V današnjem deževnem vremenu smo bili priča polfinalnima obračunoma Pokala Slovenije med Pomurjem in Mariborom ter Jevnico in Rudarjem iz Velenja. Na tekmi v Beltincih je gostujoča vratarka Sara Lovrec domačinke dolgo časa spravljala v obup, a je Pomurkam naposled le uspelo. V Jevnici smo, ob zelo močnem deževju, bili priča pravi toči zadetkov v mreži Eve Vamberger, razigrana pa je bila predvsem Larissa Šoronda, ki je na svoji prvi uradni tekmi za Rudar dosegla kar štiri zadetke.


TELEING POMURJE 3:0 MARIBOR
Tibaut 51′, Nikl 64′, Nikl 70′

Teleing Pomurje: Nemet (Kosi 87′), Nikl, Prša (Jelen 78′), Rozmarič, Zelko, Špur (Godina 72′), Rogan, Zver (Kolbl 68′), Conjar (Horvat 72′), Vrabel, Tibaut. Trener: Bojan Jančar.
Maribor: Lovrec, Ulbin, Rola (Čančala 87′), Peruš, Uršič A., Miljovič, Uršić N., Senekovič, Kozar, Ploj (Zagoršak 87′), Hanžič (Špes 55′). Trener: Franc Cipot.

V Beltincih smo spremljali prevlado Pomurk, ki pa so bile v samem zaključku akcij neučinkovite. Mariborčanke se lahko svoji vratarki Sari Lovrec zahvalijo za odlične obrambe, saj je predvsem v prvem polčasu svoje delo med vratnicama opravila z odliko. Pomurke so že od samega začetka tekme krenile v napad, poizkušale tako preko izdelanih akcij, kot tudi iz kotov, a je Mariborčanke vselej reševala dobro postavljena Sara Lovrec ali pa je veselje domačink preprečila vratnica. Mateja Zver je bila ena ključnih igralk domačega moštva, saj je na vse pretege poizkušala razigrati svoje moštvo, kar ji je sicer uspelo, a so v zaključku akcij igralke Pomurja odpovedale. Uvod drugega polčasa ni prinesel nobenih sprememb, Pomurke so napadale, Mariborčanke pa so poizkušale predvsem iz protinapadov. V 51. minuti tekme pa prvi zadetek, ki ga je dosegla Tjaša Tibaut. Le trinajst minut kasneje je odlično, kot v žargonu rečemo “iz prve”, zadela Andreja Nikl, ki je zmago domačink z drugim zadetkom na tekmi potrdila v 70. minuti srečanja.

Foto: Jure Banfi

JEVNICA 0:9 RUDAR ŠKALE
Murić (35′, 75′), Šoronda (26′, 36′, 57′, 61′), Dervič (35′), Mele (68′ avtogol), Gomboc (76′)

Jevnica: Vamberger, Jevšenak, Kavčič, Zupančič, Poglajen, Gregorčič, Močnik, Grutschreiber, Mele, Petrač, Koprivnikar. Trener: Tomaž Upelj.
Rudar Škale: Horvat, Bric, Sevšek, Gomboc, Nagy, Dervič, Ljubec, Marolt, Prašnikar, Murić, Šoronda. Trener: Dušan Uršnik.

Današnje srečanje v Jevnici je zaznamovalo deževno vreme in slaba predstava domačih igralk, ki so morale priznati premoč Velenjčankam. Pravzaprav je rezultat nekoliko presenetljiv, a je danes na debiju v dresu Rudarja blestela Larissa Šoronda, ki je v zimskem prestopnem roku prišla iz Radomelj. Larissa se je danes na listi strelk znašla kar štirikrat, doseženi zadetki pa bodo igralki dodali prepotrebno samozavest, se je pa Šoronda s štirimi zadetki zahvalila tudi svojim bivšim soigralkam iz Novega mesta, ki so jo prišle spodbujat v Jevnico. Gostujoči trener Dušan Uršnik je v Jevnico prišel v najmočnejši zasedbi, zaradi poškodbe sta manjkali Viktorija Živković in Anja Levačič. Domači strateg je imel nekaj več skrbi, saj sta bili odsotni Andreja Gaber in Špela Vehar.

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Po visoki zmagi nad Estonijo Slovenke jutri v Novi Gorici pričakujejo Grkinje

Po tem, ko je slovenska ženska nogometna reprezentanca v petek s 6:0 odpravila Estonke, ji…