Nogometašice Teleing Pomurja so v avstrijskem Gradcu odigrale prvo tekmo v pripravah na spomladanski del sezone. Varovanke trenerja Bojana Jančarja so se pomerile z žensko ekipo graškega Sturma in izgubile s 5:3.


Pomurke so prvi polčas odigrale slabo, saj so na odmor odšle s kar tremi zadetki v svoji mreži. Igra slovenskih prvakinj se tudi v drugem polčasu ni kaj prida spremenila, a so uspele igralke vseeno znižati zaostanek. Najprej je iz prostega strela lepo zadela Mateja Zver, nekaj minut kasneje pa je iz velike razdalje z močnim in natančnim strelom postregla še Andreja Nikl, ki je znižala na 3:2. A nato so na sceno znova stopile domačinke, izkoristile napake ožje obrambe in srečanje dokončno odločile v svoj prid. Trener Jančar je v nadaljevanju drugega polčasa priložnost namenil tudi vsem rezervistkam, končni izid pa je po lepi podaji Mateje Zver postavila Tjaša Tibaut. Prihodnjo soboto se bodo Pomurke pomerili s hrvaško Trnavo iz Goričana.

STURM GRAZ 5:3 TELEING POMURJE
Zver, Nikl, Tibaut
Teleing Pomurje: Nemet, Nikl, Godina, Zver, Marič, Prša, Vrabel, Conjar, Rogan, Špur, Tibaut. Igrale so še: Jelen, Kosi, Nemec, K. Horvat, Kolbl, M. Horvat, Legenič. Trener: Bojan Jančar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prekmurska velikana pred odmevno združitvijo?

Medtem, ko se Mura ukvarja z rezultatskimi težavami, se nam na slovenski nogometni sceni o…