Anja Milenkovič je dosegla svoj prvenec v avstrijskem prvenstvu, Natalija Golob bo zaradi poškodbe odsotna nekaj tednov, v Ameriki pa se je začelo tudi prvenstvo ženskega nogometa v katerem imamo tudi Slovenci svoje predstavnice.


Naši članici avstrijskega Sturma nista imeli obilico veselja v tretjem in četrtem krogu avstrijega prvenstva. Zadnji dan avgusta je bil v avstrijski Bundesligi odigran 3. krog tamkajšnje prve lige, Sturm pa je gostoval pri Altenmarktu in izgubil s 3:0. Anja Milenkovič si je v 52. minuti prislužila rumeni karton, sta pa obe naši “legionarki” pričeli v začetni enajsterici Sturma. V četrtem krogu pa je Sturm Graz gostil ekipo Sudburgenlanda in izgubil, a bolj pomembno kot rezultat je dejstvo, da je Anja Milenkovič na omenjeni tekmi dosegla svoj prvenec v prvenstvu, ki ji bo vsekakor vlil nove moči pred nadaljevanjem prvenstva. Urša Žganec je tudi na tej tekmi začela v začetni enajsterici.
Naša tretja legionarka v avstrijski Bundesligi, vratarka Lucija Mori, razloga za veselje, v tretjem in četrtem krogu prvenstva, ni imela. Na tekmi tretjega kroga, je Lucija branila po svojih zmožnostih, branila kar je bilo mogoče, a je obramba Carinthiansa dopuščala preveč prostora napadalkam Wackerja. V četrtem krogu pa si je Lucija v prvem polčasu poškodovala koleno, kot prava borka je želela stisniti zobe in braniti tudi v drugem polčasu, a je bila bolečina tokrat močnejša od volje, zato je bila Lucija zamenjana v 50. minuti srečanja.

V drugi avstrijski ligi pa za Leoben nastopa Nalija Golob in tudi znanka slovenskih zelenic, Emina Todorović. V tretjem krogu je Leoben doma gostil Neulengbach in slavil z 2:0. Velik delež je k zmagi pripomogla tudi Natalija Golob, ki je za prvi zadetek prekrasno asistirala, pravtako pa je imela prste vmes tudi pri drugem zadetku, ko je gostujoča vratarka njen strel ubranila, a je domača napadalka odbito žogo pospravila za končnih 2:0. Na žalost pa je Natalija začutila bolečino v zadnji loži in je bila tudi v 85. minuti menjana. V četrtem krogu pa je Leoben gostil pri Erlaa Mcdonaldsu in iztržil pomembno točko v boju za napredovanje. Natalija Golob je stisnila zobe in odigrala do 62. minute, Emina Todorović pa je v 63. minuti prejela rumeni karton. Natalija bo zaradi poškodbe iz igrišč odsotna približno dva do tri tedne.

V Ameriki pa so naše legionarke že precej aktivne. Od zadnjega našega poročanja je bilo odigranih že nekaj tekem in prav na teh tekmah se je izkazala Pamela Begič. Pamelina ekipa je odigrala že kar pet tekem, od tega štiri zmagala in eno izgubila. Pamela Begič pa je prispevala k dobrim rezultatom svoje ekipe velik delež, saj je na petih tekmah dosegla dva zadetka ter dve asistenci. Bila pa je tudi izbrana za “Southeastern Conference Freshman Soccer Player of the Week” kar je velika pohvala za dosedanji trud.
Ekipa Dominike Čonč pa v začetku prvenstva ni v dobri formi, saj so na zadnjih štirih tekmah izgubile trikrat in enkrat zmagale. Kljub temu pa veseli dejstvo, da je prav Dominika tista, ki je prikazala dobro igro, poizkušala s streli, a zaenkrat se ji sreča še ni nasmehnila.
Tudi ekipa Jane Hrovat ni uspešnejša, saj je na prvih treh tekmah izgubila prav na vseh, a smo lahko vseeno zadovoljni, saj je Jana prav na vsaki tekmi začela v prvi enajsterici.

Thor/KA, klub Mateje Zver, je od zadnjega našega poročila odigral kar štiri tekme, zmagal trikrat in enkrat remiziral. Mateja je pred reprezentačno akcijo v odlični formi, saj je na štirih tekmah dosegla tri zadetke, od tega je prispevala edina dva zadetka za zmago svojega moštva na gostovanju proti Selfossu. Omeniti velja, da je bil pred kratkim opravljen tudi žreb za Ligo Prvakinj in moštvo Mateje Zver je dobilo ruskega predstavnika Zorky Krasnogorsk. Prva tekma bo odigrana na Islandiji 9/10 oktobra, povratna pa teden dni kasneje v Rusiji.

Moštvo Fate Salkunić, Akademia Elpides Karditsas 94 (Grčija), še ni pričelo z novo sezono.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prepričljiva zmaga v Skopju

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je danes, ob 15.00 uri, gostovala v Makedoniji. S…