Osmi krog prve slovenske ženske nogometne lige nam prinaša nekaj zanimivih srečanj. Nedvomno se bo obračun kroga odvijal v Beltincih, kjer se bosta udarili ekipi Pomurja in Radomelj, Jevničanke odhajajo v Krško, Velenjčanke pričakujejo Slovenjgradčanke, Primorke pa v želji novega presenečenja pričakujejo igralke Velesovega. V osmem krogu si bodo lahko oddahnile igralke in strokovno vodstvo Maribora.


TELEING POMURJE – RADOMLJE (nedelja ob 11:00)
V Beltince tokrat prihajajo Radomljanke, ki bi z morebitno točko ohranile stik z vrhom lestvice, a jim tokrat ne bo lahko. Po dolgi odsotnosti se v ekipo Pomurja vrača Staša Špur, da pa bo v Beltincih pravi praznik nogometa pa bo poskrbela še “legionarka” Mateja Zver, ki se je vrnila iz Islandije. Prav zanimivo bo spremljati domačinko Tanjo Vrabel, ki je trenutno v odlični strelski formi, saj je na sedmih tekmah zabila že neverjetnih devetnajst zadetkov. Ob povratnici Staši in Mateji bi vse drugo kot zmaga domačink bilo pravo presenečenje.

KRKA – JEVNICA (nedelja ob 16:00)
Tekma, ki bi Jevnico ob morebitni zmagi lahko dvignila na tretje mesto in morda celo na drugo, če bi v Velenju doživeli presenečenje. Pričakovano so v tem srečanju izrazite favoritinje igralke Jevnice, a se igralke Krke ne bodo kar tako predale. Pri domačinkah, ki še iščejo pravo igro, se lahko igralke zahvalijo predvsem vratarki Nadirashvili, ki je v izjemni formi. V sedmem krogu so Novomeščanke dosegle tudi edini zadetek v letošnjem prvenstvu, ki pa je zadoščal za prve tri točke v tej sezoni. Kljub vsemu je kvaliteta na strani gostinj, ki imajo v svojih vrstah izkušene in kvalitetne igralke, kar bi moralo zadoščati za zmago.

RUDAR ŠKALE – SLOVENJ GRADEC (nedelja ob 15:00)
Velenjčanke po krogu premora tokrat nadaljujejo s prvenstvom. Trda obramba Velenjčank, ki ji poveljuje Zala Gomboc, bo predstavljala velik problem za napadalke Slovenjgradčank. Ob dobri formi Lare Prašnikar, Moire Murić in Sanje Malinić, pa lahko pričakujemo tudi kar nekaj zadetkov v mreži gostinj. Slovenjgradčanke so v sedmem krogu z golom razlike izgubile proti Krki in tako padle na zadnje mesto prvenstvene lestvice. Slovenjgradčanke s Stašo Čagran na čelu bodo tudi tokrat poizkusile presenetiti, a je kvaliteta več kot očitno na strani Velenjčank.

AH MAS TECH – VELESOVO (nedelja ob 15:00)
Primorke bodo tudi v to tekmo krenile kot v vsako, borbeno in željne dokazovanja. Igralke Velesovega tokrat čaka zelo težka naloga, saj so Primorke v zadnjih krogih dokazale, da se lahko kosajo tudi s kvalitetnejšimi ekipami. Tokrat bomo namenili vlogo favoritinj prav Primorkam, ki imajo tudi tri točke prednosti pred Velesovim. Kljub večji izkušenosti igralk Velesovega vseeno pričakujemo težak boj, med drugim pa bi za domačinke ponovno lahko zadela Lina Čepak, ki se je v zadnjih dveh tekmah vpisala na listo strelk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prepričljiva zmaga v Skopju

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je danes, ob 15.00 uri, gostovala v Makedoniji. S…