V novem letu tudi dekleta začenjajo s spomladanskim delom, ki se pravzaprav začne 30. marca, še pred začetkom spomladanskega dela pa čaka dekleta Jevnice, Maribora, Pomurja in Rudarja polfinalna obračuna Pokala Slovenije.


ŽNK Jevnica – ŽNK Rudar Škale (Nedelja ob 15.00 uri, glavni sodnik: Tanja Subotić):
Pred začetkom spomladanskega dela se bosta spopadli ekipi, ki v 1. SŽNL ligi zasedata četrto (Jevnica) in drugo (Rudar) mesto. V letošnji sezoni sta se obe ekipi pomerili le enkrat in sicer 3. novembra v Jevnici, kjer pa so igralke Jevnice morale priznati premoč Velenjčankam z 1:4. Domače igralke bodo tokrat nastopile z nekoliko spremenjeno zasedbo, saj so klub med zimskim prestopnim rokom zapustile Lucija Grad, Kaja Jerina in Ines Špelič, ki so odšle v tujino. Prav tako Rudar v Jevnico prihaja z nekoliko spremenjeno zasedbo, saj so se Velenjčanke okrepile z Larisso Šorondo, ki je prišla iz Radomelj. Klub sta zapustili Sanja Malinić in Maja Jevtić, ki sta med drugim bile tudi ene ključnih igralk velenjske ekipe. Obe ekipi imata za seboj uspešne priprave, igralke Jevnice so se mudile na Hrvaškem in sicer v Vrsarju, medtem, ko so se igralke Rudarja pripravljale v domačem okolju.

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Maribor (Nedelja ob 15.00 uri, glavni sodnik: Tadej Horvat):
Vselej zanimivi obračuni med Pomurjem in Mariborom bodo tokrat dobili še dodatni značaj, saj se bo zmagovalec dvoboja uvrstil v finale pokala Slovenije. V letošnji sezoni sta se ekipi pomerili prav tako 3. novembra v Mariboru. Očitno zgodnja ura odigrane tekme ni bila najbolj po godu Mariborčankam, ki so morale priznati premoč Pomurkam z 0:6. Tako kot v prvem polfinalnem dvoboju, bodo tudi v drugem obračunu polfinalnega dvoboja obe ekipi nastopili z nekoliko spremenjeno zasedbo. Vsekakor bodo Mariborčanke pogrešale Martino Potrč in Katjo Nežmah, ki sta odšle v avstrijski LUV Graz, prav tako je še pod vprašajem nastop Sare Ketiš, ki se po težki poškodbi počasi vrača na nogometna igrišča. Pomurke sta med zimskim prestopnim rokom zapustili Kaja Eržen, ki se je preselila h Carinthias Soccer Women in Kristina Erman s katero je klub prekinil sodelovanje in sedaj nastopa v italijanski ženski ligi. Naj omenimo še, da Urška Kozar, domači proizvod Pomurja, ostaja na posoji v Mariboru in bo vsekakor velika okrepitev na sredini igrišča za Mariborčanke. Dekleta Pomurja so v pripravljalnem obdobju odigrala šest močnih tekem in se pred nadaljevanjem prvenstva vsekakor dobro pripravile. Na drugi strani so Mariborčanke svoje priprave opravile v svojem domačem okolju in odigrale nekaj prijateljskih srečanj, a na žalost nikoli v polni zasedbi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V dvoboju z Olimpijo želijo ponoviti jesensko predstavo

S tekmami 14. kroga se zaključuje redni del Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Članska…