V soboto sta bili odigrani še povratni srečanji 1. ŽFL za prvo in tretje mesto, s čimer se je tudi zaključila letošnja sezona. Celjanke so po zaostanka za dva zadetka na koncu le iztržile remi in končno prvo mesto, v Cerkvenjaku pa so domačinke z visokih 5:1 odpravile gostujoči Extrem in tako osvojile tretje mesto.


ŽFL, tekma za 1. mesto
ŽNK CELJE – KMN SLOVENSKE GORICE 2:2
(0:2)
0:1 Paliska (2.), 0:2 Bratovič (15.), 1:2 Kos (27.), 2:2 Kos (32.)

V soboto smo lahko v odličnem ambientu v športnem centru Lava spremljali povratni finalni obračun med Celjem in Slovenskimi goricami. Dekleta iz Voličine so v Celje prišle polne samozavestne in izredno motivirane. To se je odrazilo že v uvodnem delu tekme, ko so gostujoče igralke pritisnile na vrata Maše Kač. Že v drugi minuti srečanja je Tina Paliska zabila za vodstvo in poskrbela za nervozo v domačem taboru. Celjanke v prvem polčasu nikakor niso uspele najti načina in poti do gola Špele Fras. V 15. minuti je tako rezultat za Slovenske gorice povišala še Nika Bratovič. Na semaforju je po koncu prvega polčasa pisalo 0:2, igralke Slovenskih goric pa so bile na pragu preobrata in senzacije. V prvem polčasu velja omeniti poškodbo Tine Paliska, ki je kasneje obsedela na klopi in ni več zaigrala. Odmor med polčasoma sta domača stratega izkoristila za to, da sta obnovila zbranost svojih igralk, medtem ko je v gostujočem taboru po dveh zadetkih prednosti vrelo od adrenalina, saj so se dekleta zavedale, da lahko tudi zmagajo in uprizorijo neverjeten preobrat. A to je bil račun brez krčmarja, saj je v drugem polčasu stvari v svoje roke prevzela Sergeja Kos, ki je bila med drugim tudi najboljša strelka turnirja, dosegla dva pomembna zadetka ter poskrbela tudi za končni rezultat 2:2. Kos je v 38. minuti je prejela še drugi rumeni karton na tekmi ter posledično rdečega. Le minuto kasneje so gostje po igranju z roko ene od Celjank prišle do najstrožje kazni. Odgovornost je prevzela Valentina Tuš, a se je z obrambo strela s šestih metrov izkazala domača vratarka Maša Kač, ki je poskrbela, da se je slavje v športnem centru Lava lahko začelo.

Foto: Kaja Košar

ŽFL, tekma za 3. mesto
ŽNK CERKVENJAk – ŠD EXTREM 5:1 (2:1)
0:1 Knavs (1.), 1:1 Poharič (13.), 2:1 Štumberger (18.), 3:1 Fekonja (28.), 4:1 Breznik (31.), 5:1 Čuček (37.)

V Juršince so Extremovke pripotovale v dokaj sproščenem vzdušju in z jasnim ciljem, premagati Cerkvenjak. Uvod tekme, že v prvi minuti, je bil na strani Extremovk, saj je Simona Knavs poslala žogo za hrbet Teje Vogrinec in tako poskrbela za povišanje upov po tretjem mestu. Kasneje so se domačinke zbrale in napadle vrata Extrema. Omeniti velja odlično razpoloženo Saro Cimprič, vratarko Extrema, ki je preprečila še višji poraz. V 13. in 18. minuti sta za Cerkvenjak mrežo Cimpričeve zatresli Simona Poharič in Sandra Štumberger. V drugem polčasu so domačinke še dodatno pritisnile na plin in preko Anite Fekonje, Anite Breznik in Anite Čuček postavile končnih 5:1. Omeniti velja, da so Extremovke imele tudi svoje priložnosti iz hitrih protinapadov, a je Teja Vogrinec, domača vratarka, uspela v drugem polčasu ohraniti mrežo nedotaknjeno in tako so se tretjega mesta pred domačimi gledalci veselile nogometašice Cerkvenjaka, ki so z velikim naskokom osvojile tretje mesto 1. ŽFL. Na drugi strani so Extremovke v letošnji sezoni vidno napredovale in bi v naslednji sezoni lahko ciljale tudi na stopničko višje, so pa domov odpotovale s priznanjem za “Fair play”. Za konec velja omeniti še domačo vratarko Tejo Vogrinec, ki že vse od polfinalnih obračunov nastopa z zvitim gležnjem in si obenem zasluži pohvale za požrtvovalnost.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke na priprave v Turčijo, tam jih čakajo tri tekme

Slovenka ženska nogometna reprezentanca se bo v drugi polovici meseca zbrala na prvi delov…