Igralke Pomurja in Rudarja tudi po zadnjem krogu rednega dela prvenstva nadaljujejo z mrtvim tekom. V Beltincih so morale premoč priznati Mariborčanke, v Velenju pa Jevničanke. Igralke Velesovega so dobre spomladanske predstave z zmago potrdile tudi v Novem mestu, medtem ko je presenečenje uspelo igralkam Ankaran Hrvatinov, ki so se na domačem igrišču z Radomljankami razšle brez zadetkov. Lucija Kos in Moira Murić uspešni kar štirikrat.


ŽNK RUDAR ŠKALE 9:0 ŽNK JEVNICA
Murić (21, 24, 56, 76), Zagajšek (37, 43), Praprotnik (71), Dervić (77), Gomboc (83)

Rudar Škale: Horvat, Nagy, Sevšek, Gomboc, Zagajšek, Bric, Prašnikar, Dervić, Ljubec, Murić, Aberšek.
Jevnica: Vamberger, Jevšenak, Močnik, Zver, Zupančič, Kavčič, Vodlan, Gicić, Poglajen, Koprivnikar, Ferk.

Velenjčanke so vlogo favoritinj na včerajšnjem srečanju povsem upravičile in deklasirale igralke Jevnice, ki so se očitno že sprijaznile z igranjem v skupiniza obstanek. Tokrat je zablestela predvsem Moira Murić, ki je svojo dobro formo tokrat kronala kar s štirimi zadetki, zanimivo pa je videti, da so se na listi strelk znašle tudi igralke, ki v letošnji sezoni niso dobile prav veliko priložnosti, kar je odličen obet pred sredinim finalom pokala. Na drugi strani so bile igralke Jevnice ponovno zdesetkane, saj sta manjkali Andreja Gaber in Sara Gregorčič, ki je v minulem krogu staknila zlom pljučnice, Polona Petrač pa bo odsotna vse do konca sezone. Igralke Jevnice so začetek tekme igrale odlično, saj je Suzana Močnik odigrala na mestu štoperja, a je v 15. minuti tekme zaradi poškodbe kolena morala odkorakati iz igrišča. Ker gostje niso imele menjave, so nadaljevale z desetimi igralkami, zato so domačinke prevzele vajeti v svoje roke in slavile. Kljub vsemu si Jevnica zasluži pohvale, saj v letošnjem letu, pa čeprav tudi zaradi poškodb, veliko priložnosti dobivajo tudi mlada dekleta iz mladinske šole.

Foto: Ana Kos

ŽNK KRKA 1:5 ŽNK VELESOVO
Jelovšek (5); Lombar (12′), Lucija Kos (42′, 46′, 54’/pen, 60′)

Krka: Zilić, Čiča, Metelko, Jelovšek, Colarić, Škvorc, Kržan, Marolt, Vidic, Delić, Stipić.
Velesovo: Mencinger, Mazi, E. Kos, Dim, Rogelj, Benčina, L. Kos, Murnik, Kozinc, Lombar, Rozman.

V Novem mestu smo bili priča priča šestim zadetkom, prvi pa je padel že v 5. minuti, ko je Simona Jelovšek šokirala gostje in Novomeščanke povedla v vodstvo z 1:0. Neizkušene Novomeščanke pritiska niso zdržale, saj je Nika Lombar, ki je uspešno zamenjala poškodovano Vanjo Šiljak, hitro, sedem minut po vodilnem zadetku Dolenjk zabila za izenačenje. Ko so igralke Velesovega le stabilizirale igro in prevzele pobudo, je za v dresu gostujočega moštva s šovom pričela začela reprezentantka Lucija Kos, ki je najprej zabila tik pred koncem polčasa v 42. minuti. V drugem polčasu je dodala še tri zadetke in v statistiko vpisala štiri pomembne zadetke za zmago Velesovega, ki se je na lestvici približal le na točko zaostanka za Jevnico. Z dobro formo igralke Velesovega napovedujejo in ciljajo na prvo mesto v skupini za obstanek, jim bo tokrat le uspelo?

Foto: Rajko Kozinc

ŽNK AH MAS TECH 0:0 ŽNK RADOMLJE 

Ankaran Hrvatini: Gregorič, Čepak, Pasar, Bužan, Kunej, Lofino, Pšaker, Shaqirl, Požar, Celin, Colli.
Radomlje: Čevnik, Čagran, Jagarinec, Bogolin, Kralj, Jereb, Begić, Rojc, Gadnik, Šarlah, Boh.

V Ankaranu so domačinke gostjam pripravile pravo presenečenje. Radomljanke, ki so odigrale še drugo srečanje v le štirih dneh, svojih prednosti niso znale izkoristiti, saj ob zaključkih niso bile zbrane, ob zbranosti pa so dvakrat zatresle še prečko. Domačinkam se je samozavest stopnjevala iz minute v minuto, zato so tudi igrale še bolj agresivno, zapirale prostor, bile enakovreden tekmec ter prišle tudi do nekaj priložnosti, a je bila obramba Radomelj vselej na mestu. Primorke so prikazale zelo dober pristop in dokazale, da se lahko kosajo tudi z boljšimi tekmeci, zato bo prav zanimivo videti, kako bodo svoje tekmovanje nadaljevale v skupini za obstanek, kjer jih čakajo tekme s Krko, Velesovim in Jevnico. Radomljanke v naslednjem krogu čaka težko gostovanje pri Pomurju, a bi z igro, ki so jo Radomljanke na domačem igrišču prikazale proti Pomurkam lahko tudi presenetile.

Foto: Frane Komatar

ŽNK POMURJE BELTINCI 7:1 ŽNK MARIBOR
Tibaut (16), Conjar (28), Rogan (35), Vrabel (39, 55), Zver (62), Špur (76); (Kozar (78)

Teleing Pomurje: Nemet, Prša, Rozmarič, Nikl, Špur, Rogan, Kolbl, Zver, Tibaut, Vrabel, Conjar.
Maribor: Lovrec, Ulbin, Rola, Miljkovič, Senekovič, Peruš, Hanžič, Kozar, Ploj, N. Uršič, A. Uršič.

Derbi kroga je bil odigran v Beltincih, kjer so gostovale gostje iz Maribora. Tokrat sta se v moštvo vrnili sestri Uršič, a njun povratek v moštvo ni obrodil sadov, saj so gostje prejele kar sedem zadetkov. Kljub prejetim sedmim zadetkom pa je znova blestela Sara Lovrec, ki je z izvrstnimi obrambami, kot že ničkolikokrat v letošnji sezoni, v obup spravljala napadalke Pomurja. Pomurke so že v prvem polčasu dale jasno vedeti, da bodo nove tri točke ostale v Beltincih, za kar so poskrbele Tjaša Tibaut, Monika Conjar, Manja Rogan in Tanja Vrabel. V drugem polčasu sta se med strelke vpisali še Mateja Zver in Staša Špur ter potrdili zmago, zanimivo pa je videti, da je Urška Kozar, po lepi akciji zabila svojemu moštvu, saj je Kozarjeva posojena igralka matičnega kluba Teleing Pomurja. Pomurke v sredo čaka finale proti večnim nasprotnicam iz Velenja, zato dobra strelska forma prinaša velike obetov pred finalnim pokalnim obračunom.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…