu v Lendavi tokrat soočile z Gorenjkami. Domačinke so verjetno nekoliko izčrpane od sredine tekme, a to nebi smelo predstavljati večjega problema, saj so v Beltincih navajeni, da zadetke v nasprotnih mrežah videvajo že v prvih desetih minutah. Gorenjke bi lahko svojo priložnost iskale v hitrih protinapadih, kjer bi ritem igre narekovala predvsem kreatorka Lucija Kos. Pravtako gostujoči trener Primož Štrajhar računa na dobro formo Eveline Kos, ki pa bo imela težko nalogo. Pri gostjah Hrvatica Monika Conjar iz tekme v tekmo kaže velik napredek, zato jo lahko izpostavimo kot eno nevarnejših igralk Pomurja, kljub temu pa ne smemo mimo dejstva, da ima Pomurje kupico kvalitetnih igralk, ki lahko odločijo tekmo z eno samo potezo. Favorit tekme bodo vsekakor Pomurke, ki bodo morale paziti na hitre protinapade igralk Velesovega, obenem pa bo zanimivo videti, če bo domači strateg Bojan Jančar pred povratno tekmo s Torresom spočil nekatere nosilke igre. Absolutno pa lahko pričakujemo lep nedeljski dopoldanski dvoboj.

Evelino Kos, obrambna igralka Velesovega, čaka zelo težko delo... (Foto: Jure Banfi)
Evelino Kos, obrambna igralka Velesovega, čaka zelo težko delo. (Foto: Jure Banfi)

JEVNICA – RADOMLJE (nedelja ob 15.00 uri. Glavni sodnik Blaž Kos)
Radomljanke, po spodrsljaju na domačem igrišču proti Slovenjgradčankam, potujejo v Jevnico, kjer računajo na vse tri točke. Cilj rumeno-modrih je jasen, odigrati boljšo tekmo kot v minulem krogu in ponujene priložnosti izkoristiti. Jevničanke bodo jutri  do svojih priložnosti najverjetneje poizkušale priti preko protinapadov. Tudi tokrat v vrstah Jevnice ne bo moč videti Polone Petrač in Tjaše Gicić, v vrstah Radomelj pa bo odsotna še zmeraj poškodovana Katarina Gadnik. Domači trener Milan Petrović najverjetneje pripravljala obrambno igro domačink, a favorit jutrišnjega srečanja ostajajo gostje, ki bi z morebitno zmago obdržale stik z vrhom in ob enem prehitele Slovenj Gradec, ki je v tokratnem krogu prost.

Polono Petrač trener Jevnice še kako pogreša v svojem moštvu. (Foto: Rok Zore)
Polono Petrač trener Jevnice Petrović še kako pogreša v svojem moštvu. (Foto: Rok Zore)

MARIBOR – ANKARAN HRVATINI (nedelja ob 15.00 uri. Glavni sodnik: Gregor Jeger)
Derbi kroga bo v sedmem krogu igran v Mariboru, kamor prihajajo Primorke. Lahko bi rekli tudi ponovitev pokalnega srečanja, kjer smo spremljali dokaj izenačen dvoboj. Obe ekipi sta sposobni odigrati na vrhunski ravni, a so morebiti malce v prednosti Štajerke, ki so v šestem krogu premagale Ajdovščino z 0:11. Primorke so morale priznati premoč Pomurju in prav tu so Mariborčanke močnejše, saj so z doseženemi zadetki pridobile tisto prepotrebno samozavest. Kljub temu pa Primork ne smemo odpisati, saj znajo izkoristiti vsako ponujeno priložnost, odlično zapirajo prostor in igrajo taktično dovršeno. Sari Ketiš, igralki Maribora, tokrat verjetno ne bo ponujeno veliko prostora, zato bi znala vnovič zablesteti Neja Uršič. Ne smemo pozabiti na izvrstno Karmen Ulbin in pa na napadalko Živo Hanžič, ki je v Ajdovščini dosegla svoj prvi hattrick v letošnji sezoni. Pri gostjah se v moštvo najverjetneje vrača Tina Pšaker, ki bo zapolnila vrzel v vezni liniji. Favorita, ki bi bil izrazit, v tem dvoboju ni. Pričakujemo težko tekmo, z veliko mero borbenosti.

Boštjana Kamenška, stratega Maribora, čaka vnovič težak taktičen dvoboj. (Foto: Jure Banfi)
Boštjana Kamenška, stratega Maribora, vnovič čaka težak taktičen dvoboj. (Foto: Jure Banfi)

RUDAR ŠKALE – AJDOVŠČINA (nedelja ob 15.00 uri. Glavni sodnik: Ante Vilčić)
Velenjčanke se po krogu premora vračajo v “akcijo”. Za piljenje in dvig forme je nasprotnik več kot po meri. Ajdovke so na gostovanji do sedaj pustile dokaj slab učinek in prav podobno je pričakovati v Velenju. Velenjčanke zaradi osebnih razlogov ne bodo mogle računati na Tinko Dervić. Kljub temu imajo v moštvu Velenja več kot dovolj kvalitetne igralke, ki znajo tehtnico nagniti na stran Rudarja. Omenimo le nekatere izmed njih, Maruša Sevšek, Moira Murič, Lara Prašnikar, Maša Praprotnik, Anja Levačič, Tina Marolt in še bi lahko naštevali. Torej, v Velenju lahko pričakujemo pravo točo zadetkov, bi pa znale gostje ob podcenjevanju domačink svojo priložnost izkoristiti in tudi presenetiti.

Velenjčanke v vsak dvoboj krenejo s sproščenostjo. Tako bo verjetno tudi tokrat proti Ajdovščini. (Foto: Ana Kos)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…