Po sedmem krogu smo dobili tudi nove mejnike v letošnji sezoni. Nogometašice Krke so prekinile strelski post, ki je trajal kar šest krogov, v Jevnici so po vodilnem zadetku Primork domače igralke vseeno vpisale tri točke, v Radomljah pa smo lahko spremljali zanimivo predstavo, ki se je končala z remijem. Na Gorenjskem pa so Pomurke brez večjih težav potrdile prvo mesto na lestvici.


VELESOVO 0:6 TELEING POMURJE
V sedmem krogu je Pomurke čakalo oddaljeno gostovanje na Gorenjskem, kjer so igralke potrdile primat v slovenskem ženskem prostoru. Tokrat so v drugem polčasu priložnost dobile tudi mlade in obetavne Pomurke, Karmen Godina, Melani Jelen, Špela Rozmarič, Špela Kolbl in Tjaša Misja, ki so okusile slast članskih tekem. Za igralke Velesovega se je začela prava nočna mora že v 11. minuti, ko je Slađana Todorović zadela avtogol. Na nedeljskem srečanju, v težkih pogojih za igranje je Tanja Vrabel dosegla “hattrick” in izkupiček zadetkov v letošnji sezoni povišala že na devetnajst. Še del pogače je prispevala bivša igralka Velesovega Kaja Eržen, ki se je z novim zadetkom zavihtela na drugo mesto liste strelk.Vse to se je zgodilo v drugi polovici prvega polčasa. V drugem delu igre, v 77. minuti, pa smo videli še zadetek Manje Rogan.

RADOMLJE 1:1 MARIBOR
Tokrat so Mariborčanke v Radomljah nastopile zelo oslabljene, ob poškodovanih Sari Ketiš in Martini Potrč je gostujoči trener Franc Cipot zaradi bolečin v mišici na klopi zadržal še napadalko Živo Hanžič. Prvič po prometni nesreči  pa je zaigrala tudi Katja Nežmah. Pri Radomljankah je manjkala Lara Ivanuša. V prvem polčasu so Mariborčanke nekoliko zadržano krenile v tekmo in s tem dopustile tudi več prostora domačinkam, ki so imele dve lepi priložnosti, a je gostujočo vratarko Saro Lovec obakrat rešila prečka. Tudi Mariborčanke so dvakrat zapretile, a je bila Sonja Čevnik vselej na mestu. Prvi polčas se je končal z nepriljubljenim rezultatom 0:0. V drugem delu pa so v 50. minuti preko Urške Murovec povedle domačinke. Zadetek je nekoliko predramil tudi Mariborčanke, ki so v 73. minuti prišle do enajstmetrovke. Anisa Rola je iz bele točke zadela vratnico, žoga pa se je odbila do Neje Uršič, ki je uspešno zaključila in izenačila na 1:1. Vsekakor velja omeniti tudi sporno situacijo, ko je Anisa Rola zadela za 1:2, a je glavna sodnica pokazala na prekršek v napadu.
Foto: Rok Zore

JEVNICA 8:1 AH MAS TECH
Lep sončen dan je v Jevnico privabil veliko nogometnih radovednežev, ki so lahko videli dober nogomet. Igralke Mas Techa so se borile po svojih zmožnostih, predvsem v prvem delu prvega polčasa so Primorke prikazale dobro igro in v 15. minuti preko Line Čepak, ki je očitno našla strelsko formo, tudi povedle. Na izenačenje smo čakali vse do 35. minute, ko je prvič na tekmi zadela Kaja Jerina. Zadetek iz 40. minuti, ko je zadela Ines Špelič, je gostujočim igralkam, ki so tokrat nastopale brez prve vratarke, v drugem polčasu odrezal krila . V drugem delu igre smo namreč videli še šest zadetkov v mreži Primork, obramba Jevnice pa praktično ni imela dela, medtem ko je vezna linija z napadom na čelu delovala odlično. Tako je Polona Petrač svojim bivšim soigralkam zabila po imenitni akciji, katero je začela Ines Špelič, ki je z lepo podajo zaposlila Jerino, ta pa je iz leve strani našla osamljeno Polono Petrač, ki je žogo samo še pospravila v mrežo. Nato je v 56. minuti vodstvo z drugim zadetkom povišala Kaja Jerina, v 64. minuti je ponovno zadela Polona Petrač, nato še drugi zadetek za Ines Špelič, v 85. minuti pa se je med strelke vpisala še obrambna igralka Nastja Kavčič. Jevničanke pa so za konec tekme prihranile še najlepši zadetek, ko je za pravi evrogol poskrbela Lucija Grad, ki je dosegla zadetek po izvajanju kota.
Foto: SNPortal

SLOVENJ GRADEC 0:1 KRKA
V Slovenj Gradcu smo v nedeljo lahko videli presenečenje – zmago zadnjeuvrščene Krke. Edini zadetek na tekmi je dosegla igralka Krke Ivana Colarić. Novomeščanke so namreč zadele šele prvič v letošnjem prvenstvu, zadetek pa je bil dovolj tudi prve tri točke v letošnji sezoni. Slovenjgradčanke pred nadaljevanjem sezone čaka še veliko trdega dela in borbe, saj jih v nadaljevanju čakajo še zelo težke tekme. Naj omenimo še to, da so Slovenjgradčanke na nedeljski tekmi nastopile tudi v novi športni opremi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …