V nedeljo se je s štirimi tekmami pričel tudi spomladanski del prvenstva za dekleta. V 12. krogu SŽNL je padlo neverjetnih 35 zadetkov, od tega kar 19 zadetkov v Ajdovščini, kjer je z devetimi zadetki blestela Sanja Malinić. Pomurke so znova gostovale pri Mariborčankah in jih po pokalni zmagi ugnale tudi tokrat, Ankarančanke so morale priznati premoč Radomljankam, v Velenju pa so bile boljše domačinke.


AJDOVŠČINA 6:13 ŽNK PREŠA SLOVENJ GRADEC
Kuštrin (35′, 48′, 57′, 63′), Bratina (41′), Bajc (87′); Malinić (1′, 4′, 16′, 19′, 31′, 33′, 44′, 50′, 58′), Jerkič (9′ ag), Duronjić (27′, 37′, 56′)
V Ajdovščini se je tekma med domačo Ajdovščino in Slovenj Gradcem razvnela že v prvih minutah. Kot iz topa je udarila Sanja Malinić, ki je bila nerešljiva uganka za ajdovsko obrambo, saj je dosegla kar devet zadetkov. Ob Sanji se je treh zadetkov veselila še Vanja Duronjić. Maruša Jerkič pa je v deveti minuti srečanja žogo nesrečno porinila v svojo mrežo. V tokratnem srečanju je presenetil tudi ajdovski napad na čelu z mlado Zalo Kuštrin, ki je dosegla kar štiri zadetke. 17-letnica je z zadetki dokazala, da bi v prihodnosti lahko ajdovski napad še kako računal na njene usluge. Kaja Bratina in Monika Bajc sta ob Zali Kuštrin prispevali še po zadetek, v 43. minuti pa so Ajdovke zapravile še najstrožjo kazen. Nesrečna izvajalka strela z bele točke je bila Tina Krapež. Korošice so se z zmago nevarno približale četrtemu mestu, na katerem se nahaja trenutno Maribor.

ŽNK ANKARAN HRVATINI 0:4 ŽNK RADOMLJE
Kralj (43′), Duščak (59′, 75′), Boh (74′)
Na Obali smo lahko v prijetnem vremenu spremljali zelo dobro tekmo. Domačinke so se domačemu občinstvu predstavile v nekoliko spremenjeni zasedbi napram jesenskemu delu. Tekma se je začela enakovredno, prvi zadetek pa smo lahko videli šele ob izteku prvega polčasa, ko je Barbara Kralj matirala domačo vratarko Sindi Germek. V drugem delu tekme se je izkazala Manca Duščak, ki je z zadetkoma v 59. in 75. minuti popravila uvrstitev na listi strelk. V 74. minuti tekme pa je zadetek prispevala še Monika Boh. Kljub visoki zmagi Radomljank so si tudi domačinke priigrale nekaj enkratnih priložnosti za zadetek, a so bile v zaključkih akcij nezbrane. Zadetke in priložnosti z obračuna na igrišču Sv. Katerine si lahko ogledate na tej povezavi. Svojo priložnost bodo Primorke iskale v naslednjem krogu, ko bodo gostovale na Koroškem, pri Slovenj Gradcu. V Radomljah pa se bodo prvič v spomladanskem delu predstavile Gorenjke, pričakujemo pa lahko izredno zanimiv dvoboj.

ŽNK MARIBOR 0:3 ŽNK TELEING POMURJE
Rogan (43′ pen), Conjar (44′), Tibaut (55′)
V Mariboru je tokrat gostovalo Pomurje. Pomurke so v Maribor prišle z jasnim ciljem, želele so osvojiti tri točke in to tudi uresničile. Kljub temu pa tekma ni potekala po željah gostujoče ekipe, predvsem Saša Peruš, vratarka Maribora, ki je nadomestila poškodovano Saro Lovrec, se je izkazala z nekaj izrednimi obrambami. Domačinke so prikazale izredno srčno in borbeno igro ter na presenečenje vseh tudi zelo agresivno igro, s katero so odlično zapirale prostor in stežka dovolile Pomurju, da razvije svojo igro. Kljub temu so Beltinčanke strle obrambo vijolic, ko je Urška Kozar v kazenskem prostoru podrla Tjašo Tibaut. Najstrožjo kazen je izvedla Manja Rogan in z rutiniranim strelom zatresla mrežo Mariborčank. Le minuto kasneje je sledila nova kazen za domačo ekipo, ko je Monika Conjar po lepi asistenci Tjaše Tibaut uspešno zabila za vodstvo Pomurja z 0:2. V drugem polčasu je edini zadetek dosegla Tjaša Tibaut, ki jo je z odlično podajo zaposlila Špela Kolbl. Mariborčanke so lahko kljub porazu zadovoljne z igro, v naslednjem krogu pa bodo počivale. Pomurke po uvodni zmagi v spomladanskem delu čaka izjemno težko srečanje v Beltincih, kjer bodo gostile svoje večne tekmice iz Velenja.

ŽNK RUDAR ŠKALE 9:0 ŽNK JEVNICA
Sevšek (9′, 36′, 43′ pen, 49′), Fetahović (23′, 31′, 35′, 50′), Murić (63′)
V Velenju je večino tekme prevladovala le ena ekipa, ki se je predstavila tudi v novi športni opremi. Na golu Rudarja smo lahko videli že izkušeno Zdenko Tratar, pri mladi ekipi Jevnice pa je v gol stopila Maja Zajc. Domačinke so za prvi zadetek potrebovale pičlih devet minut, ko je reprezentantka Maruša Sevšek matirala Majo Zajc. Kasneje se je koncept igre Jevnice porušil, v 23. minuti se je prvenca v dresu Rudarja veselila novinka Amela Fetahović, sicer reprezentantka Bosne in Hercegovine, ki je v razmaku dvanajstih minut dosegla tudi hattrick. Do konca polčasa je Maruša Sevšek prispevala še dva zadetka. V drugem polčasu podobna slika kot v prvem, Jevnica se je večino časa branila, Velenjčanke pa so povsem nadzorovale potek srečanje. V 49. minuti je v nedeljo odlično razpoložena Maruša Sevšek dosegla še svoj četrti zadetek, četrtega gola na tekmi pa se je vsega minuto kasneje veselila tudi Amela Fetahović. Končni rezultat je postavila Moira Murić. Velenjčanke z zmago še naprej pretijo Pomurkam, s katerimi se bodo pomerile že v naslednjem krogu. Jevničanke ostajajo na dnu razpredelnice in tako pričakujejo prve točke v naslednjem krogu proti Ajdovščini.

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …