Po štirih mesecih zimskega premora se je včeraj pričel tudi pomladanski del SŽNL. Igralke Olimpije in Pomurja, ki se bodo spomladi udarile za naslov državnih prvakinj, so v nadaljevanje prvenstva krenile z visoko zmago, najlepše presenečenje pa je pripravilo Velesovo, ki je na svojem igrišču ugnalo Ankaran.


Na Gorenjskem so se v preteklosti mučila že številna moštva, saj Velesovo na svojem igrišču velja za sila neugodno ekipo, kar so zdaj na svoji koži okusile tudi Primorke. Ankarančanke, ki so v zaostali tekmi 12. kroga SŽNL ugnale Krim, nato pa v polfinalu Pokala Slovenije izgubile v Velenju, so doživele minimalen poraz. Velesovo je drugo zmago sezone vknjižilo z golom Mance Jamnik, ki je Melanio Pasar premagala v 22. minuti srečanja. Gorenjke so tako na dno lestvice izrinile Ajdovščino in tako znova odprle boj za osmo mesto, ki ga s točko prednosti držijo prav Ankarančanke.

Že omenjene Ajdovke so na Policah gostile ljubljanski Krim in s prostim strelom Zale Kuštrin povedle v 17. minuti, nato pa so gostujoči zasedbi “dovolile”, da so prišle do preobrata. Osem minut pred koncem prvega polčasa je domačo prednost izničila Vesna Kavšek, v nadaljevanju pa sta si obe ekipi priigrali nekaj priložnosti za vodstvo. Eno zadnjih je v 88. minuti izkoristila mladinska reprezentantka Katja Turk in Krimu priigrala nove pomembne točke, s katerimi so mlade Ljubljančanke na šestem mestu preskočile Maribor.

Štajerke, ki bodo spomladi igrale brez poškodovane kapetanke Anise Role, so na Taboru izgubile z Radomljami, ki so v 20. minuti povedle z golom nekdanje vijolice Karmen Ulbin. Gostujoča zasedba je v nadaljevanju prvega polčasa zapravila še nekaj priložnosti, tudi najstrožjo kazen, kar so Mariborčanke kaznovale tik pred odhodom na odmor, ko je za izenačenje zadela Dušanka Milošič. V drugem polčasu so Radomljanke stvari le postavile na svojo mesto. V 50. minuti je za ponovno vodstvo gostij zadela Barbara Kralj, ki je dve minuti pred koncem srečanja potrdila gostujoče slavje, v 80. minuti pa se je prav tako 12. zadetka sezone veselila mlada Ana Černelič.

Vodilna Olimpija tudi brez Kaje Eržen za Bežigradom ni imela pretiranih težav s pomlajenim Rudarjem, ki je v prestolnici zaigral brez Tanje Stanić, poškodovane Larisse Šoronde ter kadetskih reprezentantk Sare Agrež in Izabele Križaj. Kljub temu so se Velenjčanke favorizirani zasedbi Olimpije upirale vse do zaključka prve tretjine srečanja, ko je Jadranko Zilić premagala nekdanja igralka Rudarja Zala Gomboc. V naslednjih štirih minutah sta zadeli še Jelena Čubrilo in Natalija Golob, izid polčasa pa je postavil Urška Žganec. Velenjska mreža se je še štirikrat zatresla tudi v drugem polčasu, ko so bile natančne še izkušene Ines Špelič, Anja Milenkovič, Lucija Grad ter Natalija Golob, ki je v letošnji sezoni dosegla že 31 zadetkov.

Še nekoliko uspešnejša od napadalke Olimpije je Tjaša Tibaut, ki je s Pomurjem gostovala v Ravnah na Koroškem. Beltinčanke so vknjižile visoko zmago, Tibautova je bila natančna štirikrat, kar šestih zadetkov pa se je ob povratku v slovensko prvenstvo razveselila Bibi Bradić. Z dvema goloma sta delež k trem točkam pristavili tudi Manja Rogan in Monika Conjar. Zmaga Pomurk bi bila verjetno še izdatnejša, če ne bi bilo srečanje zaradi nenadne slabosti domače vratarke Nike Grešovnik prekinjeno dobrih 15 minut pred koncem. Ravenčanke so namreč nastopile zgolj z deveterico, saj je domači strateg Živadinović ob nekaj poškodovanih igralkah pogrešal še trojico kadetskih reprezentant, Adrijano Mori, Marušo Česnik in Niko Šapek, kar verjetno pove vse o smotrnosti sestave pomladanskega koledarja.

Prvenstvo, ki bo spomladi ohromljeno za nekaj odličnih igralk, se bo po reprezentančnem premoru vnovič nadaljevalo čez dva tedna.

Rezultati 13. kroga SŽNL:
MARIBOR – MOJE-LECE.SI RADOMLJE 1:4
Milošič (45′), Ulbin (20′), Kralj (50′, 88′), Černelič (80′)
AJDOVŠČINA – KRIM 1:2
Kuštrin (17′); Kavšek (37′), Turk (88′)
FUŽINAR – TELEING GMT BELTINCI 0:13
Bradić (21′, 34′, 38′, 47′, 74′), Tibaut (24′, 35′, 43′, 49′), Rogan (44′ pen, 71′), Conjar (46′, 66′)
OLIMPIJA – RUDAR ŠKALE 8:0
Gomboc (30′), J. Čubrilo (32′), Golob (34′, 82′), Žganec (39′), Špelič (48′), Milenkovič (57′), Grad (73′)
VELESOVO – ANKARAN 1:0
Jamnik (22′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rumenosrčne uspešno zaključile jesenski del sezone

Rumenosrčne so v zaključnem tednu jesenskega dela sezone odigrale dve preizkušnji, Ekipa t…