Danes popoldne se nadaljuje tudi prvenstvo v futsalu za dekleta. Tokrat bo na sporedu tretji krog državnega prvenstva v Juršincih, kjer se bodo ekipe Celje, Extrema, Slovenskih goric in Cerkvenjaka potegovale za nove zmage.


ŽNK Cerkvenjak : KMN Slovenske Gorice (Sobota, pričetek ob 12.00)
Že uvodno srečanje bo poskrbelo za odlično uverturo. Drugi lokalni derbi bo vnovič prinesel veliko napetosti in borbenosti na samem igrišču, prav tako pa pričakujemo veliko vzpodbudo domačih navijačev Cerkvenjaka. Na prvem srečanju v Sodražici so zmago odnesle igralke Slovenskih goric s 3:1. V soboto lahko pričakujemo, da bodo domačinke poizkušale poraz proti Slovenskim goricam maščevati, a bi lahko ob preveliki zagnanosti in volji domačink igralke Slovenskih goric to izkoristile v svojo prid. V gostujočem taboru se v moštvo vrača odlična Tina Paliska, ki bi lahko prevesila tehtnico na stran Slovenskih goric. Domačinke so v drugem krogu že prikazale veliko bolj organizirano in trdo igro. Tekma v znamenju velikega rivalstva nima izrazitega favorita, zato bo vsaka malenkost in ponujena priložnost odločala o zmagovalcu.

ŽNK Celje : ŠD Extrem (Sobota, pričetek ob 13.30)
Ob 13:30 bodo igrišče v Juršincih preizkusile tudi igralke Celja in Extrema. Na prvem srečanju v letošnji sezoni so Celjanke premagale dekleta Extrema s precej visoko razliko. V drugem krogu so “Extremovke” poskrbele za veliko boljšo igro, za prve točke v letošnjem letu pa jim je zmanjkalo tudi nekaj sreče. Celjanke vsekakor ciljajo na nove tri točke in na nov niz neporaženosti, a bi lahko igralke Extrema vsako napako nasprotnic kaznovale. Verjeti je, da se bodo igralke Extrema zoperstavile z organizirano defenzivno igro ter obenem računale na hitre protinapade. Trenerja Amadeo Štante kot tudi Uroš Ločnikar pričakujeta od svojih deklet maksimum, zato lahko pričakujemo veliko posest žoge Celjank in veliko dela za Barbaro Lah, vratarko Extrema, ki se vrača po odsotnosti.

KMN Slovenske Gorice : ŽNK Celje (Sobota, pričetek ob 15.00)
Tretja tekma bo prinesla še dodatno zanimivost tretjega kroga državnega prvenstva. Na sporedu bo tekma med Slovenskimi goricami in Celjem. Obračun med omenjenima ekipama prinaša veliko rivalstva, ravno tako pa bodo dekleta Slovenskih goric poizkušala odvzeti primat svojim večnim nasprotnicam. Omeniti velja tudi, da ekipi trenutno na lestvici loči le dobre tri točke, zato lahko pričakujemo nervozno srečanje. Nekoliko daljša klop Celjank bi lahko prispevala k vnovični zmagi nad svojimi večnimi tekmeci. Kljub krajši klopi pa je verjeti, da bo Dejan Kramberger, strateg Slovenskih goric, dekleta dobro pripravil na napeto in težko srečanje.

ŠD Extrem : ŽNK Cerkvenjak (Sobota, pričetek ob 16.30)
Za konec sobotnega turnirja v Juršincih bosta poskrbeli ekipi Extrema in domačega Cerkvenjaka. Ekipi sta se v letošnji sezoni že spoznali, v napeti tekmi pa so v drugem krogu slavile igralke Cerkvenjaka. Zanimivo bo videti ali bo Extremu uspelo zabeležiti prvo zmago v letošnji sezoni. Da dekleta Extrema imajo željo in znanje so dokazala, a dejstvo je, da bodo morala celotno srečanje ostati zbrana in odigrati celotno srečanje na visoki ravni. Željko Žmavc, strateg Cerkvenjaka, ima dokaj sladke skrbi z izbiro moštva, saj ima dolgo klop, s katero lahko drži visok tempo igre. Obe ekipi bosta zagotovo igrali na zmago, ključno v tokratni tekmi bo potrpežljivost in zbranost ene in druge ekipe. Bo Extremu uspelo vknjižiti zmago na vročem terenu v Juršincah bo jasno v soboto ob zaključku turnirja…

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mlajše selekcije Radomljank v leto 2023 vstopile z jasnim ciljem

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje bo v nogometno pomlad vstopila kot tretj…