Včeraj je bil v Celju na sporedu še četrti turnir državnega prvenstva v futsalu za dekleta. Celjanke so znova v celoti upravičile vlogo favorita, pri Slovenskih goricah je blestela Valentina Tuš, Cerkvenjak in Extrem tokrat ostala brez točk.


ŽNK Celje – ŽNK Cerkvenjak 9:1 (5:0)
1:0 Kos (1.), 2:0 Vojsk (2.), 3:0 Špoljarič (4.), 4:0 Krajnc (7.), 5:0 Voga (12.), 6:0 Špoljarič (16.), 7:0 Tanšek (19.), 8:0 Kos (23.), 8:1 Krajnc (26./6m), 9:1 Vetrih (28.)

Celjanke so tokratno uvodno srečanje odigrale na zelo visoki ravni. Odraz tega je končni rezultat na semaforju. Če so se še v minulem krogu igralke Cerkvenjaka odlično zoperstavile tokrat domačemu Celju, pa so včeraj Celjanke povedle že v prvi minuti srečanja. Zadetek je dosegla Sergeja Kos, trenutno najboljša strelka prvenstva. Le minuto kasneje je zadetek dosegla še kapetanka Mateja Vojsk. Uvodna prejeta zadetka in pritisk izkušenih domačink sta povsem porušila ravnovesje v ekipi Cerkvenjaka, kar so domačinke izkoristile v svojo korist in do konca polčasa zabile še tri zadetke. V drugem polčasu podobna zgodba kot v prvem, domačinke so bile povsem razigrane in motivirane. Posledično gostujočemu Cerkvenjaku niso dopuščale veliko prostora, same pa so izkoristile vsako priložnost in tako po uvodni tekmi zadovoljile svoje navijače.

ŠD Extrem – KMN Slovenske gorice 0:1 (0:0)
0:1 Šnofl (28.)

Tekma, ki so jo morale nogometašice Slovenskih goric obvezno dobiti. Z zmago bi namreč ohranile stik s prvim mestom. Extremovke so včeraj nastopile nekoliko v okrnjeni zasedbi, ob tem pa velja omeniti še poškodbo kapetanke Teje Klavs. Kljub temu so se odlično zoperstavile trenutno drugouvrščeni ekipi prvenstva in se borile po najboljših zmožnostih. Edini zadetek je padel v 28. minuti srečanja, ko je Rebeka Šnofl svojo ekipo popeljala v vodstvo in do pomembnih novih treh točk, ki ekipo Slovenskih goric ohranjajo na drugem mestu.

ŠD Extrem – ŽNK Celje 1:6 (0:3)
0:1 Zabukovec (6.), 0:2 Tanšek (9.), 0:3 Tanšek (10.), 1:3 Jelić (18.), 1:4 Cene (21.), 1:5 Vetrih (27.), 1:6 Voga (29.)

Druga tekma zapored za Extremovke, ki so morale hitro pozabiti na nesrečen poraz proti Slovenskim goricam. Nekoliko utrujene igralke Extrema so tudi to srečanje odigrale po svojih zmožnostih, a niso dolgo zadržale uvodnega rezultata. Mrežo je v šesti minuti srečanja zatresla Mateja Zabukovec, nekdanja igralka Extrema. Do konca prvega polčasa sta sledila še dva zadetka Vanje Tanšek. Očitno so se Celjanke po polčasu nekoliko preveč sprostile v igri, kar je izkoristila Lara Jelić, ki se je po zadetkih izenačila s klubsko soigralko Simono Poharič. Na koncu do presenečenja ni prišlo, saj so Celjanke do konca srečanja odigrale zbrano in disciplinirano, zabile še tri zadetke ter osvojile novih šest točk. Vsekakor ne smemo izključiti velik napredek Extrema, ki bi z nekoliko širšim izborom igralk lažje pariral za mesto višje. Domačinke so tokrat prikazale razigrano in odlično taktično predstavo ter učinkovitost.

KMN Slovenske Gorice – ŽNK Cerkvenjak 5:1 (1:0)
1:0 Tuš (14.), 2:0 Tuš (17./6m), 3:0 Šnofl (19.), 4:0 Tuš (20.), 5:0 Tuš (21.), 5:1 Fekonja (23.)

Zadnja tekma turnirja je prinesla pravo napetost, saj se je vnovič odigral lokalni derbi med Slovenskimi goricami in Cerkvenjakom. Tokrat so bile igralke Cerkvenjaka prepričane v osvojitev novih treh točk, a jim je veselje preprečila odlična Valentina Tuš, ki je zabila kar štiri zadetke. S štirim zadetki je Valentina splezala na četrto mesto liste strelk. Edini zadetek za Cerkvenjak je dosegla Anita Fekonja, ki je bila nedavno potrjena kot vnovična članica Cerkvenjaka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mlajše selekcije Radomljank v leto 2023 vstopile z jasnim ciljem

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje bo v nogometno pomlad vstopila kot tretj…