Nacionalni nogometni center Brdo je v prazničnih dneh gostil UEFA razvojni turnir dekliških reprezentanc do 16 let. Slovenska dekleta so turnir odigrala z odliko, saj so ga zaključila brez oddane točke in posledično tudi prvim mestom.


Varovanke selektorice Tine Kelenberger so vse tri tekme dobile z izidom 2:0, uvodoma pa so pred Slovenkami pokleknile Litovke. Že v 11. minuti je Slovenijo v vodstvo popeljala Marcela Kos, igralka Velesovega, šest minut zatem pa je za končnih 2:0 zadela še Eva Vodušek, igralka Rudarja.

Dan zatem, v tekmi z vzhodnimi sosedami Madžarkami, sta bili natančni članici kadetske selekcije Pomurja. V 15. minuti se je po kotu in skoku Ane Milović pred golom Madžarske najbolje znašla Luana Zajmi, v uvodu drugega polčasa pa je najstrožjo kazen izkoristila še Kaja Korošec, ki ob Pomurju nosi tudi dres Slovenske Bistrici in s kadetsko selekcijo nastopa v drugi ligi.

Danes so Slovenke odigrale še zadnjo tekmo in bile vnovič uspešne. Tudi Luksemburg je padel z 2:0, po tem ko se je še drugega zadetka na turnirju razveselila Marcela Kos, po pol ure igre pa je slavje s prav tako drugim golom potrdila Kaja Korošec.

Kljub trem zmagam selektorica Kelenberger vidi še precej prostora za napredek, saj opozarja predvsem na neizkoriščene priložnosti: “Na današnji tekmi smo videli, da nas v prihodnje v fazi napada čaka še precej dela, saj bomo morali priigrane priložnosti nekoliko bolje izkoristiti. Proti močnejšim nasprotnicam priložnosti ne bo na pretek. Čestitke dekletom za tri zaslužene zmage in upam, da do naslednjih priprav vsaka pri sebi postori korak naprej.”

SLOVENIJA WU16 – LITVA WU16 2:0
Kos (11′), Vodušek (17.)
Slovenija: Meršnik, Korošec, Sok, Žolek, Klopčič, Kos, Zajmi, Milovič, Vodušek, Potočnik, Žvokelj. Igrale so še: Tušek, Juršnik, Adam, Čizmazija, Igerc, Golob, Šmid, Božič, Ciganovič.

SLOVENIJA WU16 – MADŽARSKA WU16 2:0
Zajmi (15′), Korošec (44′ pen)
Slovenija: Meršnik, Potočnik, Korošec, Sok, Klopčič, Vodušek, Žolek, Zajmi, Kos, Milovič, Juršnik. Igrale so še: Igerc, Čizmazija, Žvokelj, Tušek, Ciganovič, Adam, Šmid, Golob.

SLOVENIJA WU16 – LUKSEMBURG WU16 2:0
Kos (13′), Korošec (31′)
Slovenija: Meršnik, Golob, Korošec, Žolek, Klopčič, Kos, Zajmi, Milovič, Vodušek, Potočnik, Juršnik. Igrale so še: Tušek, Sok, Božič, Ciganovič, Igerc, Šmid, Čizmazija, Adam, Žvokelj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Evrogol Mateje Zver dovolj le za točko

V ligi prvakinj so nogometašice St. Pöltna zapravile priložnost, da zmanjšajo zaostanek za…