Dekleta so včeraj odigrala tekme 17. kroga slovenske ženske nogometne lige. Večjih presenečenj tokrat ni bilo, a so se Slovenjgradčanke in Radomljanke dobro upirale favoriziranima zasedbama Rudarja oziroma Pomurja, ki sta vknjižili tesni zmagi. Še bolj tesno je bilo v Jevnici, kjer je odločil zadetek Nastje Kavčič, največ, pet zadetkov pa so gledalci videli na tekmi Velesovega in Ankaran-Hrvatinov. Več pa v nadaljevanju članka.


ŽNK SLOVENJ GRADEC 0:2 ŽNK RUDAR ŠKALE
Strelki: Murić (7′), Prašnikar (28′)

Slovenj Gradec: Mirković, Mirtič, Poberžnik, Zupanc, Ješovnik, Kašnik, Preksavec, Goričan, Malinić, Jevtić, Primec.
Rudar Škale: Horvat, Sevšek, Gomboc, Bric, Nagy, Zagajšek, Murič, Dervić, Marolt, Aberšek, Prašnikar.

V Slovenj Gradcu je bil tokrat odigran koroško-šaleški obračun.Korošice so po porazu v Novem mestu odigrale zadnjo tekmo v letošnji sezoni, medtem ko Velenjčanke čakajo še štiri tekme in boj za naslov državnih prvakinj s Pomurkami, s katerimi so tudi po 17. krogu poravnane na lestvici. Gostje so v tekmo krenile oslabljene, saj so v svoji zasedbi pogrešale tri igralke, zaradi poškodb sta manjkali Šoronda in Pijukovič, zaradi službenih obveznosti pa Ljubec. To se je v igri Rudarja skozi celoten potek tekem zelo poznalo, saj Velenjčanke niso uspele razviti prepoznavne igre. Kljub temu so si skozi tekmo ustvarile kar nekaj lepih priložnosti, po zaslugi tokrat odlične domače vratarke Markovič, ki se je izkazala z nekaj obrambami, pa se je srečanje končalo z rezultatom iz prvega polčasa 0:2. Gostje so povedle že v 7. minuti, Prašnikar je zaposlila prosto Murić, ki ji z 10 metrov ni bilo težko zatresti domače mreže. V 28. minuti je po napaki domačink do žoge prišla Bric, ki je našla prosto Prašnikar, ta pa je zadela iz bližine. Korošice so glede na kvaliteto nasprotnic prikazale dokaj dobro,predvsem borbeno igro, a le nekajkrat ukanile obrambo Velenjčank, ne pa tudi njihove vratarke. Srečanje je v drugem polčasu precej oviralo tudi slabo vreme, najprej močan veter,nato pa še hud naliv, zaradi česar je bil sodnik Kouter primoran tekmo končati pet minut predčasno. Domačinke so sezono zaključile z novim porazom, ostaja pa jim upanje, da bodo lahko s spomladansko  igro in še s kakšno izkušeno igralko, jeseni tudi v rezultatih naredile pozitivne spremembe.

Avtor: Damjan Tomšič

RADOMLJE 0:2 TELEING POMURJE
Strelki: Conjar (13′), Tibaut (78′)

Radomlje: Čevnik, Bogolin, Čagran, Breznik, Kralj, Jereb, Begić, Rojc, Gadnik, Šarlah, Boh.
Teleing Pomurje: Nemet, Prša, Zelko, Rozmarič, Špur, Rogan, Kolbl, Tibaut, Zver, Conjar, Vrabel.

