S spomladanskim delom prvenstva so pričela tudi dekleta, ki so odigrala tekme 12. kroga Slovenske ženske nogometne lige. Obračun kroga je v Mariboru pripadel gostjam, saj so Velenjčanke hitro prešle v vodstvo, ki ga do konca obračuna niso več izpustile iz rok, čeprav so imeli tudi domačinke svoje priložnosti. Najvišjo zmago so pričakovano videli gledalci v Beltincih, kjer je vodilno Pomurje napolnilo mrežo novomeške Krke, medtem ko je šlo najtesneje na tekmi Velesovega in Jevnice, ki jo je v korist prvih z edinim zadetkom na tekmi prevesila Laura Slemc. V Radomljah se je okrepljena zasedba Slovenj Gradca predvsem v prvem polčasu dobro upirala domači ekipi, saj so Korošice dvakrat tudi povedle, a so domačinke v drugem delu igre prestavile nekaj prestav višje in napolnile mrežo Slovenjgradčank, ki tako tudi po dvanajstem krogu z ničlo ostajajo na lestvice.


MARIBOR 0:3 RUDAR ŠKALE
Prašnikar (7′, 68′), Ljubec (39′)

Maribor: Lovrec, Ulbin, Rola, Peruš, A. Uršič (Špes 37′), Miljkovič, Senekovič (Zagoršak 77′), Kozar, Ploj, N. Uršič, Hanžič.
Rudar Škale: Horvat, Bric, Sevšek, Gomboc, Nagy, Marolt, Ljubec, Prašnikar, Aberšek, Murić, Šoronda (Lukek 83′).

Obračun kroga je bil tokrat odigran v Mariboru, saj so tretjeuvrščene Mariborčanke pričakale mesto višje uvrščene Velenjčanke, ki so upravičile status favoritinj. Oslabljene domačinke so imele v prvem polčasu precej težav z Moiro Murić, ki je podala za oba zadetka v prvem delu igre. Že v 7. minuti je gostje v vodstvo popeljala Lara Prašnikar, sicer hčerka Bojana Prašnikarja, ki si je srečanje ogledal v živo. Velenjčanke so do dvojnega vodstva prišle v zaključku prvega polčasa, ko je po lepem predložku Murićeve zadela Saša Ljubec. V drugem polčasu smo spremljali kvalitetnejšo predstavo, priložnosti so se vrstile na obeh straneh. Domačinke so bile v zaključku akcij premalo zbrane, poizkušale tudi s streli iz razdalje, medtem ko je na nasprotni strani z nekaj obrambami znova blestela domača vratarka Sara Lovrec, ki je tretjič klonila v 68. minuti, ko je mlada Lara Prašnikar pobegnila domači obrambi, dišalo je po prepovedanem položaju, izigrala vratarko in žogo mirno pospremila v domačo mrežo in postavila izid, ki se do konca tekme ni več spremenil, čeprav smo v sončnem in toplem vremenu tudi v zaključku spremljalo lepo srečanje.

Foto: Ana Kos

VELESOVO  1:0 JEVNICA
Slemc (9′)

Velesovo: Mencinger, Rogelj, Kos E., Dim, Murnik (Kovač 78′), Bešter (Rozman 60′), Kos L., Slemc, Kozinc (Ravnik 67′), Lombar (Mikolič 53′), Smolnikar (Varagič 53′).
Jevnica: Vamberger, Jevšenak, Kavčič, Mele, Zupančič (Zver 60′), Poglajen, Gregorčič, Močnik, Koprivnikar (Vodlan 61′), Gicić (Gaber 46′), Petrač.

V Velesovem smo tokrat bili priča minimalni, a pomembni zmagi domačink. Igralke Velesovega so tokrat navdušile domače gledalce že v 9. minuti tekme, ko je po lepi podaji Lucije Kos zadela Laura Slemc. Kot se je izkazalo, je to bil edini in zmagoviti zadetek. Gostje so v drugem polčasu zaigrale bolje in poizkušale rezultat tudi izenačiti, a so tokrat domačinke odigrale zbrano, kljub nekaterim napakam, in tekmo varno pripeljale do konca. Z zmago igralke Velesovega zaostajajo štiri točke za Jevnico in Radomljami, a jih pred nadaljevanje prvenstva čaka dvotedenski reprezentančni premor.

