V nedeljo bodo dekleta odigrala tekme 16. kroga državnega prvenstva. Derbi kroga se bo v nedeljo odvijal v Ankaranu, kamor prihajajo Mariborčanke, Velesovo bo gostilo Pomurke, Radomljanke se bodo na domačem igrišču pomerile z Jevničankami, Velenjčanke pa gostujejo v Ajdovščini. Proste so Slovenjgradčanke.


VELESOVO : ŽNK TELEING POMURJE BELTINCI (nedelja, ob 11:00)
Sestri Kos in soigralke v 16. krogu čaka izredno težka naloga, saj v goste prihajajo Pomurke, ki v spomladanskem delu kljub prenovi moštva meljejo vse pred seboj. Domačinke bodo tudi tokrat še dodatno motivirane, da znajo biti trd oreh, pa so v letošnji sezoni že dokazale na gostovanju v Beltincih. Da bi igralke Velesovega želele ohraniti upe za vstop v skupino za prvaka in upale na vsaj kakšno točko, bodo morale zaigrati še kako zbrano in agresivno. Pomurke v spomladanskem delu naravnost blestijo, tudi okrepitve počasi kažejo pravi obraz. S tem sta lahko zadovoljna tako športni direktor Alen Moharić kot tudi trener Bojan Jančar, ki ima pred nedeljskim gostovanjem sladke skrbi z izbiro moštva.

ŽNK ANKARAN HRVATINI : ŽNK MARIBOR (nedelja, ob 17:00)
Da so Primorke sila neugoden tekmec, so že pred časom že dokazale tudi v Mariboru, ko so vijolice premagale z 0:1, a bo tokrat domačemu moštvu nekoliko težje, saj bo v obrambi manjkala Kaltrina Shaqiri. Kaltrina velja za pravi steber obrambe, zato bo zanimivo videti, kakšno taktično zamisel si obeta domači strateg. Mariborčanke bi z morebitno zmago lahko zadihale nekoliko lažje, saj bi se, ob predpostavki, da Gorenjke izgubijo proti Pomurju, od petega mesta oddaljile za devet točk. Derbi kroga bo zato sila zanimiv, tako Primorke kot tudi Štajerke pa znajo izkoristiti vsako ponujeno priložnost, zato lahko pričakujemo taktično zelo zahteven dvoboj.

AJDOVŠČINA : ŽNK RUDAR ŠKALE (nedelja, ob 17:00)
Ajdovke tudi v 16. krogu čaka izredno težka tekma, saj bodo pričakale neugodne Velenjčanke, ki počasi in postopoma dvigujejo formo ter se že spogledujejo s finalom pokalnega tekmovanja, ki bo odigran v mesecu maju. Favoritinje tokratnega dvoboja so vsekakor Velenjčanke, ki imajo med drugim izkušeno in zelo nadarjeno moštvo. Ajdovke v prvi sezoni kažejo napredek v sami igri in taktiki, a bi bilo v nedeljskem obračunu na Policah vse drugo kot tri točke Velenjčank pravo presenečenje.

ŽNK RADOMLJE : ŽNK JEVNICA (nedelja, ob 19:00)
Zadnja nedeljska tekma bo odigrana v poznih popoldanskih urah, ko bodo Radomljanke pričakale Jevničanke. Radomljanke, ki spomladi kažejo izredno dobro in zbrano igro v fazi obrambi, se upravičeno spogledujejo tudi z drugim mestom, saj za Rudarjem zaostajajo vsega tri točke. Kljub temu, da se Jevnica nahaja le na osmem mestu, bo nedeljski obračun v Radomljah sila zanimiv. Jevničanke so v spomladanskem delu nanizale dve pomembni zmagi, med drugim pa so dvignile tudi nivo igre ter napredovale. Bodo Radomljanke dovolj motivirane, da zaustavijo nalete Jerinove in njenih soigralk?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …