Tudi ženski nogometni klubi se že nekaj tednov pripravljajo na pričetek pomladanskega dela sezone, ki ga bo četverica polfinalistov čez tri tedne odprla s pokalnima obračunoma. Kot smo že poročali, so v boju za pokalno lovoriko ostale še Ankaran Hrvatini in Radomlje ter Velesovo in Pomurje, ki ima v državnem prvenstvu že osem točk prednosti pred Rudarjem. Kljub temu pa se nam obeta zanimiva pomlad.


To so pokazale tudi spremembe v klubskih slačilnicah, pestro nadaljevanje sezone pa napovedujejo tudi pripravljalna srečanja. V nedeljo so se navijačem za Bežigradom predstavile zmajčice. Tekma med Olimpijo in Pomurjem se je končala z zanesljivo zmago močno pomlajenih Beltinčank, ki so s tremi zadetki Monike Conjar slavile zanesljivo zmago z 1:3. Poraz domačih je v izdihljajih srečanja omilila izkušena Lucija Grad, omeniti pa velja, da se je po enoinpolletni odsotnosti zaradi poškodbe hrbta na zelenice vrnila Lara Ivanuša in bila ena pozitivnih točk zeleno-belih. Ekipi sta po napornih pripravah odigrali prvo prijateljsko srečanje.

Monika Conjar je v mrežo Olimpije pospravila tri zadetke. (Foto: Jure Banfi)
Monika Conjar je v mrežo Olimpije pospravila tri zadetke. (Foto: Jure Banfi)

V Radomljah so priprave pričeli že januarja, četa trenerja Milomirja Mandića pa je za nekaj dni odpotovala tudi v hrvaško Istro in odigrala že nekaj prijateljskih srečanj. Največ zanimanja je pritegnilo srečanje proti graškemu LUV, za katerega je trikrat zadela Kaja Eržen, poraz pa je omilila Zala Vindišar, ter proti nemškemu Salbachu, s katerim so se Radomljanke pomerile v času priprav na Hrvaškem. Ob tem vodstvo kluba veseli tudi dejstvo, da se z izjemo Manje Rebolj na igrišča počasi, a zanesljivo vračajo tudi igralke, ki so izpustile večji del jesenskih obveznosti, ob Karmen Ulbin in Kaji Jerini tudi kapetanka Manca Jereb, ki pa se v teh dneh mudi v tujini.

V štajerski prestolnici so pred nadaljevanjem sezone zelo aktivni. Mariborčanke so odigrale so zanimiva prijateljska srečanja, še najbolj zahtevni srečanji pa sta bili proti Sturmu iz Gradca in Osijeku. Serijske hrvaške prvakinje so slavile visoko zmago s 7:1, poraz je s častnim golom omilila Dominika Čonč, na avstrijskem Štajerskem pa so vijolice izgubile s 7:0. Mariborčanke so imele v načrtu še prijateljsko srečanje proti srbskemu Spartaku, a so srbske prvakinje odpovedale obračun, v nedeljo pa jih čaka obračun s kadetsko ekipo Ptuja.

Rudar bo v nadaljevanje sezone krenil z nespremenjeno zasedbo. (Foto: Jure Banfi)
Rudar bo v nadaljevanje sezone krenil z nespremenjeno zasedbo. (Foto: Jure Banfi)

Drugouvrščeni Rudar, ki med zimskim premorom ni doživel niti ene kadrovske spremembe, je do sedaj odigral dve prijateljski srečanji z moškima selekcijama Rudarja, v tem tednu pa Velenjčanke čakajo nove zahtevne naloge. Čakata jih kar obračuna proti Fužinarju in Ptuju. Igralke Velesovega so se pred kratkim napotile na priprave v Rovinj. V odličnem vzdušju se bodo skušale kar najbolje pripraviti na nadaljevanje sezone, najtežja preizkušnja pa jih čaka sredi marca, ko se bodo v pokalnem polfinalu pomerile s Pomurjem.

Pred nadaljevanjem prvenstva prav tako pridno trenirajo tudi pri Krimu. V nedeljo se je kadetsko moštvo pomerilo s kadetsko selekcijo Pomurja. Ravno tako v nedeljo sta prijateljsko srečanje odigrali tudi članski ekipi Ankaran Hrvatinov in Ajdovščine. Ankarančanke so bile tokrat pretrd oreh za mlada in nadebudna dekleta iz Ajdovščine.

Pred marcem in začetkom pomladanskega dela sezone nogometašice čaka še veliko truda in pretečenega znoja, navijači in ljubitelji ženskega nogometa pa lahko počasi že odštevajo dneve do nadaljevanja zelo zanimive sezone.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kadetinje ŽNK Radomlje Medex ugnale Krim, selekcija DU15 boljša od Olimpije

Minuli konec tedna so bile prvič v sezoni 2022/23 aktivne vse tri selekcije ŽNK Radomlje, …