Na praznični torek bo odigran predzadnji krog rednega dela SŽNL. Najbolj zanimiv obračun nas čaka v Velenju, kjer bo gostovalo Pomurje, zanimivo bo tudi v Mariboru, kamor odhajajo Korošice. Tudi na Obali bomo spremljali napet obračun med Ankaranom in Radomljami, Krim odhaja v Velesovo, Olimpija pa v Jami gosti Ajdovščino.


Torkov spored bodo že dopoldne odprla srečanja v Mariboru, Velesovem in Velenju. Na velenjskem igrišču z umetno travnato površino bo odigran dvoboj, ki je še lani veljal za derbi. Zasedba Rudarja se je v sredo z borbeno igro odlično upirala Radomljam, medtem ko so Pomurke tudi z nekoliko skromnejšo predstavo proti Velesovemu vknjižile nove tri točke. Velenjčanke imajo v letošnjem prvenstvu izredno nadarjen kader, ki je pomešan z nekaj izkušnjami. Na drugi strani lahko za Pomurke potrdimo, da gre za izjemno kakovostno ekipo, ki bo v tokratnem srečanju favorit. Kljub temu gre pričakovati zanimiv dvoboj.  Mlada ekipa Rudarja ne bo dopustila, da bi se Pomurke tako kot jeseni sprehodile do zmage in bo na domačem igrišču naredila vse, da se izkaže pred ‘žuto-plavimi’. Gostujoča ekipa v Velenje prihaja z jasnim ciljem, to je osvojitev novih treh točk. Kakovost je vsekakor na strani gostujoče ekipe, a bo to potrebno potrditi tudi na terenu.

V Mariboru se je po zmagi nad Ajdovščino vzdušje v moštvu popravilo. Kljub temu pa se Mariborčanke pod taktirko Marinka Šarkezija nikakor ne znajdejo. Morda je za to kriva tudi odsotnost izkušenih Jane Horvat in Anise Role, ki okrevata po poškodbah, mlada zasedba pa nikakor ne najde konstantnega tekmovalnega ritma. Ravenčanke v Maribor prihaja izredno motivirano, saj se s tremi točkami zaostanka za Rudarjem srdito borijo za ligo za prvaka. Fizično izjemno močna ekipa Fužinarja bo vnovič trd oreh, a če dodamo še motiv, potem lahko pričakujemo zanimiv obračun. Bodo varovanke trenerja Živadinovića za razliko od tekme z Ankaranom, ko so oslabljene v izdihljajih srečanja ostala brez zmage, izkoristile morebitno ‘pomoč’ Pomurk?

Ankaran tudi v drugem delu sezone ne najde izhoda iz krize. Kljub nekaj rotacijam v vrstah Ankarana dekleta nikakor ne uspejo prikazati vsega potenciala, ki ga obalno moštvo zagotovo premore. Radomljanke na Primorsko prihajajo po izredno zahtevni tekmi proti Rudarju, v tokratnem srečanju pa si četa trenerja Petra Kristna želi osvojiti nove tri točke, s katerimi bi Radomljanke že storile pomemben korak v borbi za tretje mesto. Tudi Ankarančanke bodo v tekmo krenile motivirano in borbeno, česar sicer ne manjka na niti eni tekmi Primork, a bo naziv favorita srečanja vseeno na strani gostujoče ekipe, ki je v letošnji sezoni Ankarančanke že ugnala s 6:2.

Olimpija se po turboletnem derbiju s Pomurjem, po katerem se je od zmajčic poslovil trener Samir Škrgić, počasi le sestavljajo. Med tednom so v mestnem derbiju premagale mladi Krim in si z visoko zmago utrdile samozavest. Ljubljančanke na praznični torek čaka še eno lažje srečanje, saj v goste prihaja Ajdovščina, ki se z Velesovim bori za deveto mesto lestvice SŽNL. Ajdovke imajoj v svojih vrstah izredno nevarno Zalo Kuštrin, ki je svojo kakovost dokazala že na jesenskem medsebojnem dvoboju, v obračunu z Mariborom pa je dosegla dva zadetka, enega od njih po odlično izvedenem prostem strelu. Ne glede na vse sta kakovost in izkušnje na strani Ljubljančank, ki bodo v tekmo krenili v vlogi izrazitega favorita.

Gorenjke se bodo po fanatični borbi v Beltincih, ko s čvrsto obrambno postavitvijo domačinkam niso dovolile do visoke zmage, tokrat soočile s Krimovkami. Velesovo čaka izredno zahtevna naloga, saj Krim napreduje s tekme v tekmo, za nameček pa se po prestani kazni v vrata modro-belih vrača Maja Zajc. Ljubljančanke bodo na Gorenjskem napadle novo zmago, a bodo morale biti previdne, saj so se v Velesovem v preteklosti že opekla tudi izkušenejše moštva.

Pari 17. kroga SŽNL:
RUDAR ŠKALE – TELEING POMURJE
VELESOVO – KRIM
MARIBOR – FUŽINAR (vse ob 11.00)
OLIMPIJA – AJDOVŠČINA
ANKARAN – MOJE-LECE.SI RADOMLJE (obe ob 16.30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …