Tako kot kadetska reprezentanca, se bo tudi mladinska dekliška izbrana vrsta spomladi v elitnem krogu kvalifikacij borila za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Mlade Slovenke se bodo med 6. in 11. na Nizozemskem poleg domačink udarile še s Francijo in Portugalsko.


Še pred aprilskim gostovanjem pa bo mladinska izbrana vrsta odpotovala v ruski Soči, kamor so jih povabili organizatorji turnirja Kuban Spring 2017, ki bo potekal od 17. do 29. marca, igralke pa se bodo zbrale jutri. “Nastopili bomo prvič, v veliko čast nam je, da smo bili povabljeni. To bo dobra priložnost za trening in priprava na prihajajoče kvalifikacije, prav tako pa ne bo manjkalo priložnosti za izmenjavo izkušenj. V predtekmovanju bomo igrali v zahtevni skupini, za nas pa ni lahkih tekmecev,” je za spletno stran NZS dejala selektorica Petra Mikeln.

Mikelnova je v izbrano vrsto povabila Katjo Turk, Niko Babnik (obe NK Krim), Ksenijo Živadinović (KNK Fužinar), Tijo Vrhovnik, Katarino Gadnik, Tinkaro Senico (vse ŽNK Radomlje), Isabello Pletersk, Lano Golob (obe ŽNK Rudar Škale), Zalo Kuštrin (ŽNK Ajdovščina), Ines Kranjc, Savino Gustinčič, Tjašo Kavšak, Urško Bratušo (vse ŽNK Maribor), Saro Nemet, Špelo Rozmarič, Špelo Kolbl, Karmen Godino in Tinkaro Frangež (vse ŽNK Teleing Pomurje). Slednja zaradi težav s kolenom v pripravah ni trenirala, zato gre pričakovati, da bo priložnost dobila katera od igralk na čakanju: Manca Kutnjak, Urška Kepa (obe NK Krim), Nika Šapek (KNK Fužinar) in Sofia Markovič (ŽNK Maribor).

Slovenke se bodo v Sočiju pomerile z Iranom, Kazahstanom in selekcijo Krasnodarja, v skupini B pa bodo tekmovale Rusija, Azerbajdžan, Romunija in Belorusija. Prvouvrščeni ekipi skupine bosta napredovali v polfinale, ostala moštva se bodo borila za razvrstitev od petega do osmega mesta.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rumenosrčne uspešno zaključile jesenski del sezone

Rumenosrčne so v zaključnem tednu jesenskega dela sezone odigrale dve preizkušnji, Ekipa t…