Po dvotedenskem premoru bodo na igrišča znova pritekla dekleta, ki bodo odigrala srečanja devetega kroga. Najzanimivejši obračun kroga predstavlja spopad Pomurk in Korošic, Beltinčanke in Slovenjgradčanke si bodo nasproti stale v beltinškem Športnem parku. Nič manj zanimivo ne bi smelo biti niti v mariborskem Taboru, kjer vijolice pričakujejo obisk Radomljank, ki so na lestvici tri točke pred Štajerkami. V Ajdovščini bo prvič v zgodovini ženske nogometne lige odigran primorski obračun, saj se bodo Ajdovke merile z igralkami Ankaran-Hrvatinov, četrta tekma pa bo odigrana v ponedeljek, ko se bodo Velenjčanke pomerile z Velesovim. Tokrat so proste igralke zadnjeuvrščene Jevnice.


MARIBOR – RADOMLJE (Nedelja ob 11. uri. Glavni sodnik: Damjan Novarlič)
Mariborčanke čaka po težkem gostovanju v Velesovem še ena izjemno zahtevna tekma, tokrat bodo nasproti stale igralke Radomelj. Radomljanke so v nasprotju z vijolicami v minulem krogu visoko izgubile proti Pomurkam, a bo verjetno jutri slika na zelenici povsem druga. Prednost v tokratnem srečanju bo verjetno na strani vijolic, saj so v Velesovem pridobile dodatno in prepotrebno samozavest. Radomljanke so po odličnem štartu v sezono v zadnjih krogih nekoliko nihale s formo in kazale predstave po sistemu toplo-hladno. Čaka nas zelo izenačena in zanimiva tekma, v kateri bo odločala vsaka malenkost in napake obrambnih vrst. Omeniti velja tudi, da je bila radomeljska obrambna vrsta do minulega kroga ena najtrdnejših v ligi, a je z desetimi prejetimi zadetki nekoliko padla po lestvici. Dodatno noto tokratni tekmi pa doda še dejstvo, da bi Mariborčanke ob morebitni zmagi izenačile točkovni izkupiček z rumeno-modrimi iz Radomelj.

Foto: Rok Zore
V obračunu Maribora in Radomelj lahko pričakujemo zanimivo in tesno predstavo. (Foto: Rok Zore)

AJDOVŠČINA – ANKARAN HRVATINI (Nedelja ob 11. uri. Glavni sodnik: Nenad Tadić) 
Ob 11. uri se pričenja tudi primorski derbi, v katerem je izraziti favorit gostujoče moštvo iz Ankaran-Hrvatinov. Ajdovke so se s kvaliteto lige že dodobra seznanile, tudi vknjižile prve zgodovinske tri točke, a jim tudi tokrat ne bo lahko. Po dveh tednih odmora so se lahko dodatno pripravile na Ankarančanke, ki bodo po porazu proti Rudarju želele domov prinesti vse tri točke. Kvaliteta igralk gostujočega moštva je več kot očitna, a kljub temu bi lahko kakršnokoli podcenjevanje domačega moštva prineslo s seboj hude posledice. Gostujoči trener Edi Pobega bo za svoje igralke najverjetneje pripravil zelo napadalno taktično usmeritev, saj ob odličnih igralkah, ki jih ima na razpolago, to tudi lahko naredi. Vsekakor pa bosta pri preboju ajdovske obrambe ključni Barbara Kunej in Lina Čepak, za nemoteno igro in povezavo med obrambo in napadom bosta skrbeli Tina Pšaker in Petra Pasar, v obrambi pa bo Kaltrina Shaqiri tista, ki bo poskrbela in organizirala obrambno vrsto do te mere, da ne bo prišlo do presenečenja. Kot že rečeno, v tokratnem srečanju so velik favorit igralke Ankaran-Hrvatinov.

Ajdovke bodo gostile prvi primorski obračun. (Foto: Jure Banfi)
Ajdovke bodo gostile prvi primorski obračun. (Foto: Jure Banfi)

TELEING POMURJE – SLOVENJ GRADEC (Nedelja ob 14. uri. Glavni sodnik: Borut Hozjan)
“Žuto-plave” po visoki zmagi v Radomljah pričakujejo ekipo, ki je v letošnji sezoni veliko presenečenje. Gre za ekipo Slovenj Gradca, ki ima na zadnje srečanje v beltinškem Športnem parku slabo izkušnjo. Obe ekipi sta v prvenstvu prejeli najmanj zadetkov, Pomurke so jih prejele vsega pet, Korošice pa sedem, zato bo zanimivo videti, ali bo obrambna vrsta gostij na čelu z Anito Strako zdržala pritiske domačih igralk. Omeniti velja gostujočo napadalko Sanjo Malinić, ki bo tudi eno najnevarnejših orožij Korošic za dosego zadetka. Pri Pomurkah blesti Monika Conjar in tudi tokrat je za pričakovati, da bo poleg odlične Tanje Vrabel ena izmed igralk, ki bo gostujoči obrambi povzročala največ preglavic. Pomurke igrajo hiter in atraktiven nogomet, imajo dodatne in prepotrebne izkušnje iz evropskih tekem, zato bo zanimivo videti, ali Korošice lahko držijo tempo Pomurk. Favorit srečanja ostajajo domačinke, a bi lahko z nekoliko ležernostjo in slabim pristopom to Korošice znale izkoristiti in vsaj deloma popestrile popoldanski obračun na prekmurski ravnici.

Foto: Jure Banfi
Slovenjgradčanke so prvo presenečenje sezone, lahko presenetijo tudi v Beltincih? (Foto: Jure Banfi)

RUDAR ŠKALE – VELESOVO (Ponedeljek ob 17. uri. Glavni sodnik: Jože Pahole)
Še ena v nizu zanimivih tekem deveta kroga. Velenjčanke pričakujejo Gorenjke. Rdeče-črne so po slabšem uvodu v sezono stvari hitro postavile na svoje mesto in tako trenutno zasedajo drugo mesto na prvenstveni razpredelnici, a jim za ovratnik dihajo igralke iz Slovenj Gradca. V taboru Rudarja in Velesovega igra kar nekaj izvrstnih mladih igralk, ki imajo za sabo že precej kilometrine in igranja nogometa v elitni prvi slovenski ženski ligi. Kljub temu bodo morale gostujoče igralke trdo garati predvsem v obrambi, saj ima Rudar neizmerno močno vezno linijo, na čelu z Anjo Levačič, Marušo Sevšek in Tino Marolt, ob tem pa lahko dodamo še vselej nevarno in odlično Moiro Murič. Gorenjke so bile vidno razočarane po končani tekmi v minulem krogu, saj bi iz tekme z Mariborčankami lahko iztržile vsaj točko, a se tokrat nadejajo nekoliko boljšemu sojenju, kot so ga bile deležne v minulem krogu. Zanimivo bo videti, kako bodo v domačem taboru pripravili taktiko za sestri Kos, ki ob Vanji Šiljak veljata za eni najnevarnejših členov v ekipi Gorenjk.

Tekma med Rudarjem in Velesovim bo na sporedu šele v ponedeljek. (Foto: Ana Kos)
Tekma med Rudarjem in Velesovim bo na sporedu šele v ponedeljek. (Foto: Ana Kos)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…