V Beltincih se je danes zbralo zadovoljivo število gledalcev, ki so lahko videli pravzaprav dva različna polčasa. Ko smo že mislili, da bo sreča ponovno obrnila hrbet igralkam Pomurja, je na sceno prišla Vrablova, ki je po visokem predložku Erženove, matirala gostujočo vratarko in tudi s tem zadetkom spremenila potek srečanja. V drugem polčasu bi se lahko v mreži Belorusinj znašla še kakšna žoga, a so tudi tokrat Pomurke nastreljale kar štiri vratnice, nekaj priložnosti tudi zgrešile in tako je ostalo pri končnem rezultatu 3:1.


TELEING POMURJE 3:1 BOBRUICHANKA
Strelke: Vrabel (42), Erman (77), Nikl (89); Kuchinskaya (7)

Teleing Pomurje: Pavlovski, Nikl, Benak, Rola, Erman, Rogan, Ketiš, Tibaut, Conjar, Eržen, Vrabel.
Bobruichanka:  Oleuhi, Ayila, Manzhuk, Davydovich, Malinovskaya, Jegede, Buzinova, David, Loginova, Diala in Kuchinskaya.

Iz sredine so tekmo začele domače, ki so takoj napadle in pritisnile na vrata Bobruichanke. V 4. minuti si je Erženova priigrala prvo priložnost a merila preko vrat. Nato pa šok za vse domače gledalce. Po podaji iz kota je Kuchinskaya matirala Pavlovski, ki je za razliko od prvega srečanja, dobila priložnost pred Puševo. V prvem polčasu je Pavlovski imela kar nekaj dela z visokimi žogami in tako tudi vzela sapo gledalcem pri nekaterih neodločnih posredovanjih. V 15. minuti pa kar tri priložnosti za Pomurke in tudi tokrat smola. Po lepi podaji iz kota je Tibautova zatresla vratnico, žoga se je odbila Erženovi na nogo in tudi ustrelila, a je ena izmed Belorusinj žogo odbila v vratnico in nato v ponovni kot. Vnovič je sledil lep predložek iz kota, a je na drugi vratnici za las žogo zgrešila Vrablova. Nato se je igra le nekoliko umirila, gledali pa smo lahko zelo borbeno tekmo obeh ekip. V 29. minuti so nato gostinje poizkušale s strelom iz daljine a je Pavlovski žogo preusmerila v kot ter nato iz kota še enkrat posredovala in ohranila mrežo nedotaknjeno. Nato so Pomurke zaigrale bolj odločno in si priigrale tudi nekaj priložnosti. Niklova je še enkrat več zatresla okvir vrat, a so nato Pomurke v končnici prvega polčasa le zadele. Po visokem predložku Erženove iz desne strani, je Vrablova z glavo matirala Oleuhovo in rezultat izenačila. V prvem polčasu smo videli ponovno nekaj napak v vrstah Pomurk, a so tudi tokrat imele več sreče gostinje, katere je kar trikrat rešil okvir vrat.

V drugi polčas so Pomurke krenile še bolj napadalno, saj so si želele zmago, ki bi jih ohranila na napredovanje. V 48. minuti je na nekoliko iz desne strani, na približno 18. metrih prosti strel izvajala Hrvatica Monika Conjar. Z zelo lepim in natančnim strelom je že matirala Oleuhovo, a je žogi pot v mrežo vnovič preprečila vratnica. V približno 60. minuti je glavna sodnica prekinila srečanje zaradi nudenja zdravniške pomoči gostujoči vratarki, ki je že pred tem vidno šepala. Pravtako pa je prvo menjavo opravil Jančar, ki je v 67. minuti iz igre poslal Erženovo, ki na današnjem srečanju ni bila popolnoma pripravljena, saj je na prejšnjem srečanju prejela boleč udarec v mišico, v igro pa poslal Maričevo. S tem je tudi spremenil postavitev v moštvu in Niklovi namenil bolj napadalna navodila. Nato so Pomurke pritisnile še bolj na plin in želele zadeti, Vrablova je poizkusila iz prostega, a je bila za las prekratka. Nato pa je glavna sodnica zahtevala od gostujočega moštva menjavo na vratarski poziciji, saj Oleuhova ni zmogla nadaljevati srečanja. Le minuto po menjavi pa še drugi rumeni karton za Davidova, ki je morala zapustiti igrišče. Domačinke so z igralko več pritisnile in tudi zadele. Minuto kasneje je Ermanova po lepi podaji iz kota z glavo zatresla mrežo ter nato po lepi globinski podaji Ermanove, je v 89. minuti tekme končni rezultat in piko na i postavila Andreja Nikl. Pomurke so imele še nekaj priložnosti, napadale in si želele doseči še kakšen zadetek več, a je za kaj več preprosto zmanjkalo časa. V drugem polčasu sta odlično odigrale tudi Anisa Rola in Manja Benak, ki sta odlično prekinjale protinapade gostinj in pripomogle Pavlovski, da ni imela pretiranega dela.

Po tekmi smo trenerja Bojana Jančarja povprašali o Kaji Eržen, ki je na tej tekmi nastopila nekoliko v “krču” in ni prikazala tistega kar smo od nje pričakovali:”Na prvi tekmi je prejela udarec v predel mišice, kar je posledično tudi vplivalo na njeno igro. Pred tekmo je stisnila zobe in dejala, da bo odigrala po najboljših močeh, je pa res, da ni bila stoodstotno pripravljena, ji pa nimamo nič za zameriti, saj je dala vse od sebe.” Ob tem smo še Kristino Erman povprašali kakšna je razlika igrati na tako visoki ravni kot je kvalifikacijski turnir za Ligo Prvakinj in igrati v avstrijski ligi:” Velika razlika je med slovensko in avstrijsko ligo, je pa povsem čisto drugače igrati na kvalifikacijskem turnirju za Ligo Prvakinj. Drugače pa je razlika med slovensko in avstrijsko ligo predvsem v financah, čeprav morem priznati, da je Teleing Pomurje za naše razmere odlično urejen klub in bi si želela, da bi v prihodnje lahko še katera slovenska ekipa s trdim delom prišla do takega uspeha.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prepričljiva zmaga v Skopju

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je danes, ob 15.00 uri, gostovala v Makedoniji. S…