Prenovljena dekliška reprezentanca se bo, po tem ko je v prejšnjem tednu doživela minimalen poraz v Avstriji, danes popoldne v Odrancih pomerila z Rusijo, ki se v Sloveniji pripravlja na elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo konec maja gostila sosednja Madžarska.


Slovenke so se z Rusinjami pobližje spoznale že jeseni, ko so jih presenetile z zadetki Špele Kolbl, Karmen Godine in Katje Turk ter po zmagi z izidom 4:2 osvojile tudi prvo mesto v kvalifikacijski skupini. Za razliko od septembrskega dvoboja bo naša reprezentanca v današnji dvoboj krenila s precej spremenjeno in mlajšo zasedbo, saj so Slovenke po aprilskem gostovanju na Nizozemskem že pričele priprave na nov kvalifikacijski ciklus, ki se bo pričel jeseni.

“Z omenjeno reprezentanco smo se srečali že v jesenskem prvem krogu kvalifikacij, mi pa se jim bomo po že odigranem elitnem krogu in odhodu starejših igralk z njimi pomerili z novo, mlajšo generacijo deklet. Poskušali se jim bomo zoperstaviti s čvrsto obrambo, prav tako pa želimo nadgraditi igro v fazi napada, ki je bila na tekmi z Avstrijo na precej nizkem nivoju,” je za spletno stran NZS dejala selektorica Petra Mikeln, ki je namesto obolele Neve Kumalič v izbrano vrsto naknadno povabilo Kristino Čebul, članico Fužinarja.

Barve Slovenije bodo danes branile Sara Makovec, Tinkara Frangež (obe ŽNK Pomurje), Urška Bratuša (ŽNK Maribor), Zala Vindišar, Tija Vrhovnik, Tjaša Kumer (vse ŽNK Radomlje), Nika Pintarič, Urša Kepa (obe ŽNK Krim), Nika Šapek, Maruša Česnik, Adrijana Mori, Ksenija Živadinovič, Kristina Čebul (vse KNK Fužinar), Izabela Križaj, Sara Agrež, Isabella Pleterski, Lana Golob (vse ŽNK Rudar Škale) in Melania Pasar (ŽNK Ankaran Hrvatini).

Dvoboj v Odrancih se bo pričel ob 16. uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …