Jutri bodo dekleta odigrala že četrti turnir državnega prvenstva v futsalu. Tokrat se turnir seli v Celje, kjer se znova obeta pravi spektakel.


ŽNK Celje : ŽNK Cerkvenjak (Sobota, pričetek ob 10.30 uri)
Turnir v Celju se bo z razliko od prejšnjih treh začel nekoliko bolj zgodaj. Uvodno tekmo turnirja bosta odprli ekipi Celja in Cerkvenjaka. Minula dvoboja sta se končala v korist Celjank, ki so v prvi tekmi slavile s 6:1. V drugi tekmi so se igralke Cerkvenjaka zoperstavile v odlični luči in igralkam Celja povzročile nekoliko preglavic, a so izkušene Celjanke rezultat v drugem polčasu uspele obrniti sebi v prid in zmagale s 3:5. Favorit turnirja so tudi tokrat Celjanke, a velja omeniti, da domačinkam velike preglavice povzročajo uvodna srečanja, ki jih odigrajo za odtenek slabše kot drugo srečanje turnirja. Igralke Cerkvenjaka se želijo v Celju predstaviti v najboljši luči, zato lahko pričakujemo zelo borbeno tekmo. Celjanke bi z novo zmago nadaljevale niz neporaženosti, kar bi pomenilo, da bi bila to že sedma zaporedna zmaga v državnem prvenstvu. Jim bo uspelo?

ŠD Extrem : KMN Slovenske Gorice (Sobota, pričetek ob 12.00 uri)
Vse boljše Extremovke bodo prvo srečanje turnirja odigrale proti ekipi Slovenskih goric, ki zaradi poškodbe najverjetneje ne bodo mogle računati na odlično Palisko, saj se je slednja poškodovalav tretjem krogu tekmovanja v Cerkvenjaku. V dveh dosedanjih srečanjih smo lahko videli dva različna obraza deklet iz Sodražice. Na prvem turnirju so igralke Extrema izgubile proti Slovenskim goricam kar z 0:9, a so v drugem krogu prikazale občutno boljšo igro in bile na pragu prve točke v letošnji sezoni. Dekleta se med seboj poznajo zelo dobro, zato presenečenj ne bi smelo biti, bomo pa lahko spremljali napeto in zanimivo srečanje. Igralke Slovenskih goric nove tri točke nujno potrebujejo, če želijo še ogroziti prvo mesto Celja.

ŠD Extrem : ŽNK Celje (Sobota, pričetek ob 13.30 uri)
Drugo tekmo zapored bodo Extremovke odigrale proti domačinkam turnirja. Obe minuli srečanji omenjenih moštev sta se končali z zmago Celjank brez prejetega zadetka, a so igralke Extrema v drugem obračunu prikazale odlično in zbrano igro, v kateri Celjankam niso dovolile veliko prostora. Kljub odlični predstavi Extrema pa sta pot do gola vseeno našli Zabukovec in prva strelka državnega prvenstva Sergeja Kos. Po naših virih sodeč bodo v vratih Extrema pogrešali vratarko Barbaro Lah, a bo vrzel med vratnicama zapolnila Sara Cimprič. Kljub pogledu na prvenstveno razpredelnico Celjanke čaka izjemno težka naloga, hitri protinapadi Extrema pa bi lahko bili največja nevarnost za celjska vrata. Bodo Celjanke tudi tokrat uspele zmagati brez prejetega zadetka?

KMN Slovenske Gorice : ŽNK Cerkvenjak (Sobota, pričetek ob 15.00 uri)
Za konec pa nas v Celju čaka izjemno zanimiv tretji lokalni derbi v letošnji sezoni. V obeh srečanjih so se zmage veselile dekleta iz Slovenskih goric, a si bodo igralke Cerkvenjaka prizadevale osvojiti prvo prvenstveno zmago nad večnim rivalom. Omeniti velja, da ima Željko Žmavc, strateg Cerkvenjaka, na voljo širok izbor igralk, zato lahko tempo igre prilagodi svojim željam. Bodo tudi v tretjem dvoboju igralke Slovenskih goric uspele ohraniti neporaženost v lokalnem derbiju?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mlajše selekcije Radomljank v leto 2023 vstopile z jasnim ciljem

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje bo v nogometno pomlad vstopila kot tretj…