Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije je včeraj razkril trojico nominirancev za nogometaša sezone 2016/17. V torkovem večeru bo nagrada podeljena Dominiku Glavini, Milivoju Novakoviću ali Daretu Vršiču.


Lani je laskavo priznanje, o katerem z glasovanjem odločajo nogometaši, ki so člani sindikata SPINS, prejel Rok Kronaveter, na odru pa se mu je pridružila tudi Manja Rogan. Kapetana beltinškega Pomurja je bila prva nogometašica s takšno nagrado, saj je SPINS glasovanje prvič izvedel tudi v ženski konkurenci. Včeraj smo tako nekoliko začudeno pogledali na seznam nominirancev, saj na njem ni bilo nogometašic.

Kot je pojasnil Dejan Stefanović, predsednik sindikata, letošnje proglasitve za najboljšo nogometašico sezone bo. “Glasovanje je potekalo istočasno, a so se odzvali samo štirje klubi, večkratnim pozivom navkljub. Res nam je žal, da letos podelitve nogometašicam ne moremo izvesti,” je zatrdil dolgoletni prvi mož sindikata, ki je ob tem dodal, da so klube večkrat poklicali in poslali glasovnice, več pa se ni dalo narediti.

Tako laskavo priznanje ne bo podeljeno, le vprašamo pa se lahko, če bi bilo s strani sindikata potrebne le nekaj več angažiranosti ali pa le-te manjka tudi v klubih, pri ljudeh, ki bi morali SPINS-u pri takšnih izborih le malce priskočiti na pomoč?

SPINS XI Nogometna Gala 2016Manja Rogan as best women player during SPINS XI Nogometna Gala 2016 event when presented…

Objavil/a SPINS dne 19. maj 2016

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rumenosrčne uspešno zaključile jesenski del sezone

Rumenosrčne so v zaključnem tednu jesenskega dela sezone odigrale dve preizkušnji, Ekipa t…