Po dolgem zimskem premoru in več kot štirih mesecih čakanja se na nogometne zelenice vračajo tudi članske nogometašice. Nedelja bo ponudila srečanja 13. kroga, glede na položaj na ligaški  razpredelnice pa bo najzanimivejši obračun odigran v Jami za Bežigradom.


Vodilna Olimpija, ki je pred tedni izgubila pokalni polfinale s Pomurjem, v nadaljevanje državnega prvenstva vstop s tremi točkami prednosti pred aktualnimi prvakinjami. Ljubljančanke bodo v uvodni pomladanski preizkušnji gostile velenjski Rudar, ki drži tretje mesto, a je med zimi izgubil še dve pomembni igralki. Velenjčanke, ki so se z golom mlade Sare Agrež preko Ankarana prebile v finale Pokala Slovenije, je med zimo zapustila Tatjana Stanić, medtem ko Larissa Šoronda po novi poškodbi kolena čaka na operativni poseg.

Brez kapetanke bodo v nadaljevanje sezone krenile tudi Mariborčanke. Tudi Anisa Rola, ki je izpustila zaključek jesenskega dela prvenstva, si je poškodovala koleno, a članska reprezentantka že okreva po operativnem posegu. Vsestranska igralka je bila s 16 zadetki daleč najboljša strelka Maribora, zato bo zanimivo videti, kako se bo četa trenerja Šarkezija, nekdaj odličnega branilca Potrošnika in Maribora, znašla v obračunu z Radomljami, ki vijolicam bežijo za pet točk. Jesenski obračun so s 3:1 dobile Radomljanke, ki bodo spomladi igrale pod taktirko povratnika na člansko klop, Petra Kristana.

Z nekoliko spremenjeno zasedbo bo v pomlad zakorakalo tudi Pomurje, ki ga je poleg sester Kos zapustila tudi izkušena Andreja Nikl. Beltinčanke so pred tremi tedni v Ljubljani že ugnale Olimpijo, ki jo želijo spomladi prehiteti tudi na lestvici SŽNL, pomladanski lov na vrh lestvice pa bodo pričele na Koroškem, pri Fužinarju. Mlade Korošice, ki sta se jim poleti pridružili tudi Vanja Duronjić in Sanja Malinić, ostajajo v boju za skupino za prvaka, saj za tretjim Rudarjem zaostajajo vsega dve točki. Ob tem bo zanimivo videti, če bo domači strateg Živadinović že jutri računal tudi na Marušo Česnik, Adrijano Mori in Niko Šapek, saj je trojica še danes s kadetsko reprezentanco igrala odločilno tekmo s Švico, Česnikova pa je z golom pričela preobrat za slovensko zmago.

Ankarančanke, ki so marca odigrale že dve tekmi, odhajajo na Gorenjsko. Primorke so v zaostali tekmi 12. kroga SŽNL s 4:2 že ugnale ljubljanski Krim, nato pa še drugo leto zapored obstale v polfinalu pokalnega tekmovanja. Lani so bile o Ankarana boljše Radomljanke, tokrat pa so z golom razlike slavile Velenjčanke. Velesovo je zimo preživelo na dnu ligaške razpredelnice, Gorenjke so v prvem delu sezone osvojile vsega tri točke, a so oktobra na slovenski Obali že dokazale, da so lahko sila žilav nasprotnik. Gostiteljice so namreč izgubljale z 0:2, a nato v nadaljevanju le prišle do preobrata in pomembnih treh točk.

Med Ankaranom in zadnjim Velesovim najdemo še Ajdovščino, ki je v 12 krogih vknjižilo štiri točke. Mlade hčere burje za izkušenejšimi in pozimi okrepljenimi Ankarančankami zaostajajo tri točke, zato upi po uvrstitvi v skupino za obstanek in igranju treh dodatnih tekem še niso pokončani. Ena od priložnosti za nove točke se Ajdovkam ponuja že v nedeljskem popoldnevu, ko v prestolnico burje prihajajo mlade Krimovke. Kot rečeno, so Ljubljančanke v zaostali tekmi jesenskega dela sezone izgubile z Ankaranom, a imajo pred zadnjimi šestimi krogi pred deveto Ajdovščino zajetno prednost 11 točk.

Pari 13. kroga SŽNL:
MARIBOR – MOJE-LECE.SI RADOMLJE (nedelja, 11:00)
AJDOVŠČINA – KRIM (nedelja, 14:00)
FUŽINAR – TELEING GMT BELTINCI (nedelja, 15:00)
OLIMPIJA – RUDAR ŠKALE (nedelja, 15:00)
VELESOVO – ANKARAN (nedelja, 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rumenosrčne uspešno zaključile jesenski del sezone

Rumenosrčne so v zaključnem tednu jesenskega dela sezone odigrale dve preizkušnji, Ekipa t…