Po nekajmesečnem zimskem premoru s tekmovalnimi aktivnostmi jutri pričenjajo tudi dekleta. Sobota bo dan za polfinalna obračuna Pokala Slovenije med Mariborom in Teleing Pomurjem ter Rudarjem Škale in Radomljami.


MARIBOR – TELEING POMURJE (sobota, ob 11.00. Glavna sodnica: Tanja Subotić)
V Maribor prihaja nekoliko spremenjena ekipa Pomurja, ki se bo jutri prvič predstavila v novi luči. V beltinškem moštvu bodo zagotovo pogrešali kakovost ter izkušnje Tanje Vrabel in Staše Špur, ki sta končali izjemni karieri in se povsem posvetili sodniškemu izzivu. Jasmina Zelko je ravno tako končala nogometno kariero, nove izzive v tujini so poiskale tudi Mateja Zver, Valentina Stipančević, Gabrijela Grabar in Ivana Bojčić. V dresu Pomurja se bodo v Mariboru predstavile tri novinke iz tujine, Biljana Bradić, Helenna Hercigonja Moulton in Leona Požgaj. Tudi pri Mariboru se soočajo z nekaterimi težavami, najbolj pereča pa je poškodba vratarke Sare Lovrec. Prave zamenjave zanj Mariborčanke nimajo, zato bo zanimivo videti s kakšno zamislijo se bo znašel domači strateg Boštjan Kamenšek. Ob tem velja omeniti odlično pripravljalno obdobje Pomurja, ki je odigralo precej zahtevnih pripravljalnih tekem. Veliki favorit tokratnega dvoboja ostaja Pomurja, a bodo vijolice poizkušale vse, da bi “žuto-plavim” pripravile prvovrstno presenečenje. Jim bo uspelo?

RADOMLJE – RUDAR ŠKALE (sobota ob 17.30. Glavni sodnik: Anže Jerič)
Izjemno zanimivo srečanje nas čaka tudi v radomeljskem Športnem parku, kjer bodo Radomljanke in Velenjčanke pod sojem žarometov odigrala drugi polfinalni obračun dneva. Igralke Radomelj bodo pred svojimi gledalci skušale presenetiti favorizirane Velenjčanke, ki so se med zimskim prestopnim rokom izjemno okrepile. Da so Radomljanke sposobne presenečenja, so v letošnji sezoni že dokazale. V moštvo se vračata odlični Katarina Gadnik in Urška Murovec, a obenem domači strateg Milomir Mandić za klubsko spletno stran pojasnjuje, da bo ekipa nastopila nekoliko zdesetkana, a bodo zato priložnost dobile nekatere mlade perspektivne igralke. Na drugi strani je strokovno vodstvo Rudarja med zimskim prestopnim rokom zavihalo rokave, čeprav se tudi gostujoči trener Dušan Uršnik sooča z nekaj težavami, med drugim pogreša Ines Pijuković in Larisso Šorondo. So pa v moštvo uspeli zvabiti odlično in izkušeno vratarko Jadranko Zilić, ravno tako prekaljeno Marijano Jevtić ter bosansko reprezentantko Amelo Fetahović, ki bo zagotovo pod velikim drobnogledom ljubiteljev ženskega nogometa. Izredno zanimiv dvoboj, v katerem bi znale odločati že malenkosti. Izrazitega favorita tokrat ni, a so izkušnje nekoliko na strani velenjskega Rudarja. Bo Velenjčankam tudi letos uspel preboj v finale?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke na priprave v Turčijo, tam jih čakajo tri tekme

Slovenka ženska nogometna reprezentanca se bo v drugi polovici meseca zbrala na prvi delov…