ŽNK Teleing Pomurje na neuradni evropski lestvici ženskih nogometnih klubov, ki so jo sestavili in objavili pri spletnem portalu Eurotopfoot, zaseda 59. mesto. Na lestvici je med stoterico najboljših evropskih klubov tudi novomeška Krka, ki zaseda 96. mesto.


Pomurke so po zadnji posodobitvi, ki je bila izvedena slab mesec nazaj, skočile za enajst mest, saj so pred tem zasedale 70. mesto, Dolenjke pa so enajst mest izgubile, saj so prej zasedale 85. mesto. Preostalih slovenskih ekip na lestvici ni, razlog za to pa tiči v tem, da lestvico sestavljajo na podlagi rezultatov Ženske Lige prvakinj, ki so jih klubi dosegli v zadnjih petih letih. Kot so zapisali na spletni strani kluba iz Beltincev, visoka uvrstitev na lestvici predstavlja dodatno motivacijo igralke in dokaz, da se v klubu dela odlično.

Vrh lestvice pripada francoskemu Olympique Lyonu, saj so se igralke kluba v zadnjih petih letih dvakrat veselile naslova najboljših v Evropi. Med peterico najboljših so uvrščeni še nemška Turbine Potsdam in Wolfsburg, angleški Arsenal in italijanski Torres Calcio, kjer bo kariero nadaljevala tudi Kristina Erman. Celotno lestvico najdete na tej povezavi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maja Zajc znova za ŽNK Radomlje Medex

Maja Zajc se po polletnem igranju za ŽNK Cerklje vrača v staro jato, med rumenosrčne. Vrat…