Dekliška mladinska reprezentanca Slovenije ob 16. uri pričenja boj za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Slovaška. Dekleta se bodo v uvodnem obračunu kvalifikacijskega turnirja v Gornji Radgoni pomerila z irskimi vrstnicami.


“Vzdušje je dobro, igralke so maksimalno motivirane. Vedo, zakaj so tu, zavedajo se svojih kvalitet in sposobnosti. Pred nami je zahtevna tekma, kjer ne bo manjkalo presinga, zelo naporno bo. Želim si, da moje igralke  zdržijo,” je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejala selektorica Petra Mikeln, ki lahko računa tudi na nekaj deklet, ki že imajo tudi izkušnje z igranjem v članski izbrani vrsti. Tako bosta v fazi napada precejšnje breme nosili hitri Lara Prašnikar in Špela Kolbl, dobre predstave iz radomeljskega dresa pa bo skušala v reprezentanco prenesti tudi Nina Predanič. “Delamo dobro, poudarek je na igri zvezne linije in prenosu žoge v napad. Bistveno pa bo tudi to, kako bomo stale v obrambi. Imamo precej dobro ekipo. Napad je dober, vezne igralke si zaupamo med sabo, obramba se razume. Igramo ena za vse, vsi za eno,” pravi osemnajstletnica, ki je bila poleti tik pred odhodom na študij v ZDA, v uvodu letošnje sezone pa je v treh tekmah zabila že pet zadetkov, izmed reprezentančnih soigralk jih je več dosegla zgolj že omenjena Lara Prašnikar, ki se je doslej podpisala že pod devet zadetkov, kar jo uvršča na četrto mesto ligaške lestvice strelk.

“Na papirju smo resda slabši, a odloča teren. Pripravili smo tudi posebno taktično presenečenje, skušali bomo na poseben način pritisniti na njihovo zadnjo linijo in jo prisiliti v napako. Strinjam se, da je to tvegano, saj lahko tudi mi dobimo gol. A če ne tvegaš, tudi pridobiti ne moreš,” je pred današnjim obračunom z Irkami še dodala selektorica Mikeln.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Ljubljani se začenja nova nogometna zgodba

V prestolnici je včeraj z uradno potrditvijo zaživel nov ženski nogometni klub, ki bo nast…