Radomljanke so več kot očitno, spomladi naredile velik korak naprej, saj so se tokrat odlično uprle Pomurkam. Velika okrepitev je za Radomljanke povratek Pamele Begić iz ZDA, ki je še dodatno okrepila vezno linijo domačink. Kot smo že omenili so domačinke izkoristile odlično vezno linijo in gostje pritisnile že na sredini igrišča ter napade prekinjale s pametnimi prekrški. A kot je v navadi Pomurk, ki hitro matirajo nasprotnice, se je tudi Radomljankam ponesrečilo, saj je Monika Conjar, po odličnem strelu Tanje Vrabel, prišla do odbite žoge in žogo pospravila za hrbet Sonje Čevnik ter Pomurke povedla v vodstvo. Ob prejetem zadetku volja domačink ni ponehala, domači gledalci pa so se nadejali presenečenja. Pomurke so lovile pomembno zmago v boju za naslov prvakinj, a je reprezentančna akcija pustila nekaj posledic reprezentantkam Zver in Tibaut, nekoliko bolečin v kolenu čuti tudi Vrablova, zato je bila obrambna linija gostij zelo dobro pripravljena na protinapade domačink. V drugem polčasu se je borba nadaljevala, gledalci so lahko spremljali srčne Radomljanke, ki so Pomurkam dobro parirale, a so v 78. minuti prejele zadetek, ki je odločil tekmo. Manja Rogan je izvedla prosti strel, reprezentantka Tjaša Tibaut pa je z glavo žogo pospravila za hrbet Čevnikove in tako gostjam prinesla pomembno zmago na težkem gostovanju.

Foto: Rok Zore

VELESOVO 4:1 ANKARAN HRVATINI
Strelke: Kos L. (7′), Kos E. (18′), Lombar (28′), Kos E. (43′); Pšaker (33′)

Velesovo: Mencinger, Mazi, Dim, Kos E., Rogelj, Benčina, Kos L., Lombar, Kozinc, Slemc, Rozman.
Ankaran Hrvatini: Gregorič, Čepak, Pasar, Bužan, Kunej, Lofino, Pšaker, Shaqirl, Požar, Celin, Kalčič.

V Velesovem smo bili priča pravi razigranosti domačink, ki so že v prvem polčasu gostjam s Primorske zabile štiri zadetke in osvojile pomembne tri točke. Pri domačinkah sta včeraj blesteli sestri Kos, ki postajata čedalje bolj nevarni, a so tudi soigralke dodale svoj delež. Zelo mlada ekipa Velesovega je prekinila zmagovalni niz Primork in jim nasulo kar štiri zadetke, prav Evelina Kos pa je iz prostega strela zabila neverjetni evrogol, ki si ga lahko ogledate tukaj. Pri gostjah je Pšaker zabila v 33. minuti srečanja in tako ublažila poraz Primork ter dosegla tudi drugi zadetek v prvenstvu. V letošnji skupini za obstanek bo več kot očitno, da bodo tekme imele še dodaten čar, prav dobra forma domačink, ki so prikazale enormni napredek, pa bi jih lahko popeljal do prvega mesta v skupini za obstanek, saj za Jevnico zaostajajo le štiri točke. Primorke zagotovo še niso rekle zadnje besede, zato bo zanimivo spremljati še dodatne dvoboje obeh ekip, a so igralke Velesovega dokazale, da trenutno premorejo več izkušenj in kvalitete.

Foto: Rajko Kozinc

JEVNICA 1:0 KRKA
Strelka: Kavčič (31′)

Jevnica: Vamberger, Jevšenak, Kavčič, Gaber, Zver, Zupančič, Vodlan, Poglajen, Močnik, Koprivnikar, Gregorčič.
Krka: Zilić, Plut, Jelovšek, Metelko, Škvorc, Marolt, Delić, Vidic, Čiča, Rantah, Krmelj.

V Jevnico so gostje prišle v zelo okrnjeni zasedbi, saj sta manjkali tako Sergeja Kržan, kot tudi Pija Smukovič, kar se je v igri Krke še kako poznalo. Pri domačinkah so, pod budnim vodstvom kapetanke Nastje Kavčič, odlično odigrala mlada dekleta. Ponovno se je po poškodbi vrnila Sara Gregorčič, ki pa ni imela sreče, saj si je tokrat zlomila ključnico in je za njo sezona že končana. Igralke Jevnice so tokrat prikazale povsem drugačen obraz in narekovale tempo igre, imele tudi nekaj priložnosti, med drugim je tudi Koprivnikar zapravila veliko priložnost. V 31. minuti je edini zadetek na tekmi, po lepem prodoru, dosegla prav kapetanka Nastja Kavčič ter s tem prekinila niz poraženosti, Jevnici priigrala pomembno zmago in tri točke. Tokrat sta se, napram začetni enajsterici v Ankaranu, vrnili Andreja Gaber in Suzana Močnik, ki sta pomemben člen ekipe Jevnice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…