Vse tekme tretjega kroga prve ženske nogometne lige bodo odigrane v nedeljo ob 16.30 uri. Tokrat je prosta ekipa AH Mas Techa. Derbi kroga bo odigran vsekakor v Velenju med Rudarjem in Mariborom, zanimivo bo tudi srečanje v Novem Mestu, kjer drugič v tej sezoni gostujejo igralke Teleing Pomurja, Radomljanke bodo poizkušale prekiniti niz porazov, igralke Jevnice pa še letos niso priznale poraza nasprotnicam.


Krka – Teleing Pomurje 
Drugo srečanje obeh moštev v tej sezoni, saj sta med tednom prav omenjeni moštvi odigrali četrtfinale pokala Slovenije, v katerem je bilo boljše moštvo Teleing Pomurja z 0:4. V obeh klubih nimajo preglavico s prepovedjo igranja in tako lahko pričakujemo obe moštvi v najmočnejši zasedbi. Krka v tej sezoni še ni okusila slasti zmage, zato bodo v tekmo Novomeščanke krenile še dodatno motivirano, saj si želijo doseči prvo zmago ali vsaj remi proti favoriziranim Pomurkam.

Rudar Škale – Maribor
Vsekakor derbi kroga, ki bo prinesel odgovor, katero moštvo je v pripravljalnem obdobju delalo več. Velenjčanke gredo v tekmo zelo samozavestno, saj so v drugem krogu na gostovanju v Radomljah zmagale kar z 1:8, med tednom pa premagale še AH Mas Tech s kar 17:2. Nasprotno od Rudarja pa so Mariborčanke med tednom imele zelo napeto in živčno tekmo, derbi četrtfinala pokala Slovenije se je odvijal prav v Mariboru, ki je gostil Radomljanke. Tekmo je v 83. minuti odločila Mariborčanka Anisa Rola, ki je na tej tekmi dosegla dva zadetka. Tekma se je končala z minimalno zmago Mariborčank z 2:1. Tokrat bomo pod drobnogled vzeli obetavno Laro Prašnikar, ki blesti v tej sezoni, saj je dosegla že pet zadetkov. V vrstah Mariborčank pa bo zanimivo videti, ali se Živa Hanžič lahko kosa z močnejšimi nasprotnicami.

Slovenj Gradec – Radomlje
Slovenjgradčanke tokrat čaka težka tekma na domačem igrišču proti Radomljam. Vsekakor bo to velik test za Slovenjgradčanke, saj jih čakajo Radomljanke, ki si po dveh zaporednih porazih vsekakor želijo okusiti slast zmage. Prav tako kot gostujoče igralke gredo tudi domačinke na vse ali nič in bi ob morebitnem presenečenju in zmago nad Radomljami vknjižile tudi prve tri točke v letošnji sezoni. Naj omenimo še, da ima pravico do nastopa tudi bivša igralka Jevnice Monika Hadžič, ki bo v novi sezoni nosila dres Radomelj.

Jevnica – Velesovo
Jevnica je v prvenstvu odigrala samo eno tekmo, in sicer na gostovanju proti Slovenj Gradcu, kjer je tudi slavila z 2:5. Jevnica in Velesovo sta se spopadli že med tednom v četrtfinalu pokala Slovenije, kjer je Jevnica z visokih 0:8 odpravila domačinke. Od septembra dalje bo za Jevnico igrala tudi povratnica iz Islandije, Ines Špelič, ki bo v Jevnici verjetno ostala do zimskega prestopnega roka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maja Zajc znova za ŽNK Radomlje Medex

Maja Zajc se po polletnem igranju za ŽNK Cerklje vrača v staro jato, med rumenosrčne. Vrat…