Če smo še pred kratkim poročali, da je novopečeni prvoligaš v ženski ligi ŽNK AH Mas Tech, lahko tokrat sporočimo žalostno novico, da se iz ženskega prvoligaškega plesa poslavljajo v Dornavi, neuradno zaradi neresnosti in premajhnega števila igralk.


In kot je bilo pričakovati, sta si že dve igralki našli nov klub. Tako sta Martina Potrč in Katja Nežmah prestopile v ŽNK Maribor. Martina Potrč, ki je v svoji karieri igrala že za  ŽNK Ptuj in kasneje za Slovenj Gradec, je po sezoni 2008/09 prestopila v Dornavo. Potrčeva je z igranjem v Slovenj Gradcu pridobila nekaj simpatij v Mariboru, saj so jo že takrat spremljali in si jo tudi želeli v svojem moštvu, a se je Mariborčanom tokrat sreča le nasmehnila in Martina je postala nova članica ŽNK Maribora. Katja Nežmah pa je pravzaprav bila vzgojena v ŽNK Mariboru, obetala je veliko, a je kasneje prestopila v ŽNK Dornavo, kjer pa svojega velikega potenciala ni znala nikakor izkoristiti. Tokrat se Katja vrača v Maribor, kaj bo lahko ponudila, pa bomo lahko videli v prihajajoči sezoni.

ŽNK Dornava se tako poslavlja po petih sezonah v 1. slovenski ženski nogometni ligi. V krstni sezoni, 2008/09, so igralke Dornave zasedle zadnje mesto. Pravtako so v drugi sezoni zasedle zadnje mesto, v sezoni 2010/11, pa so začele napredovati. Najvišje mesto so zasedle prav minulo sezono, ko so v ligi za obstanek zasedle drugo mesto. Vsekakor škoda za slovenski ženski nogomet.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …