V 14. krogu Slovenske ženske nogometne lige smo videli kar 37 zadetkov. Velika večina jih je padla v Beltincih, kjer so igralke Pomurja po porazu nad Rudarjem znesle nad Slovenj Gradcem in jim zabile  kar 23 zadetkov. Na Primorskem je vodilni Rudar po pričakovanjih odnesel vse tri točke, v Mariboru so domačinke s tesnim rezultatom premagale Jevnico, igralke Velesovega pa so se dobro upirale Radomljankam.


TELEING POMURJE 23 : 0 SLOVENJ GRADEC
Strelke: Tibaut (9′, 24′, 46′), Conjar (13′, 45′, 48′, 58′, 75′, 77′), Nikl (16′), Vrabel (21′, 26′, 28′, 29′, 38′, 44′, 60′), Špur (34′, 84′, 89′), Rogan (63′, 66′), Zver (80′)

Teleing Pomurje: Nemet, Godina, Nikl, Rozmarič, Kolbl, Špur, Rogan, Zver, Tbaut, Vrabel, Conjar.
Slovenj Gradec: Marković, Mirtič, Poberžnik, Jevtić, Malinić, Kašnik, Syla, Zupanc, Ješovnik, Goričan, Preksavec.

Po porazu v Velenju, so se igralke Pomurja domačemu občinstvu prikazale v najboljši luči in Slovenjgradčanke premagale z najvišjim rezultatom v letošnjem prvenstvu. V mreži Korošic je končalo 23 zadetkov, kar priča o odlični igri domačink, med najbolj učinkovitimi sta bili Monika Conjar ter Tanja Vrabel, ki je svoj izkupiček danih zadetkov povečala na 37 golov. Bitko med Moniko Conjar in Tanjo Vrabel, je dobila slednja, saj je v mrežo Markovićeve pospravila neverjetnih sedem zadetkov. Monika kaj dosti ni zaostajala, saj se je veselila šestih zadetkov, se je pa prvenca v letošnjem prvenstvu po težki poškodbi veselila tudi Staša Špur, ki je dosegla “hattrick”. Domači strateg Bojan Jančar je v začetno enajsterico uvrstil nekatera obetavna mlada dekleta, priložnost sta dobili Karmen Godina in Špela Kolbl. Strelska forma Pomurk je dala jasen znak, da se branilke naslova ne mislijo predati in so z odlično predstavo naslednjim nasprotnicam iz Jevnice vlile dodatnih skrbi.

Foto: Jure Banfi

AH MAS TECH 0 : 4 RUDAR ŠKALE
Strelke: Gomboc (6′), Prašnikar (22′, 59′), Nagy (69′)

Ankaran Hrvatini: Gregorič, Čepak, Pasar, Bužan, Kunej, Lofino, Pšaker, Shaqirl, Pečar, Kalčič, Požar.
Rudar Škale: Horvat, Gomboc, Nagy, Bric, Sevšek, Prašnikar, Ljubec, Marolt, Zagajšek, Murič, Šoronda.

Velenjčanke so v Ankaran prišle po nove tri točke ter jih zasluženo tudi dobile. Po prvi spomladanski zmagi Primork v Novem mestu, so se tudi tokrat dobro upirale prvouvrščenim Velenjčankam, ki danes niso bile na nivoju prejšnjega kroga, ko so premagale Pomurje, a so se kljub temu veselile zmage. Že v 6. minuti je domačo vratarko Gregorič matirala centralna branilka in reprezentantka Zala Gomboc. Po dveh doseženih zadetkih Lare Prašnikar so Velenjčanke odločile zmagovalca srečanja, svoj prvi zadetek v letošnjem prvenstvu pa je dosegla še  Barbara Krisztina Nagy ter tako postavila končni rezultat 0:4 za Rudar, ki trenutno ohranja prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Foto: Ana Kos

MARIBOR 2 : 1 JEVNICA
Strelke: Rola (85′), Hanžič (90′); Petrač (65′)

Maribor: Lovrec, Anželj, Rola, Miljkovič, Senekovič, Špes, Hanžič, Kozar, Ploj, Uršič N., Zagoršak.
Jevnica: Vamberger, Jevšenak, Gaber, Zupančič, Zver, Kavčič, Gicić, Poglajen, Petrač, Koprivnikar, Vodlan.

V Mariboru smo bili priča zahtevnemu dvoboju, saj bi si tako ena kot druga ekipa ob zagotovitvi treh točk na široko odprla vrata za vstop v skupino za prvaka. Celotno srečanje je v veliki meri pripadlo Mariborčankam, ki so imele kar nekaj priložnosti za dosego zadetka, a so bile varovance trenerja Cipota v zaključku neučinkovite oziroma se je izkazala gostujoča vratarka Vamberger. Drugi polčas se je začel podobno kot prvi, a so gostujoče igralke v eni izmed redkih priložnosti preko Polone Petrač prišle do prednosti in vodstva. Po prejetem zadetku je domači strateg Cipot spremenil taktično postavitev ter reprezentantko Aniso Rolo poslal v napad, kar se je obrestovalo v 85. minuti tekme, ko je Anisa dosegla izenačujoči zadetek ter poskrbela, da so soigralke v zaključku tekme v težkih razmerah dale iz sebe še zadnje atome moči. Po napeti končnici je v 90. minuti tekme, po prekršku v kazenskem prostoru, glavna sodnica dvoboja, Aleksandra Česen, dosodila najstrožjo kazen za domače moštvo. Najstrožjo kazen je izvajala kapetanka Anisa Rola, a ji je gostujoča vratarka Vamberger strel ubranila, žoga se je odbila do Žive Hanžič, ki je dosegla zmagoviti zadetek in Maribor utrdila na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Naj omenimo, da je v domači četi namesto kaznovane Ulbinove priložnost ponudil Martini Anželj, ki je srečanje odigrala z odliko.

RADOMLJE 5 : 2 VELESOVO 
Strelke: Gadnik (34′, 78′), Boh (63′, 82′), Šarlah (75′); Lombar (38′), Kos L. (80’/11 m)

Radomlje: Čevnik, Čagran, Bogolin, Breznik, Kralj, Jereb, Jagarinec, Rojc, Šarlah, Gadnik, Boh.
Velesovo: Mencinger, Mazi, Kos E., Dim, Rogelj, Benčina, Kos L., Murnik, Kozinc, Lombar, Smolnikar.

V Radomljah smo lahko spremljali zelo zanimivo srečanje, ki je v slabem vremenu pripadlo domačinkam. Gostujoče igralke so po odličnem začetku spomladanskem delu tokrat morale priznati premoč igralkam Radomelj, a so se kljub petim prejetim zadetkom dobro upirale. Gostujoča igra je večinoma potekala v navezi obeh sester Kos, igralke Velesovega pa so s preskokom igre v napadalno polovico poizkušale priti do zadetka. Velesovo je v Radomlje prišlo sicer v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj je manjkala poškodovana Vanja Šiljak. Pri domačinkah se je prvenca v prvi slovenski ženski nogometni ligi veselila Kaja Šarlah, ki je v letošnji sezoni že zbrala deset nastopov za člansko moštvo. Poleg Kaje je odlično odigrala tudi Monika Boh, ki je zablestela v vsem svojem sijaju in v mrežo gostujočega moštva zabila dva zadetka. Poleg razpoložene Monike, pa je z dobro formo nadaljevala Gadnik, ki je prav tako kot Bohova, dvakrat matirala gostujočo vratarko.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Konec prve lige za Ptujčanke

V slovenskem nogometnem prvenstvu za ženske, 1. SŽNL, bo v nadaljevanju sezone igralo samo…