ŽNK Teleing Pomurje Beltinci ima od nedelje novega športnega direktorja. Za sestavo in rezultate članskega moštva bo odslej odgovoren Alen Moharić, ki sicer prihaja iz sosednje Hrvaške, kjer že deluje v ŽNK Trnava in v krovni nogometni zvezi.


Alen Moharić, ki trenutno živi v slovaški Bratislavi, je lastnik podjetja Trans Team Logistic, ki se ukvarja s prevozi biožitaric po Evropi. Novi športni direktor Pomurk, ki se z Velenjčankami borijo za naslov državnih prvakinj, je za klubsko spletno stran poudaril, da ima klub veliko potenciala v mladih igralkah, a se bo skušalo moštvo okrepiti z izkušenimi igralkami, s katerimi bi bile Pomurke sposobne naskakovati tudi Ligo prvakov: “Vodstvo ŽNK Teleing Pomurja Beltinci ima visoke cilje, ki mi jih je predstavil Štefan Kozic, s katerim sva se dogovarjala že dlje časa in po nekaj ogledih tekem je bila odločitev lažja. Dejstvo je, da na nam na določenih položajih manjka kakšna igralka z več izkušnjami, ima pa ekipa ogromen potencial v mladih igralkah. Zato se bomo v najkrajšem možnem času skušali okrepiti z nekaterimi igralkami izven Slovenije in doseči zastavljene cilje, kvalificirati se v Ligo prvakov in osvojiti prvenstvo. Okrepili bomo tudi športno sodelovanje s hrvaškim prvoligašem ŽNK Trnavo.”

O razlogih o imenovanju športnega direktorja je na nedeljski seji upravnega odbora spregovoril direktor kluba Štefan Kozic: “V zadnjih dveh letih se je naš klub izjemno razširil, z osmimi selekcijami nastopamo v različnih ligah pod okriljem NZS in MNZ, imamo osem trenerjev, okrog sto igralk in posledično s tem se je izjemno povečal tudi obseg dela in vsa logistika, ki jo je potrebno urediti za vse tekme. Zaradi tega je potrebno narediti korak naprej tudi na tehničnem področju. Po pol leta sestajanja, dogovarjanja in usklajevanja sem izjemno vesel, da se je Alen Moharić odločil prevzeti mesto športnega direktorja v našem klubu in da je Alen videl v našem klubu perspektivo ter se odločil, da v naslednjem štiriletnem mandatu poskušamo klub dvigniti še stopničko višje. Še vedno bo poudarek na naši nogometni šoli, pravzaprav bomo še večji poudarek dali vzgoji mladih nogometašic.”

Pomurke se bodo že jutri na koprski Bonifiki z Velenjčankami borile za pokalno lovoriko, nato pa varovanke trenerja Bojana Jančarja čakajo še tri odločilne prvenstvene tekme skupine za prvaka, v katero so se ob Pomurju in Rudarju uvrstile še igralke Radomelj in Maribora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Konec prve lige za Ptujčanke

V slovenskem nogometnem prvenstvu za ženske, 1. SŽNL, bo v nadaljevanju sezone igralo samo…