V zadnjem krogu državnega prvenstva za ženske so Pomurke ugnale svoje nasprotnice iz Velenja kar z 11:0. Omeniti velja da so Velenjčanke igrale brez prve vratarke Sonje Strassnig. Tanja Vrabel je za Teleing Pomurje zadela dvakrat in tako osvojila prvo mesto na seznamu liste strelk. Po tekmi je sledilo zmagoslavje domačink in verjetno zaslužen počitek do začetka nove sezone.


1. SŽNL – 21. krog. Glavni sodnik: Marko Lacković.
Belticni, Športni park, 400 gledalcev.

ŽNK TELEING POMURJE 11:0 ŽNK RUDAR ŠKALE
Strelke: Kaja Eržen (3), Tanja Vrabel (4), Anja Prša (14), Tanja Vrabel (22), Kaja Eržen (26), Maja Bric (29/avtogol), Tjaša Tibaut (32), Špela Kolbl (63), Andreja Nikl (66), Tjaša Tibaut (85), Tjaša Tibaut (88).

Teleing Pomurje: Pavlovski, Prša, Benak, Nikl, Zelko (Črnko), Rogan (Zadravec), Marič (Kozar), Tibaut, Kolbl (Misja), Eržen (Jelen), Vrabel.
Rudar Škale: Pijuković A. (Založnik), Gomboc, Nagy, Bric, Marolt (Berdnik), Jevtić, Pijuković I., Živković (Kač), Murić, Dervić, Malinić.

V prvem polčasu smo videli kar sedem zadetkov in popolno prevlado Pomurk. Že v tretji minuti je Kaja Eržen zadela pravi evrogol, ko je iz kakšnih 30 metrov sprožila projektil in zatresla mrežo. Že drugi gol na tekmi je prišel le minuto kasneje, ko je za domačinke bila natančna Tanja Vrabel. Pomurke so tako kot proti Mariborčankam hitro povedle in povzročile zmedo v vrstah nasprotnic. Gostje so prvo priložnost imele v 8. minuti srečanja, ko bi kaj hitro lahko zaostanek znižale, a je Malinićeva bila premalo zbrana. Sledila je kazen in zadetek Prše, ki je z lepim strelom iz roba kazenskega prostora zadela za 3:0. Trajalo je 10. minut, ko je Tanja Vrabel matirala gostujočo vratarko, za katero pa se mora še ni končala. Le dve minuti po odmoru, ki ga je namenil sodnik dekletom, je po podaji Niklove znova zadela Erženova in povišala vodstvo na 4:0. V 31. minuti pa še avtogol igralke Rudarja, Špela Kolbl je lepo prodrla in podala pred gostujoča vrata kjer je Jevtićeva nespretno poslala žogo za hrbet Pijukovićeve. Novi zadetek je sledil v 34. minuti, ko je po podaji Erženove gostujočo mrežo zatresla Tibautova. V 40. minuti, po zaostanku sedmih golov, je gostujoči trener iz igre poslal Almo Pijuković (vratarka) in v igro poslal Ireno Založnik. Na žalost Velenjčank se nočna mora zadetkov še ni končala.

V uvodnih minutah drugega polčasa, je tekma prinesla le nekaj bolj umirjenosti, ko so že gledalci mislili, da zadetkov več ne bo, je prišla 63. minuta tekme, ko je v akcijo stopila Špela Kolbl in povišala na 8:0. Osmi zadetek je Pomurke nekoliko predramil in sledila je 65. minuta, ko je po podaji iz kota zadela Andreja Nikl. Nato je sledilo nekaj lepih priložnosti za Pomurke, vendar je rezultat ostal nespremenjen. Za zaključek tekme in sezone so Pomurke poskrbele še za dva zadetka. V 87. in 89. minuti je obakrat zadela Tjaša Tibaut in tako zadala boleč udarec Velenjčankam, ki so tekmo v Beltincih izgubile z visokih 11:0.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Najdražje nogometašice v Sloveniji: Kdo kraljuje na lestvici?

Ženski nogomet je v zadnjih letih v velikem vzponu in pridobiva vse večjo prepoznavnost te…