V nedeljo bo na sporedu 17. krog prve slovenske ženske lige, ki prinaša zanimive dvoboje. Pomurke gostujejo v Radomljah, Velenjčanke pri sosedih v Slovenj Gradcu, oslabljena Jevnica gosti novomeško Krko in Velesovo na domačem igrišču pričakuje Ankaran Hrvatine. V 17. krogu bodo počivale igralke Maribora, a jih že 15. maja čaka zaostali dvoboj 16. kroga proti Radomljam.


RADOMLJE – TELEING POMURJE (nedelja ob 11:00. Glavni sodnik: Blaž Kos)
V Radomlje prihaja prvouvrščeno Pomurje in prav zanimivo bo videti, na kakšen način se lahko Radomljanke zoperstavijo superiornim Pomurkam. Pri domačinkah bo veliko vlogo igrala reprezentantka Barbara Kralj, ki bi s pomočjo Mance Jereb in Urške Murovec ter odlične Katarine Gadnik lahko zadržala žogo v nogah Radomljank. Ob tem bi se lahko ponudila tudi priložnost hitronoge napadalke Monike Boh, a bi znale Pomurke s hitrim zadetkom kaj hitro rešiti dvome o zmagovalcu. Pri gostjah je pod vprašajem Mateja Zver, ki je včeraj na reprezentančni tekmi proti Hrvaški v drugem polčasi odšepala z igrišča. Vsekakor bi lahko Radomljanke izkoristile izčrpanost Tjaše Tibaut in Andreje Nikl, a imajo pri Teleing Pomurju rešitev tudi za takšne težave, saj imajo dosti kakovostnih igralk, ki lahko nadomestijo nosilke igre. Favoritinje tokratnega srečanja bodo gostje, saj v poštev pridejo le tri točke, če želijo ohraniti srdito bitko za naslov državnih prvakinj. Gostjam bo, kljub temu da so favoritinje, na tokratnem srečanju težko, saj Radomljanke v spomladanskem delu igrajo prerojeno in bi znale povzročati velike preglavice gostujoči četi trenerja Bojana Jančarja. Podobno kot sobotna tekma 2. SNL, bo tudi nedeljski obračun humanitarno obarvan, saj se bodo tudi na dekliški tekmi zbirala denarna sredstva za nogometaša in tajnika kluba, Boštjana Pavliča, ki odhaja na visoko specializirano nevrološko operacijo ekstrapiramidnega sindroma – Parkinsove bolezni GZO v Münchnu.

Bo Barbari Kralj s soigralkami uspelo zaustaviti Pomurje? (Foto: Jure Banfi)
Bo Barbari Kralj s soigralkami uspelo zaustaviti Pomurje? (Foto: Jure Banfi)

PREŠA SLOVENJ GRADEC – RUDAR ŠKALE (nedelja ob 17:00. Glavni sodnik: David Trop)
Slovenjgradčanke so po začetni evforiji nekoliko padle in med drugim izgubile eno ključnih srečanj v minulem krogu, ko so v Novem mestu s 3:2 izgubile proti domačinkam. Tokrat se bosta Sanja Malinić in Marijana Jevtić prvič soočili proti nekdanjemu klubu, za katerega sta igrali pred zimskim prestopom v Slovenj Gradec. Velenjčanke k sosedom prihajajo zelo optimistične, a tudi oslabljenje, saj se je poškodovala Larissa Šoronda, ki ima natrgane sprednje križne vezi. Povsem isto velja tudi za mlado in obetavno Ines Pijuković. Velenjčanke bodo tako v napadu tokrat računale in upale na odlično Laro Prašnikar, ki pri skoraj 16 letih že prevzema velik pritisk na svoja pleča. Poleg Lare bo pri Velenjčankah nevarna tudi Moira Murić, kateri bo pomagala reprezentantka Maruša Sevšek, ki bi se lahko včeraj z malce več sreče tudi vpisala med strelke na tekmi proti Hrvaški. Za organizacijo igre bo skrbela vselej odlična Zala Gomboc, ki se bo tokrat spopadla s svojo bivšo soigralko Sanjo Malinić. Si upate napovedati, katera bo boljša?

Bo Zali Gomboc uspelo zaustaviti bivšo soigralko Sanjo Malinić? (Foto: Ana Kos)
Zala Gomboc bo imela pomembno nalogo, zaustaviti bivšo soigralko Sanjo Malinić. (Foto: Ana Kos)

VELESOVO – AH MAS TECH (nedelja ob 11:00. Glavni sodnik: Tibor Tumo)
Pomembna tekma se bo odvijala tudi na Gorenjskem, kamor prihajajo Primorke, ki dobesedno blestijo v spomladanskem delu. Obe ekipi imata isti točkovni izkupiček in prav zanimivo bo videti, če bo uspelo domačinkam, ki so v spomladanskem delu zelo napredovale, zaustaviti zmagovalni niz Primork. Pri domačinkah bo ponovno pod velikim vprašajem Vanja Šiljak, zato bodo vse niti uprte v sestri Lucijo in Evelino Kos. Domači trener Primož Štrajhar načeloma udarne enajsterice ne menja, zato se igralke Velesovega med seboj odlično poznajo, kar bi lahko tudi izpostavili za prednost domače ekipe. Pri gostjah bo ponovno veliko vlogo igrala zbranost in z odličnima Barbaro Kunej in Petro Pasar, ki sta dosegli tudi največ zadetkov za svoje moštvo, bi Primorke lahko presenetile domačinke. Na prvem srečanju so igralke Velesovega na Primorskem suvereno premagale tokratne gostje in to kar z 0:5, kar daje lep obet za odlično tekmo, z veliko goli.

Bodo igralke Velesovega vesele tudi po zadnjem žvižgu na nedeljski tekmi? (Foto: Rok Zore)
Bodo igralke Velesovega vesele tudi po zadnjem žvižgu na nedeljski tekmi? (Foto: Rok Zore)

JEVNICA – KRKA (Nedelja ob 11.00 uri. Glavna sodnica: Aleksandra Česen)
Jevnica, ki v spomladanskem delu nikakor ne najde prave forme, bo v nedeljo gostila novomeško Krko, ki pa v Jevnico prihaja v okrnjeni zasedbi. Pri domačinkah se že nekaj časa ukvarjajo s poškodbami igralk, zato je tudi posledični padec forme v spomladanskem delu povsem razumljiv. Kot v Ankaranu, bodo tokrat tudi pri Jevnici priložnost dobila mlada dekleta, ki imajo v svojih nogah kar nekaj potenciala in bi se lahko enakovredno kosala z Novomeščankami, saj je večina ključnih igralk Krke prav tako še mladink. Pri gostjah je vprašljiv nastop Pije Smukovič, ki ne bo nastopila zaradi bolečin v hrbtu in zvitega gležnja, zaradi preseženega števila rumenih kartonov pa bo manjkala Ivana Colarić. Novomeščanke so si z zmago v minulem krogu proti Slovenjgradčankam na široko odprla vrata v skupino za obstanek, a so v tokratni tekmi vseeno favoritinje domačinke, ki premorejo nekoliko več izkušenj v svojih vrstah, to velja predvsem za kapetanko Nastjo Kavčič, ki bo poizkusila s svojimi izkušnjami pomagati mladim igralkam Jevnice.

Bo Nastja Kavčič, kapetanka Jevnice, nasmejana tudi po nedeljski tekmi? (Foto: Mateja Vodlan)
Bo Nastja Kavčič, kapetanka Jevnice, nasmejana tudi po nedeljski tekmi? (Foto: Mateja Vodlan)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…