Sredo bodo dekleta izkoristila za pokalne obveznosti. Že popoldne si boste lahko v Beltincih ogledali ponovitev zadnjih štirih finalov, saj bosta Pomurje in Rudar odprla drugi krog pokalnega tekmovanja. Ob derbiju bomo spremljali še dve zanimivi srečanji, med Radomljami in Mariborom ter Olimpijo in Velesovem.


Teleing Pomurje – Rudar Škale (sreda, ob 16:00)
Ekipi, ki sta se zadnja štiri leta srečevala le v finalu pokala, tokrat čaka izjemno težak dvoboj. Velenjčanke bodo v Beltincih branile pokalno lovoriko iz lanske sezone, tudi letos pa ne skrivajo ambicij po pokalni lovoriki, za kar pa bi morali danes izločiti Beltinčanke. V moštvu Bojana Jančarja bo zaradi izključitve v prvenstvenem srečanju z Ankaranom manjkala Čilenka Valentina Lefort. S strani obeh taborov pričakujemo borbeno tekmo, a tudi izredno taktično srečanje. Ker odloča zgolj en obračun, se lahko zgodi, da bomo spremljali tudi izredno pazljivo tekmo, v kateri bodo odločale malenkostne napake ene ali druge ekipe. Izkušnje so vsekakor na strani Pomurja, a Velenjčanke nasprotnice še kako dobro poznajo, zato favorita v tokratnem dvoboju ne bomo napovedali, bo pa končni razplet tekme dal marsikakšen odgovor o eni in drugi ekipi.

Moje-lece.si Radomlje – Maribor (sreda, ob 19:00)
Tudi prva večerna tekma prinaša razburljivo srečanje. Predvsem Radomljanke, ki so v Ljubljani prikazale mizerno igro, si tokrat želijo dokazati, da so že v začetku sezone pripravljene tudi na velike izzive. Na drugi strani Mariborčanke nizajo zmage, ekipa kljub precejšnjim kadrovskim spremembam deluje homogeno, zato od vijolic pričakujemo dostojen odpor. V moštvu Radomelj bo manjkala še vedno poškodovana Karmen Ulbin, ki je bila še v pretekli sezoni članica Maribora, a bo imel domači strateg Milomir Mandić na voljo kopico kvalitetnih rešitev, ki pa bodo morale zaigrati veliko bolje kot proti Krimu, če si bodo želele napredovanja v polfinale pokala. Dodatna moč domačega moštva bo vsekakor Nina Predanič, ki je v minulem krogu že zabila prvenec v letošnjem prvenstvu. Na drugi strani tudi Maribor cilja na napredovanje in morebitno presenečenje v Radomljah. Ekipa je sestavljena iz mladih in izjemno perspektivnih deklet, ki se jih ne sme podcenjevati, kar so Štajerke že dokazale v prvih dveh krogih prvenstva.

Olimpija – Velesovo (Sreda ob 20.00 uri)
Olimpija in Velesovo se bosta v štirih dneh pomerili še drugič. V nedeljo se je srečanje na Gorenjskem končalo v prid Olimpije, zato lahko pričakujemo, da se bodo igralke Velesovega želele maščevati za poraz in prikazati veliko boljšo predstavo, kot so jo odigrale v minulem prvenstvenem krogu. V domačem moštvu so se okrepili še z Dejano Boškan, ki je tako še dodatno zaostrila konkurenco na sredini igrišča in bo vsekakor nevarno orožje domačega trenerja Milana Petrovića. Na drugi strani bodo morale Gorenjke, če bodo želele presenetiti Ljubljančanke, zaigrati veliko bolj odločno in zbrano ter popraviti svoje napake iz nedeljskega obračuna. Izredno zanimivo srečanje bodo ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali pod reflektorji na Kodeljevem, zato lahko pričakujemo veliko radovednih ljudi, a še enkrat več velja omeniti, da danes napreduje le ena ekipa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Ljubljani se začenja nova nogometna zgodba

V prestolnici je včeraj z uradno potrditvijo zaživel nov ženski nogometni klub, ki bo nast…