TELEING POMURJE 14:0 KRKA
Vrabel (3′, 10′, 21′, 40′, 87′ ), Zver (8′, 80′), Conjar (18′, 51′), Rogan (56′), Tibaut (67′, 71′, 77′), Nikl (69′)

Teleing Pomurje: Nemet, Nikl, Prša (Jelen 69′), Rozmarič (Godina 60′), Zelko (Misja 78′), Špur (Kolbl 69′), Rogan (Horvat 78′), Zver, Conjar, Vrabel, Tibaut
Krka: Zilić, Plut, Kržan, Škvorc, Vidic, Smukovič, Marolt, Metelko (Rantah 27′), Jelovšek, Colarić (Krmelj 78′), Čiča.

Pomurke so v srečanju 12. kroga prve Slovenske ženske nogometne lige upravičile vlogo favoritinj, saj so povsem deklasirale novomeško Krko. Okoli 120 gledalcev je v beltinskem Športnem parku videlo kar štirinajst zadetkov v gostujoči mreži, največ zaslug pri doseganju zadetkov pa zagotovo pripada Tanji Vrabel, ki je gostujočo mrežo načela kar petkrat. Dolenjke so se v severovzhodno Slovenijo prišle braniti, a jim to kaj preveč ni uspevalo, saj so Pomurke z lahkoto prihajale do priložnosti. Odlična predstava domačih igralk, če ne celo najboljša predstava v letošnji sezoni. Pri Dolenjkah so še kako pogrešali prvo vratarko Nadirashvili, ki naj bi se v ekipo vrnila že v naslednjem krogu. Pomurke so s tremi točkami ohranile prvo mesto, a jim Velenjčanke s tekmo več dihajo za ovratnik.

RADOMLJE 7:2 PREŠA SLOVENJ GRADEC 
Katarina Gadnik (21′, 33′, 68′), Kralj (34′, 88′, 89′), Jereb (46′); Malinić (17′), Poberžnik (26′)

Radomlje: Čevnik, Čagran (Babić 68′), Rojc (Šarlah 85′), Breznik, Bogolin, Jereb, Kralj, Gadnik, Boh, Gerjol (Bucik 82′), Jagarinec (Murovec 73′).
Slovenj Gradec: Marković (Garmut 83′), Mirtič, Poberžnik, Jevtić, Malinić, Kašnik, Primec (Bošnik 73′), Zupanc, Ješovnik (Syla 76′), Pušnik, Preksavec (Goričan 46′).

Tokrat so Slovenjgradčanke prišle v Radomlje povsem z drugačno miselnostjo kot smo jih bili vajeni. Uvodni zadetek na tekmi je dosegla nova okrepitev Korošic Sanja Malinić, a je štiri minute kasneje Katarina Gadnik, včeraj odlična, zadela za izenačenje. Že nekaj minut kasneje novo vodstvo deklet iz Slovenj Gradca. Lep zadetek je za gostje dosegla Nika Poberžnik. Kljub vodstvu pa so se v drugem delu drugega polčasa domačinke zbrale ter preko Katarine Gadnik in Barbare Kralj na odmor odšle s prednostjo enega zadetka. Drugi polčas je povsem pripadel Radomljankam, že v uvodnih minutah tekme je mrežo gostij zatresla Jerebova, v 68. minuti tekme pa smo lahko videli prvi letošnji hattrick Katarine Gadnik. Piko na i je ob koncu tekme postavila Barbara Kralj, ki je matirala gostujočo vratarko v 88. in 89. minuti. Vsekakor so se Radomljanke razveselile zasluženih treh točk, saj so se po točkovnem izkupičku izenačile z Jevnico in so s tem naredile še en korak bližje k uvrstitvi v skupino za prvaka.

Foto: Lado Vavpetič

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …