V tretjem krogu smo bili priča derbiju v Velenju, kjer sta se spopadli domače Velenje in gostujoči Maribor. Prvakinje so že drugič v tej sezoni igrale v Novem Mesto, pravtako velja tudi za Jevnico in Velesovo. Radomljanke pa so v gosteh pri Slovenjgradčankah prekinile niz dveh porazov in slavile z 2:5.


Rudar Škale 2:1 Maribor
Kot smo že omenili, je derbi kroga potekal v Velenju kjer je gostoval Maribor. Mariborčanke so si nadejale in si želele presenetiti domačinke, a sta Malinić in Prašnikar zapečatili usodo Štajerk.Za Mariborčanke je zadela Anisa Rola v 45. minuti iz bele točke. Na tekmi sta bile pravzaprav kar dve najstrožji kazni, kar priča, da je tekma bila zelo napeta in borbena. Glavna sodnica tekme Aleksandra Česene, je morala v žep poseči po kar šest rumenih kartonov. Zmaga Velenjčank bo vsekakor dodatno okrepila samozavest in harmonijo v moštvu, saj jih v četrtek krogu čakajo Pomurke. Zanimivo bo videti kako se bodo Mariborčanke odzvale na poraz, prav na domačem terenu pa bodo lahko svoje moči pokazale proti Slovenjgradčankam in si priigrale dodatne tri točke v boju za “ligo za prvaka”.

Krka 0:8 Teleing PomurjeV Novem Mestu so tokrat Pomurke zmagale s prepričljivejšo gol razliko kot v četrtfinalu pokala. Pia Smukovič se je vnovič poškodovala in to zelo hudo, saj ima zlomljeno ključnico in je zato morala v 20. minuti zapustiti igrišče. To je bil vsekakor prelomni trenutek v organizirani obrambi Novomeščank, saj so kasneje, po zamenjavi, Pomurke lažje prihajale v kazenski prostor. S petimi zadetki je blestela Tanja Vrabel, dva je dosegla še Monika Conjar in enega Tjaša Tibaut. Pomurke čaka v naslednjem krogu težka tekma proti Rudarju, ki še v tej sezoni ne pozna poraza.

Slovenj Gradec 2:5 Radomlje
V Slovenj Gradcu smo lahko spremljali zanimiv dvoboj obeh ekip, med samo tekmo pa je bila v glavni vlogi glavna sodnica Petra Bombek, ki je z nekaterimi sumljivimi odločitvami jezila tako domače gledalce, kot tudi domače igralke. Tekmo so siloviteje začele Radomljanke, ki so po dveh poizkusih v tretji minuti tudi povedle. Za domačinke je zadela Nina Preksavec in to oba zadetka, pri Radomljankah pa je tokrat na sceno stopila Lara Ivanuša s svojim prvim letošnjim “hattrickom”, enkrat je zadela še Bogolin in Šoronda. Na tekmi je bilo zanimivo videti dvojec Šoronda-Ivanuša, ki bo v tej sezoni lahko še zelo nevaren. Slovenjgradčanka naslednjo tekmo igrajo v Mariboru in prav na tekmi četrtega kroga prve slovenske ženske nogometne lige bo sodila ista sodnica, ki je sodila na tekmi tretjega kroga. Ali bo tudi tam sodnica krojila usodo Slovenjgradčank?

Jevnica 3:2 Velesovo
Tokrat so Gorenjke prišle v Jevnico bolj samozavestne kot v četrtfinalu, ko so na domačem in igrišču izgubile kar z 0:8. Tokrat je prvič v novem prvenstvu dres Jevnice nosila Ines Špelič, so pa pri domačinkah manjkale Batanjski, Vehar in Petrač. Dva zadetka za Jevnico je dosegla Ines Femec, enega pa Sara Gregorčič. Za Gorenjke je bila dvakrat natančna Manca Smolnikar. Vsekakor so Gorenjke presenetile z igro in borbenostjo in pravzaprav tudi vodile z 0:2, a je v Femec v roku dveh minut izničila prednost in izenačila. Po polčasu je rezultat na semaforju kazal 2:2, odločilen zadetek Sare Gregorčič pa je prišel v 54. minuti tekme. Gorenjke so v naslednjem krogu proste in bodo poizkušale strniti misli in se psihično pripraviti na nadaljevanje prvenstva. Igralke Jevnice pa bodo v nedeljo gostovale v Radomljah, vsekakor pa bodo dobile še dodatno vzpodbudo, saj sta bili v današnjem dnevu registrirani še Kaja Jerina in Lucija Grad.

[leagueengine_show_table lid=297 sid=307]
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Špela Kolbl uradno postala profesionalka!

Špela Kolbl, dolgoletna zvezda ŽNK Mura Nona, je končno uresničila svoje sanje. Po 249 nas…