Dekliška kadetska reprezentanca Slovenije se je z gostovanja na Nizozemskem vrnila z dvema zmagama in končnim drugim mestom, ki sicer ni prineslo uvrstitve na evropsko prvenstvo. Vstopnico za zaključni turnir Stare celine pa bodo v prihodnjih dneh na Nizozemskem lovile tudi mladinke, ki so domovino zapustile danes.


Tudi četo selektorice Petre Mikeln čaka izjemno zahtevna skupina, morda še za nivo zahtevnejša kot kadetinje, saj se bodo Slovenke poleg gostiteljic pomerile še s Francijo in Portugalsko. Žreb skupin za elitni krog kvalifikacij naši reprezentanci ni bil ravno naklonjen, a so kadetinje v minulem tednu že dokazale, da lahko s srčno in borbeno igro presenetijo tudi favorite.

Foto: Jure Banfi

Tega si želi tudi Petra Mikeln, ki je lahko formo svojih izbrank pred dnevi spremljala že na turnirju v ruskem Sočiju, kjer so Slovenke osvojile tretje mesto. Reprezentančni seznam je sicer enak tistemu iz turnirja v Rusiji. “Na seznamu so igralke, ki so bile te dni na turnirju v  Rusiji. Trenutno večjih težav s poškodbami ni, tako da so na razpolago vse nogometašice. Čakajo nas tri težke tekme proti reprezentancam, ki so v evropskem vrhu. Dekleta so motivirana, volje ne manjka, prisotna je zelja po napredku in dokazovanju,” je Mikelnova dejala za spletno stran NZS.

Slovenske barve bodo na Nizozemskem zastopale Katja Turk, Nika Babnik (obe ŽNK Krim), Ksenija Živadinovič (KNK Fužinar), Tija Vrhovnik, Katarina Gadnik, Tinkara Senica (vse ŽNK Radomlje), Isabella Pleterski, Lana Golob (obe ŽNK Rudar Škale), Zala Kuštrin (ŽNK Ajdovščina), Ines Kranjc, Savina Gustinčič, Tjaša Kavšak, Urška Bratuša (vse ŽNK Maribor), Sara Nemet, Špela Rozmarič, Špela Kolbl, Karmen Godina in Tinkara Frangež (vse ŽNK Pomurje).

Na evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila Severna Irska, se bo poleg šestih zmagovalk uvrstila še najbolje drugouvrščena ekipa šestih skupin. Pri razvrstitvi se upoštevajo rezultati v tekmah s prvo in tretjo ekipo skupine.

Spored tekem Slovenije WU19:
SLOVENIJA WU19 – NIZOZEMSKA WU19 (četrtek, ob 19:30)
SLOVENIJA WU19 – FRANCIJA WU19 (sobota, ob 13:00)
SLOVENIJA WU19 – PORTUGALSKA WU19 (torek, 19:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …