Po reprezentančnem premoru so naše “legionarke” nadaljevale s prvenstvenimi tekmami v svojih klubih. Anja Milenkovič je v petem krogu za prvo zmago v prvenstvu prispevala zadetek, naše “Američanke” so tudi med aktivnejšemi v svojih klubih, Lucija Mori in Natalija Golob še zmeraj poškodovani.


V Avstriji sta naši legionarki, Urška Žganec in Anja Milenkovič, odigrale eno ključnih vlog pri zmagovalnem nizu Sturma. V petem krogu prve avstrijske lige so igralke Sturma gostovale pri zadnjeuvrščenemu Union Kleinmunchen in v drugem polčasu tudi strle odpor domačink. Končni rezultat ter drugi zadetek v sezoni je v 87. minuti tekme dosegla Anja Milenkovič. Po reprezentančnem premoru, kjer sta tudi obe igralki Sturma odigrali eno pomembnejših vlog v članski selekciji Slovenije, je Sturm čakal drugi krog avstrijskega pokala. Sturm je gostoval pri Spittalu in tudi zmagal z 0:1. Obe naši legionarki sta začeli srečanje in na igrišču ostali vseh 90. minut.
Lucija Mori je na obeh tekmah svojega moštva, prvenstveni in pokalni, sedela na klopi za rezervne igralce zaradi poškodbe kolena. Njena ekipa Carinthias Soccer Women je v prvenstvu izgubila na gostovanju pri Landhausen, je pa zato v pokalnem obračunu proti Sportplatz SV Glanegg slavila zmago z 2:0.
V drugi avstrijski ligi pa je DFC Leoben, klub Natalije Golob in Emine Todorović, v prvenstvu zabeležil novo zmago in sicer je s kar 8:0 bil boljši od Baumgartna, med strelke pa se je tudi vpisala Emina Todorović. DFC Leoben trenutno zaseda prvo mesto, sicer je za predvidevanja še prehitro, a bi lahko v naslednji sezoni obe igralki gledali tudi v avstrijski Bundesligi.

V Ameriki pa so ponovno naše igralke odigrale že kar nekaj tekem, tudi med reprezentančnim premorom, med katerim je bila edino Dominika Čonč tista, ki je prejela vabilo selektorja Damirja Roba. Pamelina Florida melje še naprej, od zadnjega poročanja je Florida odigrala štiri tekme. Na vseh štirih tekmah je Pamela Begić začela v prvi enajsterici in na štirih tekmah zabeležila en zadetek in v statistiko vpisala še asistenco. NAIA women’s soccer, za katero igra naša Jana Hrovat, se nikakor ne znajde v novi sezoni, kljub temu pa veseli dejstvo, da Jani trenerji zaupajo in verjamejo v njo. Prav na vseh štirih tekmah je Jana Hrovat začela v prvi enajsterici in bila ena aktivnejših v svoji ekipi. Dominika Čonč je prav na zadnji tekmi svojega moštva, pa čeprav moštvu ne gre najbolje, dosegla zadetek, je pa prav Dominika motor svoje ekipe, ki poizkuša s streli, a bo rabila še pomoč svojih soigralk za vidnejše rezultate.

Mateja Zver v naslednjem tednu pričakuje tekmo Lige Prvakinj proti Ruskemu klubu Zorky, s sezono v islandski ligi pa je že končala. Bila je tudi ena aktivnejših na Slovaškem, kjer je tudi dosegla zadnji zadetek, ki je prinesel slovenski reprezentanci tri točke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …