Za dekleti je deseti krog Slovenske ženske nogometne lige, ki pa tudi tokrat ni prinesel rezultatskih presenečenj. Kljub temu pa velja omeniti, da sta se ekipi Radomelj in Rudarja morali kar potruditi za zmago. Radomljankam so se odlično zoperstavili Novomeščanke, ki so prejele le dva zadetka, zadetek več pa so v svoji mreži dovolile igralke Velesovega. Rudar je kljub dokaj nizki zmagi na prvem mestu lestvice ujel Pomurje, ki je bilo v tem krogu prosto in ima torej tekmo manj od velenjskih rivalk. Slovenjgradčanke so bile v Jevnici proti domači ekipi brez pravih možnosti, najvišjo zmago pa so v tem krogu zabeležile Mariborčanke, ki so AH Mas Techu zabile pravljičnih sedem zadetkov, s tremi zadetki pa se je najbolj izkazala Anisa Rola. Jesenski del prvenstva se zaključuje prihodnji vikend, ko bo na vrsti enajsti krog.


ŽNK MARIBOR 7:0 ŽNK AH MAS TECH
Strelke: Rola (9, 13, 56), N. Uršič (16), Ploj (35), Potrč (47, 68)
Mariborčanke so v tem krogu zabeležile najvišjo zmago, saj so gostjam iz Ankarana nasule kar sedem zadetkov, z dvema zadetkoma je blesetela reprezentantka Martina Potrč, še gol več pa je dosegla Anisa Rola, ki si s trinajstimi zadetki deli tudi tretjo mesto lestvice najboljših strelk prvenstva. Štajerke so začele silovito in prek Anise Role že po trinajstih minutah vodile z dvema zadetkoma, v 16. minuti pa je na že praktično neulovljivih 3:0 povišala Neja Uršič. Napadi domačink so se po odličnih uvodnih minutah nekoliko umirili, a je morala Brigita Gregorič v 35. minuti še četrtič po žogo v svojo mrežo, zadela je Romana Ploj. Podobno kot prvi polčas, so igralke Maribora udarno začele tudi drugo polovico srečanje, saj je že v drugi minuti nadaljevanja zadela Martina Potrč, nekaj minut kasneje pa je hattrick dopolnila Anisa Rola. Končni izid je v 68. minuti z drugim današnjim zadetkom postavila Martina Potrč. Vratarka domačih, Sara Lovrec, pa je svojo mrežo znova ohranila nedotaknjeno. Mariborčanke z novo zmago ostajajo četrte, s točko prednosti pred Radomljankami, ki Štajerkam že nekaj krogov dihajo za ovratnik. Novinke iz slovenske Istre pa s šestimi točkami ostajajo na sedmem mestu, a jih v zadnjih krogih muči tudi neučinkovitost v napadu, saj na zadnjih treh tekmah niso uspele zatresti mreže nasprotnic.

ŽNK RADOMLJE 2:0 ŽNK KRKA
Strelke: Gadnik (56), Murovec (64)
Krka je v gosteh namučila tudi ekipo Radomelj, ki so proti pričakovanjem prišle do težke zmage, so pa skozi celoten potek tekme prevladovale. Čeprav Radomljanke ne spadajo v rang ekip, ki bi serijsko polnile nasprotno mrežo pa je bilo vseeno pričakovati več zadetkov v dolenjskem golu, v katerem se je ponovno izkazala gruzijska vratarka Tamar Nadirashvili, ki je prvič klonila šele v 56. minuti, ko jo je po predložku iz kota premagala šele 15-letna Katarina Gadnik, ki je zadela tretjič letos. Dolenjke so drugič klonile osem minut kasneje, ponovno po kotu, ko je končni izid postavila Urška Murovec. Novomeščanke, ki so pred sezono nekaj novih moči pripeljale tudi iz sosednje Hrvaške, tudi tokrat niso uspele zadeti nasprotne mreže, jim je pa edini zadetek v letošnji sezoni prinesel tri točke, po zaslugi katere zasedajo osmo mesto. Radomljanke z novimi tremi točkami ostajajo na nehvaležnem petem mestu, ki ne pelje v skupino za prvaka.

ŽNK JEVNICA 5:0 ŽNK PREŠA SLOVENJ GRADEC
Strelke: Petrač (4, 15), Močnik (25), Vodlan (70), Benegalija (86)
Jevničanke pred domačimi gledalci niso imele pretiranih težav z zadnjeuvrščenimi Slovenjgradčankami, saj so že ob polčasu vodile s tremi zadetki prednosti. Že v četrti minuti je vratarko Mirjano Marković premagala Polona Petrač, ki je vodstvo podvojila slabih deset minut kasneje, ko je bil natančna še v drugo. Na 3:0 je v 25. minuti obračuna povišala Suzana Močnik in postavila tudi končni izid srečanja. Korošice, ki so v Jevnico pripotovale zgolj z enajsterico igralk, tudi v drugem polčasu niso imele pravih možnosti za preobrat, saj so domačinke mrežo zatresle še dvakrat. V 70. minuti je v mreži končal poizkus rezervistke Mateje Vodlan, končni izid pa je v zadnjih minutah postavila mlada Tjaša Benegalija, za katero je bil to krstni ligaški zadetek v članski konkurenci. Jevnica z novo zmago tudi po desetih krogih ostaja na tretjem mestu in tako ostaja v boju za skupino za prvaka, medtem ko je Slovenj Gradec z ničlo še vedno na dnu razpredelnice.

VELESOVO 0:3 ŽNK RUDAR ŠKALE
Strelke: Todorović (45 ag), Malinić (49, 68)
Moštvo Velesovega je v dosedanjem poteku sezone prejelo največ zadetkov v celotni ligi. Gorenjke so na osmih tekmah prejele 55 zadetkov, danes pa je vratarka Tjaša Mencinger dokaj dobro povelja svoji obrambi, saj so gostje iz Šaleške doline le trikrat zatresle mrežo. Mlade Gorenjke so napade Velenjčank krotile vse do zaključka prvega polčasa, ko je v 45. minuti tekme lastno mrežo zatresla Slađana Todorović, sicer najizkušenejša igralka Velesovega na današnji tekmi. Velenjčanke so v drugem polčasu še dvakrat zadele, oba gola pa sta bila delo Sanje Malinić, ki se je na ta način povzpela na peto mesto lestvice najboljših strelcev. Slednja je najprej v 49. minuti povišala vodstvo Rudarja, v 68. minuti pa postavila končni izid srečanja. Z zmago in tremi točkami več so Velenjčanke na vrhu lestvice ujele vodilne Pomurke, ki imajo tekmo manj, saj so bile danes proste. Velesovo tudi po današnjem porazu ostaja na šestem mestu, varovanke trenerja Primoža Štrajharja imajo po devetih odigranih tekmah na svojem računo ravno toliko točk.

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …