ŽNK Maribor : ŽNK Teleing P. Beltinci (Nedelja ob 18.00 uri)
Pomurke po izjemno zahtevnem finalu pokala čaka naporen ritem, saj v nedeljo gostujejo pri Mariborčankah. Domačinke so v spomladanskem delu dokazale, da imajo izreden potencial in v prvem polčasu odlično konkurirajo tekmicam. Rak rana vijolic pa ostaja kondicijska priprava, saj v drugem polčasu izgubijo vse, kar v prvem polčasu zgradijo. Največje zadovoljstvo domačemu trenerju Boštjanu Kamenšku predstavlja Karmen Ulbin, ki je trenutno v izredni strelski formi. Pomurke tokrat čaka izjemno težka tekma iz psihičnega vidika, čeprav so že potrdile novi naslov. Gostujoče igralke v Maribor tako prihajajo z željo po novih treh točkah in želijo še enkrat več dokazati, da so najboljša ekipa v Sloveniji. Jim bo uspelo?


ŽNK Rudar Škale : ŽNK Radomlje (Nedelja ob 18.00 uri)
Tako kot Pomurke, tudi Velenjčanke čaka naporna preizkušnja. Po zmagoslavju v finalu pokala, ki se več kot očitno še ni poleglo, igralke Rudarja pričakujejo izredno težke tekmice iz Radomelj. Radomljanke so v minulem krogu v Beltincih dokazale, da so v prihodnosti zmožne krojiti sam vrh slovenskega ženskega nogometa, zato bo v nedeljo v Velenju še kako zanimivo. Za Radomljanke bo tekma izrednega pomena, saj bi ob morebitnih treh točkah in porazu Mariborčank proti Pomurju potrdile dobro sezono in se zasidrale na tretjem mestu. Bodo Velenjčanke zdržale naporen ritem in slavile še na zadnji tekmi pred domačimi navijači v letošnji sezoni?

ŽNK Jevnica : ŽNK Ankaran Hrvatini (Nedelja ob 18.00 uri)
Jevničanke v 20. krogu pričakujejo Primorke, ki so jih v letošnji sezoni že uspele premagati. Primorke se letos borijo tudi za velik napredek v primerjavi z minulo sezono. Že podatek, da imajo štiri točke prednosti pred Gorenjkami in Korošicami, neizmerno veseli navijače Ankaran Hrvatinov. Zato bo to izjemno težka tekma z velikim pomenom, saj bi Primorke z morebitno zmago prvič v zgodovini kluba osvojile ligo za obstanek in tako s prestopla izrinile Gorenjke. Domačinke bodo morale nastopiti brez Nike Koprivnikar, ki je dosegla kvoto prejetih rumenih kartonov, v gostujočem taboru pa bodo iz istih razlogov pogrešali odlično Barbaro Kunej.

ŽNK Preša S. Gradec : Velesovo (Nedelja ob 18.00 uri)
Okrnjene Korošice tokrat pričakujejo Gorenjke, ki veljajo za izredno zahtevne nasprotnice in prav podobno lahko pričakujemo v nedeljo. Čeprav Velesovega v letošnji sezoni ni spremljala športna sreča, pa bodo v nedeljo v prednosti, saj imajo Korošice v zadnjem času veliko težav s sestavo moštva. Gorenjke računajo na spodrsljaj Primork, ki bi se jim z morebitno zmago v Slovenj Gradcu približale na vsega točko razlike. Korošice v zadnjih krogih nastopajo z okrnjeno zasedbo, a imajo vseeno kar nekaj lepih priložnosti za zadetek, zato lahko v nedeljo pričakujemo izredno napadalno igro obeh ekip ter tekmo z veliko zadetki.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …