Tokrat nas v četrtem krogu prve slovenske ženske nogometne lige čakajo zanimiva srečanja, vsekakor bodo oči javnosti uprte v derbi kroga med Pomurjem in Rudarjem, v Radomljah se bo odvijal lokalni derbi med Radomljami in Jevnico, Primorke po krogu premora tokrat gostijo Novomeščanke, Slovenjgradčanke pa bodo svojo srečo iskale v Mariboru. Gorenjke so v tem krogu proste.


TELEING POMURJE – RUDAR ŠKALE (Športni park Beltinci, nedelja ob 16.00)
Srečanje v Beltincih bo najverjetneje pritegnilo veliko pozornosti gledalcev in nogometnih navdušencev, saj se bosta spopadli dve ekipi, ki se borita za vrh prvenstvene lestvice. Rudar je v začetku sezone v odlični formi, vključitev mlade Lare Prašnikar v člansko moštvo pa se je izkazalo kot odlično dejanje. Tudi mlada Tena Horvat, ki je nadomestila Sonjo Strassnig, se je izkazala kot prava okrepitev, a bo jutrišnja tekma pravi pokazatelj njenih sposobnosti. Pravtako kot Velenjčanke, pa tudi Pomurke v letošnji jeseni še ne poznajo poraza, imajo tekmo manj, vendar pa v tej sezoni še niso prejele zadetka. Ponovno blesti Tanja Vrabel, ki je v dveh tekmah zabila že devet zadetkov in bo tudi tokrat verjetno velika nevarnost za velenjska vrata. Bo Lari Prašnikar in soigralkam uspelo zatresti mrežo Katarine Puš?

RADOMLJE – JEVNICA (Športni park Radomlje, nedelja ob 16.00)
Lokalni derbi, v katerem ne bo manjkalo borbe in želje po zmagi obeh ekip, bo odigran v nedeljo ob 16.00 uri v Športnem parku Radomlje. Pred dnevi sta bili za Jevnico registrirani Lucija Grad in Katja Jerina, ki sta vsekakor odlični okrepitvi in bosta s svojo prisotnostjo še dodatno motivirali soigralke, kar bi znalo biti ključnega pomena. Igralke Jevnice, ki imajo tekmo manj, si bodo želele nadaljevati zmagovalni niz v borbi za “ligo za prvaka”, ki je to letos, po prikazanem v prvih dveh krogih, na dosegu roke. Radomljanke, ki so doživele v letošnji sezoni edini poraz proti Rudarju, bodo želele vsekakor ohraniti vse tri točke doma. V očeh javnosti pa bo tudi dvojec Šoronda-Ivanuša in ob dobri igri vezne linije, na čelu z Barbaro Kralj, bi znale igralke Radomelj predstavljati veliko oviro igralka Jevnice. Bosta Ivanuša in Šoronda zasenčili debi Katje Jerina in Lucije Grad?

MARIBOR – SLOVENJ GRADEC (Športni park Tabor, nedelja ob 12.30)
Mariborčanke tokrat gostijo razburjene Slovenjgradčanke, ki so v minulem krogu doma izgubile proti Radomljam z 2:5. Pravtako bodo Mariborčanke, ki so v tretjem krogu izgubile na gostovanju pri Rudarju, skušale in želele ohraniti polni izkupiček, ki bi bil zelo pomemben v boju za “ligo za prvaka”. Slovenjgradčanke so prikazale do sedaj zrelo igro, veliko manj naivnosti kot v prešnji sezoni in ob morebitni ležernosti Mariborčank, bi jih kaj hitro znale presenetiti. Do sedaj je Anisa Rola zadela prav na vsaki tekmi, ji bo uspelo tudi proti Slovenj Gradcu?

AH MAS TECH – KRKA (Ankaran-Hrvatini, nedelja ob 16.00)
Dvoboj dveh ekip, ki še v prvenstvu nista okusili slast zmage. Novomeščanke v Ankaran prihajajo okrepljene a tudi z veliko izgubo, saj je Pija Smukovič na zadnji prvenstveni tekmi utrpela zlom ključnice. Pija je bila ena izmed vodilnih v ekipi Krka, pravzaprav motor ekipe in prav zanimivo bo videti kako se bodo Novomeščanke odrezale na tokratnem srečanju v Ankaranu. Primorke, ki so novinke v letošnji sezoni, so imele v prvih dveh krogih zelo močni tekmi (Maribor in Pomurje) in bodo vsekakor s pridobljenimi izkušnjami želele ohraniti vse tri točke doma. Ali jim bo uspelo bo znano v nedeljo v poznem popoldanskem času.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Polom Mure v Ljubljani, po simultanki Sare Makovec Olimpija slavila s kar 4:0

Veliki derbi 1. SŽNL med ekipama Olimpije in Mure je pripadel zmajčicam. Ljubljančanke so …