Pomurke po odlični predstavi italijanski Sassari zapuščajo praznih rok. Varovanke trenerja Bojana Jančarja so na Sardiniji prikazale odlično igro in v prvem polčasu prevladovale, v 56. minuti pa z zadetkom Mateje Zver tudi povedle. Kljub temu vodstvo Beltinčank ni bilo dolgo, saj so Italijanke izid poravnale že deset minut kasneje, ko je zadela Joana Flaviano, tri minute po izenačenju pa je Torres z zadetkom Tone povedel. Zmago in posledično tudi napredovanje je v 88. minuti potrdile Domenichetti.


Liga prvakinj – druga tekma šestnajstine finala. Sodnica: Karolina Radzik-Johan.
Sassari – Vanni Sanna,  gledalcev.
TORRES CALCIO 1:3 POMURJE BELTINCI
Joana Flaviano (66′), Tona (69′), Domenichetti (88′); Zver (56′)

Menjave
Torres: Carta – Pinna (80′), Giugliano – Galli (77′)
Pomurje:
Conjar – Rozmarič (25′), Zelko – Vrabel (82′), Prša – Kolbl (83′)

TORRES CALCIO
[team1]

POMURJE BELTINCI
[team2]

Tanja Vrabel, napadalka in kapetanka Pomurk, je že po tekmi v Lendavi, ki so jo Italijanke sicer dobile z 2:4, dejala, da bodo s soigralkami v Italiji krenili po zmago. Da Pomurke mislijo resne, so nakazale že v uvodnih minutah, potem ko je v osmi minuti, po kotu Mateje Zver, sprožila Staša Špur, a je vratarka Mimma Fazio žogi preprečila pot v mrežo. Tanja Vrabel je v nadaljevanju zatresla domačo mrežo, a sodnica Karolina Radzik-Johan gola zaradi domnevnega prekrška nad vratarko ni priznala. Že dve minuti kasneje je poizkušala Manja Rogan, a je bila Fazio znova na pravem mestu. V 14. minuti so do prvega strela prišle tudi domačinke, mimo vrat je streljala Giulia Domenichetti. Štiri minute kasneje nova priložnost Beltinčank, znova je streljala Staša Špur, vendar za las zgrešil vrata. Bojan Jančar, trener Pomurja, je bil že v 25. minuti prisiljen v prvo menjavo, saj je morala Špela Rozmarič po grobem prekršku Elise Bartoli zapustiti igrišče, na zelenici pa jo je nadomestila Monika Conjar. Poškodba 16-letne nogometašice Pomurk ni zmedla, saj so si po seriji domačih kotov, Beltinčanke v 38. minuti pripravile izredno priložnost. Streljala je Mateja Zver, a je ena od domačink strel blokirala in izbila v kot. Torres si je najlepšo priložnost prvega polčasa priigral v zaključnih minut, ko so Italijanke proti vratom Pomurja sprožile pravo ofenzivo. V 40. minuti je streljala Domenichetti, a za las zgrešila vrata. V sodniškem dodatku sta poizkušali še Pinna in Tona, a tudi onidve neuspešni.

Drugi polčas se je za Pomurke pričel sanjsko, saj so v enajsti minuti nadaljevanja Beltinčanke povedle, mrežo domačih je zatresla odlična Mateja Zver in poskrbela za navdušenje v gostujočih vrstah. Vodstvo gostij pa vseeno ni bilo dolgo, saj so igralke Torresa v 66. minuti poravnale izid. Po podaji s kota je mrežo mlade Sare Nemet zatresla Joana Flaviano, ki je zadela že na prvi tekmi v Lendavi. Že tri minute kasneje so se Pomurke znašle v zaostanku, Staša Špur je storila prekršek nad Eliso Bartoli, po prostem strelu Sabrine Marchese je Sara Nemet žogo odbila, a se je do nje prebila Elisabetta Tona in Torres povedla v vodstvo. Po seriji kotov in menjav v obeh taborih, so domačinke znova zapretile v 87. minuti, ko je Sara Nemet odbila strel Tone, minuto kasneje pa je Giulia Domenichetti postavila končni izid srečanja. Zadnja priložnost srečanja je pripadla Pomurkam, je po prekršku rezervistke Claudie Carta, ki je podrla Matejo Zver, prosti strel izvedla Manja Rogan, drugi zadetek pa je Pomurkam preprečila vratnica.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…