Nogometašice Pomurja so z zmago zaključile priprave na prihajajoči kvalifikacijski turnir za uvrstitev v Ligo prvakinj, ki ga bodo gostile prav Prekmurke. Na zadnji v seriji pripravljalnih srečanj so žuto-plave bile uspešnejše od ekipe Splita.


Sedemkratne slovenske prvakinje so se v Bratoncih proti Dalmatinkam veselile zmage z rezultatom 3:1, zadetek za domačinke pa so dosegle Kaja Korošec, Tjaša Tibaut in Špela Kolbl. Varovanke Nuše Ladinek so tako sklenile večtedensko pripravljalno obdobje, v katerem so odigrale kup pripravljalnih tekem. Ob zmagi nad hrvaškimi prvakinjami so na pripravah vknjižile tudi zmago nad Austrio in remi proti graškemu Sturmu, premoč pa so Pomurke priznale ekipam St. Poltna, Ferencvaroša in Haladasa.

Sedemkratne slovenske prvakinje sedaj čaka kvalifikacijski turnir za uvrstitev v Ligo prvakinj, ki ga bodo v Beltincih in Murski Soboti gostile med 7. in 13. avgustom. Nasprotnice Slovenk bodo valižanski Cardiff, škotski Hibernian in gruzijski Nike. V Ligo prvakinj se uvrsti le prvouvrščena ekipa.  

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pomurke dobile tekmice, ki jim bodo stale na poti do Lige prvakinj

V Nyon-u je bil včeraj opravljen še žreb ženskih kvalifikacij za Ligo prvakinj. Slovenijo …