Nogometašice Teleing Pomurja so z včerajšnjim porazom v Sassariju zaključile z evropskim popotovanjem, ki so ga prvič v zgodovini podaljšale z uvrstitvijo v osrednji del Lige prvakinj. Beltinčanke so na Sardiniji prikazale hrabro in pogumno igro, predvsem v prvem polčasu pa so imele celo prevlado na zelenici. Le-to so kronale v drugem polčasu, ko je Mateja Zver Pomurje celo povedle v vodstvo, a so v zadnji tretjini srečanje igralke popustile, kar so domačinke izkoristile, prišle do preobrata in zmage s 3:1.


“Prvi polčas današnjega srečanja smo zdržale brez zadetkov, kar nam doma ni uspelo. Pripravile smo si nekaj priložnosti, ki pa so ostale na žalost neizkoriščene. Domačinke so začele srečanje izredno nervozno, na trenutke celo grobo. V enem od teh ostrih štartov, se je poškodovala tudi Špela Rozmarič, vendar nas to ni zmedlo. Še več v drugem polčasu smo hitro povedle, vendar nato popustile, kar so izkušene domačinke izkoristile in zabile tri zadetke. Kljub vsemu smo vesele, da nam je tako izkušeni ekipi uspelo zabiti tri gole in jim parirati z našo zelo mlado ekipo,” je klubsko spletno stran po tekmi dejala že omenjena strelka zadetka Mateja Zver, ki se je med strelke vpisala tudi na tekmi v Lendavi. Tudi na Sardiniji je bila prava vodja ekipe, kar lahko zapišemo tudi za Tanjo Vrabel, ki sicer ni uspela zatresti mreže italijanskih podprvakinj. Kapetanka Pomurk je po tekmi znova ponovila, da je ponosna na soigralke, ki so se proti izkušenejšemu nasprotniku predstavile v dobri luči: “Res dobra tekma. Prvi polčas smo igrale zares dobro, domačinkam, ki si v prvem polčasu niso pripravile izrazitejše priložnosti, nismo dovolile, da bi se razigrale. Na začetku drugega polčasa smo po nekaj lepih podajah žogo spravile do Mateje, ki je nato rutinirano zatresla domačo mrežo. Prejeti zadetek, pa kot da bi predramil domačinke, ki so zaigrale odločneje in nam zabile tri zadetke. Vseeno sem ponosna na ekipo, saj smo dokazale, da se lahko kosamo z izkušenejšimi in bogatejšimi klubi.”

Tudi Štefan Kozic, direktor kluba, je bil po koncu evropske poti zadovoljen z doseženim, z mislimi pa se je že ozrl v prihodnost: “Na Sardiniji se je končala še ena Evropska sezona za Teleing Pomurje Beltinci. Tokrat smo naredili korak naprej. Vse čestitke in zahvala vsem, ki ste dodali kamenček v mozaik uspeha. Še se bomo vrnili in to še močnejši.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…