V Združenih državah Amerike so naše legionarke že zaključile s sezono, saj se ta igra le v jesenskem delu. Slovenske barve so v univerzitetnih ekipah predstavljale tri nogometašice Dominika Čonč, Jana Horvat in Pamela Begić.


Dominika Čonč (UT Martin Soccer)
V letu 2013 je članska reprezentantka za svojo univerzo zbrala 21 tekem in tudi štirikrat zatresla mrežo nasprotnic, med drugim je Mariborčanka v svojo statistiko dodala še dve asistenci. Glavni trener Phil Mcnamara je Dominiki zaupal precejšnjo vlogo v svojemu moštvu, kar je Čončeva v veliki meri tudi izkoristila. Štajerka je s svojo univerzo končala na prvem mestu svoje konference z enajstimi zmagami, devetimi porazi in enim neodločenim rezultatom ter nato v finalu zaključnega turnirja klonila z minimalnim porazom.

Dominika Čonč
Dominika Čonč

Jana Horvat (Bethel)
Leto 2013 se je uspešno končalo tudi za Jano Horvat, ki je že tretje leto zaporedoma nastopala za svojo univerzo. V letu 2013 je Jana zbrala 17 nastopov in s svojim deležem precej pripomogla k uspešni obrambi svoje univerze. Kljub vsemu pa v minulem letu univerze Bethel, ki se nahaja v Tennesiju, ni šlo po načrtu. Skupna statistika kaže, da so v konferenci pristali na končnem osmem mestu s tremi zmagami, sedmimi porazi in enim neodločenim rezultatom.

Jana Horvat
Jana Horvat

Pamela Begić (Florida Gators)
V prvi sezoni v ZDA se je Pamela odlično znašla in na 24 odigranih tekmah zabila štiri zadetke in kar šestkrat asistirala. Kljub temu, da ji trener univerzitetnega moštva na prvi tekmi še ni zaupal mesta v začetni enajsterici, pa je Pamela s kasnejšim vstopom na igrišču dokazala, da se lahko kosa na višjem nivoju, zato je kasneje postala ena ključnih igralk moštva Floride. Pameli, ki je nazadnje v slovenski ligi uspešno nastopala za Radomlje, je uspel še dodatni podvig, saj je bila med sezono izbrana tudi za najboljšo igralko kroga. Njena ekipa je zbrala osemnajst zmag, pet porazov ter en neodločen izid. Floridi je uspel v tej sezoni še en dosežek več, saj so dekleta na NCAA turnirju prišle do drugega kroga, kjer so morale priznati premoč ekipi univerzi Duke.

Pamela Begić
Pamela Begić
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke bodo napadale prvo zmago v skupini

Slovenska ženska reprezentanca bo v petek, 1. decembra igrala peto tekmo v skupinskem delu…